Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е основната тема на дискусията във форума?
Какви са условията за работа в Холандия и Белгия?
Какви са шансовете за намиране на работа в Холандия с опит и владеене на няколко западни езика?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е основната тема на дискусията във форума?
-
Какви са условията за работа в Холандия и Белгия?
В Холандия условията за наемане на чуждестранни работници са строги, като работодателят трябва да получи разрешително и да докаже, че ще плати над 30 000 евро годишно. В Белгия процедурата е по-проста, като може да си струва да обмислите и там. За Холандия, през 2014 г. ограниченията ще отпаднат, но в момента ситуацията е предизвикателна.
-
Какви са шансовете за намиране на работа в Холандия с опит и владеене на няколко западни езика?
В Холандия намирането на квалифицирана работа може да бъде предизвикателство поради високата конкуренция. Владеенето на няколко западни езика е голямо предимство, тъй като демонстрира вашите комуникационни умения и адаптивност. Въпреки това, работните разрешителни за българи често се издават рядко, освен за висококвалифицирани специалисти като компютърни програмисти, музиканти или спортисти.
-
Как мога да си намеря работа в Холандия, ако вече работя в България?
-
Какви са тенденциите в нивата на безработица в Холандия?
Да е здрава, щастлива, да има много успехи в училище и много да ви радва!
весел празник.
даже докато го гледахме се двоумихме къде да сме го срещали?! Дори имам някаква смътна представа да беше сега около празниците.
Мен не знам дали има нещо което ме изкарва така извън контрол както рева на бебе/малко дете. И аз като мъжа ти сигурно нямаше да мога да го водя и оставя в такова състояние. Томи за щастие не е плакал, но той пък по друг начин изживя тази драстична промяна в живота си. От една страна беше супер развълнуван и искаше нон стоп да е там, а като е в това състояние е ужасен. От друга не осъзнаваше съвсем всичко и драмата се пренасяше у дома. Кошмари и т.н. Въобще, имаше един адаптационен период около месец и повече.

Вярно ли е, че за да те вземат на работа трябва да не са харасали нито един от другите кандидати от останалите 24 страни членки на ЕС? И че самия работодател трябва да поиска разрешителното плюс да докаже, че ще ти плаща над 30К годишно?