На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 836
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Църквата Св. Георги, гимназията Петър Берон и Одринската крепост са ми в списъка и до там... А да, Селимийе също.  newsm78

# 151
  • у нас
Бълг. църква "Св.Св. Константин и Елена" също.

Иначе има много неща за гледане - музея на здравето, комплекса на Баязид ІІ,  паметника Лозана, отивайки на там минавате през мостовете на реките Тунджа и Марица, музея на Селимие джамия, археологическия музей, има и руини(императорския музей), македонска кула, кулата на правосъдието и тн.

# 152
  • Пловдив
Незнам колко ще съм полезна за всички, но аз ползвам този сайт

http://yasam22.com/index.php

актуализират го постоянно
има и могазини и хотели и ресторанти с адреси телефони-всичко необходимо,
НО трябва да си го пуснете в GOOGLE преводачката да превежда.

# 153
Информация от 15 юни-складовете са с малко артикули.Цени-течен первол сега излиза около 9,50-10 лв, в лири 11.Има кафето в големите прозрачни кутии,към 6 лв с чаша.Кори навсякъде,най-добре и най на сметка близо до пазара има работилница за кори.Кипа -с намаления,вкл.Молфикс,другите казват че са горе долу Метро,че и по-евтино,домати там -около 1,60-миришат на истински.Уайкикито-с много намаления-блузи, тениски, панталони и др,но ако имаш размер М или S.Цени от около  30-35лири до наполовина.Злато средно 60-70лв грам.Всеки втори говори български, всеки трети-гръцки.Цигари-2 кутии, минаване според късмета, без стоене на границата.Бирата по масите-6-7 лв голяма наливна.
Мисля че леко скочилите цени са заради големия наплив от купувачи от България и Гърция.

# 154
Предстои ми пътуване до Одрин и искам да попитам дали сте разглеждали музея към джамията. За любителите на сладкишите препоръчвам кюнефето в сладкарница "Мадо". Grinning

# 155
  • у нас
Предстои ми пътуване до Одрин и искам да попитам дали сте разглеждали музея към джамията.

Какво по-точно те интересува?

# 156
Интересува ме какъв тип музей е - археологически, етнографски или свързан с историята на града.
Посещавала съм Музея на здравето /преди да се влезе в Одрин/ и ми беше много интересно в него. Една художничка демонстрираше ебру, което за мен беше нещо ново, непознато и много ме впечатли.

# 157
Здравейте на всички Ви и привет от Пловдив  bouquet! Решили сме с моя мъж тази седмица или другата да си направим една разходка до Одрин, за да си понапазаруваме това-онова, но не мога да попадна на фирма превозвач. Преди бях срещала разни оферти за шопинг в Одрин, но сега когато ми трябват не мога да намеря нищо. Никога не сме ходили и много ми се ще да е с автобус ....Изчетох темата малко по диагонал, че в момента нямам много време, но като се поосвободя ще ги изчета всичките. Виждам, че има момичета от Пловдив- моля да споделите, ако сте пътували и с коя фирма е било... Praynig Предварително благодаря!  bouquet

# 158
  • София
моля, посъветвайте ме откъде е най-добре да се купи в Одрин хубав локум - от този, правен със сок от нар и ядки? и какви са цените, приблизително, на това нещо?

в Истанбул го продаваха за 40-50 лири килото по центъра.

# 159
Здравейте,
Следващия месец ще пътувам до Одрин и се интересувам дали знаете къде са преместили магазина на Лотос джинс /преди беше на главната, на идване от петъчния пазар, малко след Ендер, но в дясно/. Търсих из сайтове, но нищо не намерих. Благодаря предварително.

# 160
Здравейте на всички Ви и привет от Пловдив  bouquet! Решили сме с моя мъж тази седмица или другата да си направим една разходка до Одрин, за да си понапазаруваме това-онова, но не мога да попадна на фирма превозвач. Преди бях срещала разни оферти за шопинг в Одрин, но сега когато ми трябват не мога да намеря нищо. Никога не сме ходили и много ми се ще да е с автобус ....Изчетох темата малко по диагонал, че в момента нямам много време, но като се поосвободя ще ги изчета всичките. Виждам, че има момичета от Пловдив- моля да споделите, ако сте пътували и с коя фирма е било... Praynig Предварително благодаря!  bouquet
Олеее, няма ли кой да отговори?

# 161
  • Балчик
Олеее, няма ли кой да отговори?
http://dreamtour-bg.com/index.php?option=com_content&view=ar … ips&Itemid=19 - разгледай това , може да ти хареса  Peace

# 162
# 163
Аз разглеждах офертите на тези две агенции, но имат изтекли оферти... Ще се обадя по тел да попитам.    Спондж боб и Makak благодаря Ви  bouquet!!!

# 164
MEM TRAVEL  имат пътуване до Одрин на 27 юли, пътувала съм с тях и съм с чудесни впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт