На море в Гърция 2013 - 1

• 123 945
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • зад парка
запис

# 91
Моля ви за коментари на следните хотели:

Anna Maria Hotel  

Main Road, 63085 Пефкохори;

Panorama Inn Hotel

V. Konstantinou & Katerinis 10, 60100 Паралия Катерини;

Ще съм също много благодарна да ми препоръчате  хотел (в близост до плажа) с възможности за риболов.

# 92
  • София
От няколко дни в малкото свободно време, което имам (общо взето съм все на работа), разглеждам оферти за почивка. Иска ми се това лято да отидем някъде в чужбина, да не е в България - засега от всичко разгледано съм се спряла на Гърция. Само че нито съм избрала курорт, нито знам по кое време (юни, юли, август, септември) е по-добре да се отиде, нито нищо.

Не сме любители на плажа, обичаме разходките - така че ще е добре да има нещо интересно за разглеждане. Също ми се иска хотелът да има и вътрешен, и външен - топли басейни.

Всъщност какви са ви наблюденията по басейните към хотелите - топла ли е водата, студена ли е?

Имам малко време за решаване, та всякакви съвети и мнения ще са ми от полза.   bouquet

# 93
# 94
  • зад парка

Laughing

Е, приятелката заради която постоянно искам да ходя в Атина дойде за празниците тук и бяхме почти постоянно заедно, така че за момента не ми е толкова мъчно за нея.
А родата ще трябва да ходя да я посетя ... в най-скоро време, може би след месец-два. Mr. Green

# 95
  • София
Параход, мисля че ти беше постанла една авиокомпания миналата година, с намаления на чартъри от Солун до островите. Може ли пак авио компанията, защото не я помня, а миналата година не обърнах внимание

Астра - не са чартъри, а редовни сезонни полети, но мисля, че тази имаш предвид.
Параход, благодаря много, точно тази имах предвид! Hug

# 96
  • София

Астра - не са чартъри, а редовни сезонни полети, но мисля, че тази имаш предвид.

Тази копания ли имаше и  сезонни полети до Санторини? Защото сега гледам няма такава опция, а ми се е завряла една муха за Великден на Санторини......

# 97
  • зад парка
И за да не е само запис малко разяснения от "Ню Йорк Тайм", на:

http://www.nytimes.com/2013/01/07/opinion/greeces-rotten-oligarchy.html?_r=2&

# 98
Здравейте,
търся хотелче за Великденските празници на о. Тасос, не сме ходили там и нямам никакъв ориентир нито за местоположение, нито за цени. Търся нещо спретнато в близост до плаж и да не е изолирано, не държа на лукс.
  bouquet

# 99
Привет.. Да се цопна и аз тук да попитам за All Inclusive хубав и до 1500 лв за 2ма с дете мога ли да мечтая? Е, ако може хотелът да има покрив Laughing

# 100
Привет!
Разглеждайки сайтовете за колективно пазаруване, попаднах на доста оферти на "ПланетТравъл" и ми се струват достъпни, дори по-евтини от нашето черноморие. То е ясно,че като за първо пътуване с деца в Гърция ще разчитаме на късмета си и на общото твърдение, което сме чували от приятели, че веднъж отидеш ли в Гърция  на море, за България повече не искаш и да чуеш-плажовете били чисти, хигиената и обслужването на ниво и т.н. Това, което ме интересува най-вече е има ли смисъл да правя медицинска застраховка на децата или да разчитам на частен преглед при лекар там,ако се наложи? Питам защото на наши познати миналото лято се случи следното-детето получи коремни болки, докато почиват на Халкидики, не успяли да намерят лекар,който да ги приеме и да окаже адекватна помощ,после им поискали много пари, а нашите познати са с доста добри финансови възможности. Накрая били принудени да пътуват за България и чак в Пловдив намерили лекарска помощ, който спасил живота на детето на косъм в следствие на перитонит ooooh!

# 101
  • София
Това, което ме интересува най-вече е има ли смисъл да правя медицинска застраховка на децата или да разчитам на частен преглед при лекар там,ако се наложи?

Деси, винаги има непредвидени ситуации.... Аз правя задължително. В Алианц, за седмица, за 4ма, ми излиза о/о 25 лв. Ние есента ползвахме, като от Асистанса ми казаха, ако не намерим лекар, който да работи с Мондиал, може при всеки лекар, като си платим и донесем фактура. При нас се наложи вадене на игли от таралеж, после видях, че е струвало 130 евро.

# 102
  • Пловдив
На нас ни се наложи да ползваме доктор по спешност на 31 декември в Кавала, 3 шева на главата на малкия, не знам дали защото беше спешен случай,но не сме платили нищо. Не са ни искали нито здравни карти,нито застраховка в болницата. Много съм доволна от отношението на медицинския персонал.

# 103
Благодаря много за отговорите! Hug

Изобщо, снощи като се поразрових в темите, ми се изясниха няколко неща, но да проверя дали съм разбрала правилно:
1. Касандра-Халкидики е по-близо до БГ, но е по-урбанизиран и населен, хотелите са с голям капацитет и почвам да се чудя дали няма да рискуваме да стане като на нашето черноморие-никакво спокойствие, тълпи около часовете за хранене и недостиг на места в ресторанта?
2. Ситония е малко по-далече, но има хубав път до там?
3. В Солун е някакв алудница и въобще да не разчитам да го разгледаме помежду другото?
4. В Кавала и Керамоти също може да се плажува?
5. От островите, най-близо е Тасос и по-добре да се пътува за там през Керамоти, от където има често ферибот. Там май и цените са по-ниски newsm78
6. За Олимпийската ривиера има много добри оферти, та почвам да се чудя. Не е много далече, нали?
7. Разгледах сайтовете на гръцки хотели,които сте постнали и като ги сравнявам с офертите на Procent.bg и аз се зачудих дали офертите там са нерелано примамливи Thinking
8. понеже съм от Пловдив, най-вероятно като тръгнем от тук, ще преспим там една нощ и после да се пробваме ли да излезнем през Златоград, където също има какво да се види? Как са пътищата там?

# 104
  • София
Моля за малко помощ  (Параход разчитам най-вече на теб отново    Mr. Green )

Не откривам варианти и цени за фериботи  до Икария. Моля за малко помощ. Може би още нямат летни разписания? Поне от гръцко не открих никаква информация за Август. От Турция също ме устройва ако има опции. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт