Магията на изтока - 17

• 57 392
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • София
   Да препоръчам пак един тежък филм,ако не сте го гледали!

http://asia-tv.su/publ/po_godu_vypuska/filmy_2007/odin_den_s_moi … y_son/55-1-0-1653

И тези, не помня препоръчвах ли ги, но ще ги пусна пак.

Code name: Jackal и Project 577 , този също става за минаване на време Ghost Sweepers .

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 21:10 от Тайна

# 151
Повече от добре стартира новият сезон при японците в почивните дни. За Tonbi, Karamazov no Kyoudai (чийто превод на английски вече стартира) и Nobunaga no Chef се изказах в темите им (Шоши-сан, изчете ли си всичко? Това са ти част от клоните...), за това няма да се повтарям, но имам едно съкровище, което стратира на 10-ти - Saikou no Rikon (2013) (на български се превежда като "Най-добрия развод"), и което мислех да подмина, но, но, но.... В главната роля е Ейта, така че Шошулчо, подготвяй си още един клон, а аз ще следя да не паднеш от него.
Историята накратко и това, което видях в първи епизод. Ейта е женен от 2 години, за жена, която е пълна негова противоположност. Двамата не са щасливи, не намират общ език помежду си, той се грижи за всичко, готви, чисти, а тя мързелува, и нехае за абсолютно нищо. Един ден Ейта срещна своята бивша приятелка, която по настоящем се оказа, че също е омъжена, но пък нейният мъж (в ролята е Го Аяно, едно от скъпоценните ми съкровища още от Crows Zero) криви от "правия" път... Историята с тези две млади семейства започна... Много съм доволна от Ейта, а и от всичко, което видях в първи епизод. Отглежда и две страхотни котки в апартамeнта си, които си имат дупка във вратата, за да преминават от кухнята в спалнята. Хаха. Сладури. Записвай го за гледане, страхотно начало, отличен хумор, а Ейта е отново впечатляващ. Аз съм фен повече на брат му - Кенто Нагаяма, но Ейта отново си заслужава аплаузите ми.

Започна и Dinner (2013) с Йоске Егучи. Там са едни манджи, едно ядене, едно чудо, мале, мале... Облизвах се като японче изяло поредната си порция рамен.

Нямам време сега за повече писане, прелитам само, за да дам отчет за старта на няколко от японските дорами. Тази седмица стратират и останалите заглавия, а аз вече имам 5 до тук за следене. Ухааа, сезонът започва повече от добре, не мога да повярвам, но да не казвам голяма дума, че... току виж се преобърнала каруцата. Все пак обаче това са японци. Имат ли отличен старт вероятността за огромно разочарование е по-малка в сравнение с комшиите им, които се намират през Японско море.

# 152
  • MJF
"-И сега какво следва?
-Преводачите от японски  newsm66 строй се , преброй се."

Тъй като съм подозрителна какво за мен има на предстоящия текущ кор. фронт и с толкоз японски клони, да му мислят преводачите, че се прехвърлям текущо там. Cheongdamdong Alice успявам да го гледам единствено като пародия и преглеждам само двамата главни и действията им. Останалото са някакви смешковци/пуяци, стилиста додава за окарикатуряването им а и режисьорското виждане за образите също. Факт е че и актьорите които играят тези роли все успяват да ме  hahaha за героите им та заглавието е 100% пародия според мен.

Кенто Нагаяма и Ейта са ок. Последния вече натрупа доста роли при мен и го ценя.
Прочетох и по темите на заглавията в Спирита. Звучи ми мноого добре ситуацията щом творят в "моята" сфера.
Понеже Tuon повдигна оскаровата тема та 
Скрит текст:
да споделя,  че и  War Witch(2012)(Canada) и Amour (2012)(Austria) изгледани. Остана ми само чилийския претендент но за него ми трябва настройка, предвид сюжета. Така и така ще залагам на някои от тези 3.

# 153
  • DE
Днешното ново изпълнение е от "сините" момчета

хареса ми, много. Очаквам с нетърпение лайф.

# 154
Шоши-сан, преводът на Nobunaga no Chef стартира също веднага. Първи епизод е готов от късно снощи. Сигурно си го и видяла в Good Drama. Можеш да хвърлиш едно око на твоя приятел - готвачът Юта, за да видиш манджите му, които тук не са с лук и от лук. Дорамата е издържана в пародийния жанр, комедия, но историческите личности са действителни, както и това, което се споменава в нея, като събития. Ще научиш (ако имаш желание да гледаш дорамата, разбира се) и интересни неща от японската история и управлението на Ода Нобунага, и със сигурност ще се посмееш с Юта и неговите неволи в периода Сенгоку, популярен с воините, които са се водели по това време, както и с политическите интриги.
Преводът на първи епизод и на Saikou ni Rikon ще бъде също готов до дни, а днес или утре ще пуснат и Karamazov no Kyoudai. До тук работят отлично преводачите на японските дорами. Днес трябва да качат и първи епизод на Tonbi, който се излъчи вчера, за да започне и неговият превод.

