Холандска тема - 41

• 116 421
  • 764
  •   1
Отговори
# 15
Честита Нова година на всички,бъдете здрави,щастливи и в домовете ви да има само мир и любов!

Калинка,по коя програма и от колко часа?Аз гледам понякога такива предавания,много интересни различни позиции показват.Мъжът ми и колегите му след едно такова предаване цяла седмица го обсъждат,много им е интересна Източна Европа.Но жените им са все полякини,рускини,чехкини,словенки,украинки...

Преди няколко дни посред нощ /то интересните и смислени неща тогава ги излъчват,в най-гледаното време -предимно колкото се може по-посредствени тъпотии/даваха филма "The way back".За заточени в трудов лагер чужденци, в Сибир.Избягаха и пеша стигнаха от Сибир в Хималаите в Тибет.Събудих мъжа ми да гледа бебето,че аз се разревах,много се разстроих.Имам роднини в Сибир и много ми се иска да ги открия...

# 16
  • Там,където се събуждам щастлива.
Картинка, RTL 4 в 20 часа. Не е документален филм, а разследване.

Документални и аз обичам и се чудя защо не ги дават в нормалните часове.  Tired Често си ги записвам...По белгийската има много добри.

# 17
  • Nederland
Картинка, честито бебе! Да ви е здраво и кротко! Heart Eyes

Горчива луна, Шанел, страхотни стихотворения!    bouquet

Болните да оздравяват! Hug

# 18
Пропуснах предаването....
Някой да разкаже.

# 19
  • Там,където се събуждам щастлива.

Пропуснах предаването....
Някой да разкаже.

Гледах го и....ми стана леко зле. В смисъл, че в подобна ситуация винаги има жертви  Rolling Eyes Rolling Eyes
Българка се жени за холандец. Дете. Развеждат се, защото не са се разбирали как да го гледат ( тя е бдяла много над него, той е искал да не му се ограничава свободата). Детето е живеело (след решение на съда) през седмицата с бащата и събота + неделя при майката. Тя не може да се примири. След лятната ваканция не го връща.
Намериха ги в Пловдив. Детето ходеше в интернационално училище. Няма приятели. Не говори български. Тя се съгласи да се върне в Холандия ( и да даде разрешение с бащата да пътуват заедно), защото неговите документи / жалби бяха изрядни.

Постигнали са някакво споразуление тук, но тя се връща обратно в България. Детето ( на 9г) остана тук.

С една дума: никой да не попада в такава ситуация, че...жертва бяха всички....

# 20
Хм, наистина неприятно звучи...
А детето явно иска да си е тук или...?

# 21
Kartinka, бебче ли имаш? Честитооо, ей как хубаво почва темата. Момченце или момиченце? Да ти е живо и здраво.
Хайде, да повлечеш крак.  Wink С по едно и без да не се ослушват.
Честита нова година, девойки и не чак толкова  Laughing ! Нека да сме здрави и много щастливи.
И аз го гледах снощи това предаване, много тъжна история. Обаче не дадоха становището на майката, което поне за мен остави много въпросителни. Причините за развода пък бяха просто смешни.... CrazyПрекалена загриженост, хранила го в устата до 6 години, казвала, колко хубаво би било да си остане бебе и да си го гушкат. Ми той моя мъж отдавна да се е развел с мен.  hahaha А и аз със с него, понеже той често казва да си останат  такива мънички и да си ги гушкаме.
Отделно се показаха доста грозни картини (както винаги от Бг), а Пловдив е прекрасен град. Може да вмъкнат нещо ей така от кумова срама.  
Не го обичам това предаване както и подобните му. Аз и почти не гледам телевизия. Сега пък мъжа ми  подари за РД електронен четец и съвсем не ме вълнува тв-то. Поне 2 живота ми трябват да изчета всико свалено.  Mr. Green
Мила, и при нас имаше грипна вълна. Мъжа ми и Ноеми  бяха болни.  Софи и аз сме ок. Не се даваме.  Mr. Green
http://tvblik.nl/ontvoerd Тук може да го гледаш.

# 22
  • Eemnes, NL
Добро утро момичета и за много години! Peace Hug

Ето ви линкче за тези които са пропуснали снощи предаването:

http://www.rtl.nl/xl/#/u/6abe9398-0c47-3b16-8ef7-baa8b71e5b00

Аз познавам лично момичето и мъжът и и детето, но не съм имала контакт с тях около от 5-6 години Sad. Сега ще изгледам на спокойствие програмата, че снощи не можах защото приспивах Ленка и звукът на телевизора беше намален.

# 23
И ние го гледахме снощи от любопитство. Обикновено това предаване го превключваме, не ми допада. Очевидно детето искаше да се върне, но някак не ми хареса начина по който постъпиха, буквално го "отвлякоха" от училището. Също, че и позицията на майката изобщо не беше показана. Винаги има две страни и наранени в подобни ситуации. Каквито и да са споровете между родителите трябва да се опитат да стресират минимално децата. Все пак за тях майката и бащата винаги ще останат такива.
Да, и как пък пак показаха грознотиите, а не нещо хубаво. Малката изкоментира "Я, България  Mr. Green", а мъжО допълни "да, и не в светлина, която би искала да я покажат!"
Като в един научно популярен филм по белгийската национална тв, където разказваха за проблемите си с "българите" (които едва говореха български) и освен тези "българи" показаха невероятна мизерия от България. Само цигански гета, блок опустошен, осран и опикан, села дето през живота си не съм виждала подобна гадория. Бяхме потресени! А, зълвата, кояро живее в този "проблемен" белгийски град сподели, че определено настроението на местните не е особено положително към сънародниците.

