На море в Гърция 2013 - 1

• 123 993
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Не, за кръчмите няма ранни записвания Grinning
За хотелите има, но хубавите оферти са повечето off-season и, всъщност, вече са коментирани в темата. Малко четене помага.

Абе остава и да ви убеждаваме, ся, я си стойте в Съни бийч  Sunglasses

Моля-моля на Слънчев бряг съм ходила веднъж през 86-та като дете и нямам никакво желание да ходя там. Нямам предвид за ранни записвания за кръчмите ествествено!!!Може и без подигравки.

Няма да питам нищо повече.Извинявам се, че ви обезпокоих. Изглежда темата е само за избрани, които са наясно с всичко и без да са питали и които никога не са имали нищо общо с Бг черноморието..

Малко грубичко. Права е Параход!

Виж изначално трябва да разбереш, че силата на туризма в Гърция не е Ал Инклузива. Ако искаш супер лускозни хотели и ал ин отивай в Турция. В Гърция обичайно се нощува в студия, храним се или от магазина или в таверни (прясно сготвена храна и основна морски дарове), и се местим от плаж на плаж. Доста се обикаля (ако ви се обикаля), но можете да изкарате и само на 1 плаж ако ви мързи. Но така пък изпускате хиляди други закътани плажчета и прекрасни гледки.
В северна Гърция (по надолу не съм ходила и не мога да говоря0 има няколко места (хотела) с HB i All In, но в сезона са ужасно скъпи. Стават за нисък сезон - тогава цените са като в някой по-луксозен БГ хотел.  Това е. От ту нататък си ти. Четеш темите назад. Образоваш се. Четеш в Гугъл. И тогава питаш конкретни въпроси. Но никой няма да ти организира почивката наготово, както каза Параход.

# 136
Аз не съм искала никой да ми организира почивката, но изобщо не ми стана приятно да ми казват да си стоя на Слънчев Бряг/който не харесвам изобщо и в който не ходя/ и да ме подиграват, че съм искала ранни записвания за кръчмите. Както и да е.приятни почивки на всички!

# 137
Виж изначално трябва да разбереш, че силата на туризма в Гърция не е Ал Инклузива. Ако искаш супер лускозни хотели и ал ин отивай в Турция. .
[/quote] Не искам суперлуксозни хотели- както видя по -горе не мога да си позволя да вечерям за 50 евро и вече и отношението към мен беше- ти простосмъртната си стой в Слънчев бряг...какво си се домъкнала в темата като нямаш възможности.Извинявам се, но така се почувствах. Хайде със здраве!

# 138
Не искам суперлуксозни хотели- както видя по -горе не мога да си позволя да вечерям за 50 евро и вече и отношението към мен беше- ти простосмъртната си стой в Слънчев бряг...какво си се домъкнала в темата като нямаш възможности.Извинявам се, но така се почувствах. Хайде със здраве!

Глупости. Нищо подобно. Реакцията беше заради факта, че изобщо не си се потрудила преди да питаш да попрочетеш малко темите назад и 1-ва страница. Въпросите ти така зададени имат много и необятни отговори. Ориентирай се първо какво предлага страната като попрочетеш в Гугул. После реши какво искаш - хотел или студия и в коя област на Гърция. Ориентирай се в цените. И сама след всичко това ще видиш, че всъщност въпросите ти така зададени са крайно общи. Затова и ти отговорихме, че няма как ние да ти организираме почивката.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 21:42 от Анонимен

# 139

е изобщо не си се потрудила преди да питаш да попрочетеш малко темите назад и 1-ва страница. Въпросите ти така зададени имат много и необятни отговори. Ориентирай се първо какво предлага страната като попрочетеш в Гугул. После реши какво искаш - хотел или студия и в коя област на Гърция. Ориентирай се в цените. И сама след всичко това ще видиш, че всъщност въпросите ти така зададени са крайно общи. Затова и ти отговорихме, че няма как ние да ти организираме почивката.
[/quote] Не можеше ли да се започне с това, а не : стойте си в слънчев бряг, ако исках щях да съм тур. аг-я  и да ми плащат и прочие..И направо: прочети преди да попиташ...(ами да -не съм чела, за което съм виновна, а и  помислих, че за това е темата )Както и да е - вече не ми се ходи -тъкмо нали е казахте, че станало пренаселено- няма да ви се пречкам.
Почивайте си Peace

# 140
  Амантес, нямам впечатления,че някой е искал да те обиди още по-малко да ти каже,че Гърция е скъпо място. Напротив. Почивката там излиза много по-евтино от тази в Бг в повечето случаи. Друг е въпросът, че е пъти по-приятна. Но трябва да знаеш какво искаш. Ако луксът, многозвездните хотели, басейните, обилните AI, не са ти първа грижа, а обичаш спокойните плажове, хубавата морска храна, узо и биричка на дървени столове в проста плажна кръчма, то твоето място е в Гърция. Оттам ще попрочетеш малко назад в темата и ще си избереш място и хотел. На конкретни въпроси никой няма да откаже отговор. Тук хората са изключително добронамерени и отзивчиви. А и ти имай малко чувство за хумор  Simple Smile! Ваканцията наближава! Надявам се, че ще дойде време да пишеш тук, че Гърция те е спечелила.