# 155
  • BG
Привет, аз започнах Love rain ще си пускАм сега 4 еп. и няма търпение да се премести действието в наши дни, защото много ми харесва прическата на Гън Сок от тези епизоди. Става сериала, дано не го окепазят, че гледам цели 20 еп. е.

# 156
  • София
Двама страхотни мъже, единият от които напусна този свят за голямо съжаление. Cry

Shokojo Seira - много тежък сериал, в който главната героиня стоически търпи всякакви издевателства над себе си - и физически, и психически  почти от всички.Аз не бих могла това да го изтърпя.Богаташката , директорката и двамата готвачи  ми иде да ги #2gunfire и  bash, много са жестоки.А момичето е толкова мило и добро. Дано  успее да се пребори с тях до края на сериала.

# 157
  • MJF
Мда, видях че е качен Nobunaga no Chef ,  обаче такова резюме чета за първи път  Joy, много мотивиращо. Евала му казвам на човека. Откровен.
Ще го изгледам.

# 158
Песента на Синичките ми хареса thumbsup.

Японските ще ги поизчакам да се съберат повече епизоди.

freedoms, споко за края Wink.

Днес започва Queen of Ambition.

нощен гост, тъкмо взех да си мисля, че си затънала в дебрите на O.C. и ти се завърна Hug.

Сега загледах скрийншотовете на Flower Boy Next Door и че има знак 15. Това да не означава, че има вероятност да видим някоя по-свястна целувка newsm78. Макар, че ми е много съмнително в предвид изпълнителката на главната роля. Ама пък като знаем на какво е способен главният герой, току виж ни изненадАли Joy.

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 17:59 от 2в1

# 159
Ами аз го гледам, ще кажа дали има цуни-гуни или не. Трети епизод днес, а вече и двамата главни герои са влюбени в умопомрачаващата главна героиня. Да ги ожали човек Yoon Shin Yoon и Kim Ji Hoon... За "гениалните" решения на главната героиня не ми се обелва и дума... Потресаваща е и изобщо не я виждам и да се целува. Тя никога не е била целувана от мъж, сигурно, ако има нещо ще се отбележи, че това й е за първи път, т.е целувката. На 20-ет и няколко години ще я лъжим милата за първа целувка. Имаме си и още по-отблъскващата антигероиня,  конкуренцията, типичната корейска кифла, този път облечена в розово пухче, която на всичко отгоре е докарала до депресия нашатата главна героиня. Розовата кифла пък вече си набеляза героя на Kim Ji Hoon, преследва го и се чуди как да го омае. Абе, не е за говорене тя в този сериал... Не е за говорене. Корейски манджорляк, очаквам скоро и драмата, а след нея мелодрамата, а за финал защо не и един труп, не е задължително да е на главния герой, но просто така да го има.. за цвят.

Коки, Коки Мизута е душица. Героят му е много симпатичен. Японското ми слънце, след корейското.

# 160
  • в мъжки прегръдки
Я малко офтопик от моя страна. Има ли тук любители на зимните спортове и такива, които ходят на зимна почивка. Кажете някой хотел от който сте доволни, че сме се наканили тази година да ходим, обаче като чета мнения дори на 5 звездни хотели я стаите били студени, или басейна с топла вода бил със студена, или на джакузито водата мръсна, или храната еднообразна... Друго си е да ти препоръчат нещо...
Зависи какво търсиш. Ако не сте скиори бягай далече от ски-курортите, защото зимата се оливат с високи цени и лошо обслужване. Само ще споделя, че стая, която лятото струва 80-90 лв. зимата струва 400-500 лв и обслужването е по-лошо отколкото лятото. Ние понеже караме ски и щем-не щем ходим по курортите, всеки път беснея като знам какви пари даваме за спане и какво получаваме срещу тях. Миналата година спахме във Феста Уинтър на Боровец - е няма такава мизерия, а не ме питай какви пари дадохме. Ходете на Юндола. Хотелите не са 5 звезди, но са прилични, природата е страхотна и има детски влек на който може да се пробват начинаещите скиори. Пътя се поддържа, така че няма проблем. На Циговчарк също не е лошо, а има и писта за ски.

# 161
Twelve Men in a Yearg свърши Cry.Искам още,макар,че докато го гледах бях под най различни заплахи като:1компа ще бъде изхвърлен,2 нета спрян и да бъда върната на тати и то с всичките ми обувки (все едно ще му ги оставя Shocked) и то защото съм се смяла необичайно много. Crossing Arms

Ще бъда кратка.
Струва си да бъде изгледан,въпреки,че не бяга от стериотипа на корейските сериали,но има и едно но. Направен е интелигентно,с чувство за хумор и донякъде реалистични образи и те кара така през смях да се замислиш.