Горчива луна ще ви добавя Peace

# 24
Ох, изгледах го филма...

Ами, много странна история. Жалко, че двама видимо зрели хора не са могли да се разберат помежду си, а се стига до тук. Историята е показана едностранчиво, причините за раздялата и на мен са ми смешни. Детето никак не ми прилича на такова, обсебено от майката при положение, че иска при баща си, не говори български и пр. Но...жалко за майката, кофти е да живееш разделен с детето си.
Явно много болка е видяла, за да не иска да стои тук...

Мопси, мъжа ми се записал за ХБО и за две седмици съм изгледала толкова филми,
колкото от раждането на Мила не съм, хихи. Наваксвам сега.

Я препоръчай някои хубави книги после.  Wink

Маги, аз за толкова години тук, не съм видяла да покажат филм за нещо хубаво.
Нито природа, нито история, или поне да покажат и друг вид млади, образовани българи напр.
Все са от малцинствата и крайно бедни. Една майка от училището на Мила като ми гледала снимки от вканцията в България и много се впечатлила и учудила, че така изглежда. Rolling Eyes

# 25
За много години!

Не ми скачайте отгоре, но като човек, върнал се от БГ преди 2 дена, все още съм доста разколебана в безграничния си патриотизъм. Не вярвах, че ще ми се случи да броя дните до самолета за Амстердам, ама ей на ... жива да не бях. Толкова озлобени хора срещнах. Не обезсърчени или обезверени, а направо зли. Пред мен спонтанно избухнаха няколко скандала за дреболии, реплики - Боклук и парцал са за Добър ден направо. Да не влизам в подробности, ама доста шоково ми дойде всичко. И много мръсно ми се видя по улиците, хем живея в голям, хубав град. В цигански гета и по села не съм ходила, само из центъра на Стара Загора въртях. Та не се чудя, че по тия филми дават само такива гледки. Човек трябва да гледа през очите на някой, който обича тая страна, за да й покаже хубавото. А има ли малко катранец в историята, кой ще си губи времето да търси красотите на България.

През лятото сигурно ще е по-ведро, пожелавам си го.

Milla Elaine, как няма да се чуди жената, вие, кооито сте по-отдавна тук знаете по-добре какво е реномето на сънародниците в Холандия и Белгия - когато огромната част от БГ тук са свързани с престъпност и по медиите ги заливат с "мили картинки", ходи обяснявай, че Родината ни е земен рай. Мен скоро ме спряха полицаи на пътя, ей така, без нищо и направо ми казаха в очите, че ме спрели заради БГ рег. номер на колата, зашото имало много взломни кражби в района напоследък. Е, притесниха се доста след моята реплика по този повод, но случката е факт.

# 26
Хапка, не се имам за патриот и няма да ти скачам.  Hug

Трески за дялане имаме много, бедна държава сме, мръсно е...
Ама все и нещо хубаво има. Аз ако реша тенденциозно, да снимам Холандия,
ще мръдна в определени квартали и интервюирам определени хора, та ще се зачудят някои това в Западна Европа ли е. Ей сега имах гости, зет ми за първи път идва и доста се смая на някои неща.

Че тук се е изсипала престъпна паплач, също е вярно, за съжаление.
И само те са им интересни, останалите нормално живеещи, работещи, плащащи данъци
все едно не съществуват. Ама...така ще е.

# 27
Без да слагам цяла нация под един знаменател, но ми прави впечатление, че холандците май харесват само тях си  Laughing ... то това германци, чехи, англичани, пази боже българи или румънци ... все сме съмнителни. В този ред на мисли, съседката ми, като комплимент, преди време беше казала, че синът ми прилича на "истински холандец"  LaughingАз имам доста славянски вид, та не се класирам за тая висока чест, ама нали съм майка на чистокръвния, надувам се  Wink

Хубаво има навсякъде, стига да имаш очи и сърце да го видиш. Тръгнеш ли с нагласата да показваш мизерия - хич няма да е трудно, ако си се запътил за Бг (както и за доста южно- и източно-европейски страни, между впрочем).

# 28
Mila, аз имах по едно време желание за HBO (ох, от тия празници  и веселби ми е трудно да включа и реших, че мъжа ти е решил да учи нещо ). Сега пак ми вкара мухата.  Mr. Green Ще си чета пък.  Crossing Arms Laughing
Маги, и мен много ме впечатли отвличането от училището. Можеха все пак първо да пробват с добро и да поговорят  с майката.
sladka hapka, нали знаеш, че нямаш право да караш с Бг номера. те и затова спират.Ние вчера като се прибирахме пред нас спряха една кола с бг регистрация. От вътре като изкочиха едни мургави братя. ooooh! А ние тъкмо се израдвахме, че виждаме българи.

# 29
Мопси, знам, мерси за напомнянето   bouquet Моята кола е сравнително отскоро тук, не съм съвсем в нарушение (е, леко прехвърлих срока, но ще я махам от Холандия до месец - два, та не ми се влиза в масраф да я слагам на холандски номера, че то не са само номера, ами и технически прегледи, застраховки, хиляда глупости). Но по принцип, проверката за тия неща не е работа на полицията, а на митническите власти в Холандия, така че не са ме спрели за това - гаранция  Grinning

Преди няколко години имаше случай с българин и майка - чужденка и точно като отвличане беше отвеждането на децата, само че от БГ. Ужасно беше, бяха успели да вземат само едното, другото остана в БГ... не помня вече подробностите кой от родителите беше прав и кой крив, ама няма да забравя как социалните и полицията ги дърпаха, а децата бяха в шок.

Общи условия

Активация на акаунт