# 141
Момичета успокойте топките  Praynig темата е позитивна и полезна и рядко излиза извън контрол  Rolling Eyes от което няма полза за никой ...
Нека бъдем толерантни и полезни, всички сме били не наясно и сме питали ...и съответно сме получавали съвет и инфо  Peace но прави сте трябва и да се почете  Wink
Има място за всички под гръцкото слънце, нека не се дърпаме излишно  Praynig

# 142
  • зад парка
От опит ще кажа - в гръцко може да се почива все едно си отишъл за същото време на Малдивите, може и да сведеш разходите до мин. И за двата варианта - каквото ти душата иска!
В темата има хора, които по ред причини познават страната прекрасно и това я прави ценна /темата, не страната/. Може да се поиска съвет, мнение, насоки...
Що се нервите?! Даже неразбираемо с липсата на правилно цитиране и пунктоация.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 22:27 от InaDot

# 143
  • София
Amantes de la siesta! на мен също ми е скъпо да плащам по 50 евро за вечеря или обяд и съм го споделяла в темите преди, но никой не ме е пратил да си ходя в Слънчев Бряг. Ние също не сме с кой знае какви възможности и не се срамувам да си го кажа. Пестим усилено цяла година за тази почивка.
И правим следното:

1. Определяме бюджет.
2. Избираме настаняване.
3. Не се храним по ресторанти ежедневно, а си приготвяме нещо на барбекюто. Таверни 2-3-4 пъти максимум за 10 дни и то без много да се изхвърляме, защото е грехота да отидеш в Гърция и да не хапнеш поне веднъж октопод или други морски неща, които по принцип аз примерно не хапвам в БГ.
4. За по-евтин вариант хем да седнеш да ти сервират и да не готвиш, хем да не платиш много хапваме в заведения за гироси, там рядко надхвърляме 20 евро без да се стискаме.

Не е задължително условие да хвърлиш много пари. Както и другите казаха преди мен чара на Гърция не е в големите хотели, а в малките селца със студиа, прекрасните и безбройни плажове и за мен там е истинска почивка, макар и по-скромна като условия. Нищо не ме отморява така, както гръцкото безвремие царящо в малките селца и непренаселените плажове.

# 144
Благодаря ви, но стига се занимавахте с мен, че сега ще дойде Параходът, да каже да спре да ме убеждавате...
Скрит текст:
а и аз съм сърдита и не чета вече fingerscrossed

# 145
  По отношение цените в скъпите хотели. За пръв път тази нова година посрещнах в Гърция, както писах по-горе. 5 звезди хотел на морския бряг, отлично Спа, басейни и т.н. на цена 84 евро апартамент( спалня, дневна, огромна тераса и джакузи в банята). Резервацията направих по телефона директно от хотела. Та 84 евро за стаята на вечер +закуска, 40 евро новогодишна вечеря на човек с включено вино и бира без твърд алкохол, 27 евро вечеря на човек на 1-ви януари. Колкото дни искаш, толкова. Обеди, вечери- пак по желание. С пакети не те задължават. Като гледах офертите на съответни хотели в България, то си е направо евтиния! Simple Smile

# 146
Има място за всички под гръцкото слънце, нека не се дърпаме излишно  Praynig
Напротив, няма място за всички! Hug
Помисли/помислете/ и ще разбереш защо.

Сравнително нова съм в темата, но не и във форума. Mr. Green  Напълно подкрепям Параход заради няколко неща:
1. Толерантност.
2. Отзивчивост.
3. Позиция:
Но, наистина, хубаво е да се уважават времето и усилията на другите - когато се задават въпроси, чиито отговори от 1 г. стоят закачени на първа страница; или пък такива, които изискват някой конкретно да се нагърби с предложение за вашата почивка.

Да водиш една тема, да я следиш, да даваш информация в нея си е трудоемко. Браво на авторката, че въпреки многобройните питания е винаги на линия, винаги с правилно мнение и съвет.
Това, че някой някога не е разбрал иронията или метафората в нечий постинг не е проблем на Параход. Peace

Темата е страхотна! Поздравления.  bouquet

# 147
  • София
Замислих се по темата за Ол Инклузив в Гърция. Това лято втората част от почивката ни беше на Левкада. 5 дни бяхме в едни студия, много хубави, в разкошна градина, нооо на Левкада плажовете са малко кът и беше едно обикаляне, едно дрънкане с колата, едно търсене на плаж, а те претъпкани или тъпи....направо се изнервихме. Затова отидохме в един Ол инклузив хотел за следващите 3 дни и след това ги направихме 5, а ми се искаше и 10 да станат. Разкошен хотел, плаж-мечта, басейни чудни, храна прекрасна, от единия шезлонг на другия, починахме си разкошно Simple Smile) Така че ако се уцели хотелът...не е за изпускане и това Simple Smile И то го казвам аз, която обикалям островите от 15 години и досега в такова нещо не бях стъпвала Laughing

# 148
  • зад парка
...
Това, че някой някога не е разбрал иронията или метафората ...

...

Темата е страхотна! Поздравления.  bouquet

И "ирония", и "метафора" са гръцки думи  Laughing

Иначе съм абсолютно съгласна с теб за останалото!

# 149
Anna bel, pontes  хич не сте честни. Не е лошо да давате имена. Аз като чета тази тема винаги си водя записки.   bouquet

П.С.

Amantes de la siesta! има една поговорка: "Сърдитко Петко, празна му торбичка".

Общи условия

Активация на акаунт