Скрит текст:
През цялото време тръпнех от тревога,че ще оставят ГГ с козирога и няма да съберят приятелката с везните. Радвам се,че накрая остана с писателя,още в началото ми се искаше. Толкова си приличаха,а после се допълваха и най-важното бяха на една вълна.
Таня  Heart Eyes(от един път го запомних това име Grinning) за мен това беше развитието в сериала от не вярвам в любовта,а в колекцията с пеперуди до оставям тук,защото има човек,който обичам.Тъжно ми беше като разбрах какво крие под вечната си усмивка Sad

Има и мрън Mr. Green освен,че можеше да бъде повече епизоди,трябваше да има история за всички зодии -скорпиона ми се губи,девата така през пръсти,стрелеца и той. Crossing Arms

# 162
martisun, не сме скиори и досега не сме ходили на зимна почивка. Дето се казва "зиморничави" сме, затова търсим среден вариант. За мен топъл минерален басейн, да има джакузи и СПА, малкото да го качим на ски, но най-вече да се пуска с шейната, че при нас не се задържа много сняг и по Коледа като имаше щеше да откачи от кеф. Мъжът ми иска да се качи и той на ски, нали има разни ски уроци. Аз съм се качвала на младини - стига ми. Та търсим нещо където има от всичко и всички да са доволни, а само големите хотели предлагат повече екстри. Благодаря ти за предложенията, ще погледна и ако има хотел с що-годе големичък басейн, моите хора ще си имат и пистата за новаци, и всички ще са доволни.

Twelve Men in a Yearg свърши Cry.Искам още,макар,че докато го гледах бях под най различни заплахи като:1компа ще бъде изхвърлен,2 нета спрян и да бъда върната на тати и то с всичките ми обувки (все едно ще му ги оставя Shocked) и то защото съм се смяла необичайно много. Crossing Arms

Ще бъда кратка.
Струва си да бъде изгледан,въпреки,че не бяга от стериотипа на корейските сериали,но има и едно но. Направен е интелигентно,с чувство за хумор и донякъде реалистични образи и те кара така през смях да се замислиш.

Скрит текст:
През цялото време тръпнех от тревога,че ще оставят ГГ с козирога и няма да съберят приятелката с везните. Радвам се,че накрая остана с писателя,още в началото ми се искаше. Толкова си приличаха,а после се допълваха и най-важното бяха на една вълна.
Таня  Heart Eyes(от един път го запомних това име Grinning) за мен това беше развитието в сериала от не вярвам в любовта,а в колекцията с пеперуди до оставям тук,защото има човек,който обичам.Тъжно ми беше като разбрах какво крие под вечната си усмивка Sad

Има и мрън Mr. Green освен,че можеше да бъде повече епизоди,трябваше да има история за всички зодии -скорпиона ми се губи,девата така през пръсти,стрелеца и той. Crossing Arms
Оххх милата и аз съм получавала подобни заплахи. Ааааа жена не се разделя толкова лесно с обувките си, което под секрет /Не знаят как да ни заплашват/ хихихихи...
Оооо Таня, по мои наблюдения е любимка на всички жени, които са изгледали сериала. Мацка отвсякъде, изключително красива (или на мен много ми харесваше, как само изпъкваха дългите й прави крака на фона на Ми Ру), силен характер и дух, независима, освободена, но не потъпкваща принципите си... Че коя жена не мечтае да е такава. Та констатацията ми е: на всички жени е станала любимка, а мъжката част се въздържат от коментар. Хахахах горките...
И мен ме беше яд, че не обърнаха повече внимание на някои зодии, защото при останалите беше поднесено по интересен начин.
И т.к. ти харесва ОСТ-та - поздрав с една песничка от там:

Я, така и така сме заговорили за този сериал, може ли да ми кажете коя е песничката, която започва от 10:22 на този клип. Няма я в ОСТ-а, а знам че е известна, но не мога да я намеря. Искам да си я сложа на телефона - много е весела. Апропо, толкова ми харесаха телефоните им, че си поисках такъв за Коледа.  Laughing Е, подариха ми по-новия модел, но дизайна е същия - много му се кефя!

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 23:23 от didkapan

# 163
didkapan, заповядай Wink Gwen Stefani - The Sweet Escape ft. Akon

По въпроса за почивките
Скрит текст:
Троянският край - с.Чифлика има басейните с минерална вода, а Беклемето е на половин час с кола, ако ви се пързаля, но не знам каква е ситуацията със снега в момента.

# 164
А забелязали ли сте,че в даден сериал всички изполват един модел телефон (или поне главните),но в различни цветове.

Сега какво да гледам? Flutter

didkapan hahaha ще ни пипат обувките.
Сега ще тегля ОСТ-то.

Общи условия

Активация на акаунт