Холандска тема - 41

• 116 421
  • 764
  •   1
Отговори
# 45
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз съм типичен пример как чувствата и действията на един родител проектирани върху едно малко дете, оказват голямо влияние как то се чувства (подобно нещо същестува в човешките взимоотношения и не е рядко явление). И даже не става въпрос за две държави и култури, а два отделни града в България. Със сигурност никой родител не го прави нарочно, а си мисли, че е най-доброто, защото дадено място му дава положителното, което той търси, а другото място не. Раздвоението носи само тъга.

# 46
Мопси честит рожден ден на Софи! newsm59 Да е здрава, щастлива, да има много успехи в училище и много да ви радва!   bouquet весел празник.

Какви са тези попкейкчета? Мойта едната зълва е страхотна кулинарка. Невероятни кейкове върти. А, миналата седмица ядохме и някакви маслинови хлебчета с зондрохе доматчета и съм взела рецептата да я пробвам тия дни.   Mr. Green

И аз много се радвам, че почна училище/ПСЗ. Тази ваканция не знам защо. И се видя мноооого дълга.

Брей, и на мен мъжът от филма ми се струва страшно познат. Thinking даже докато го гледахме се двоумихме къде да сме го срещали?! Дори имам някаква смътна представа да беше сега около празниците.

# 47
Маги, ей това са - http://www.bakerella.com/make-your-cupcakes-pop/

Аз пък ядох нещо, което изглежда точно така, но се прави с много видове ядки, бисквити, масло и пр.
Бяха ужасно, ама ужасно вкусни. Имам рецепта, но още не съм пробвала.

# 48
Мерси, девойки! Девойктата спи уморена, утре е същинското парти. Днес със съседи, рода и т.н.
Маги, горе долу такива като на картинката, обаче кръгли. Съседите имат такъв апарат и го взех да пробваме, но честно казано не останах особено очарована.  Rolling Eyes Ама поне и мина мерака на Софи. Догодина от магазина и готово.
Мила, и аз съм яла от описаните, давай рецепта.  Mr. Green
Има и едни с тахан, те също не са лоши.
На свеки на РД-то имаше ръчно правени труфели мммм едвам 2 изяодох, доста бяха сладки, мазнички и тежички  Mr. Green Не бях яла по-вкусни до сега.
На Ноеми пък и бяха пратили покана за ПСЗ доста преди да навърши 2 години. Оказа се, че и били бутнали досието при грешен набор.  Mr. Green

# 49
  • La casa de Mickey Mouse
сложна е ситуацията с децата, когато единият от родителите е чужденец или просто са родени в чужбина, не искам да коментирам или вземам страна, защото ние минаваме през този сложен и труден етап с моя син
Роден и израснал в Испания, се чувства испанец, говори много малко български, мислех си, че щом е малък промяната с преместването тук няма да му се отрази, много съм бъркала, след 6 месеца, синът все още пита кога ще се приберем в Испания, кога ще си отидем у дома, сънува кошмари и продължава да твърди, че не му харесва тук
Надявам се да премине този период, но е много трудно, да гледаш натъжените детски очи
Относно говоренето на български, много хора са ме упреквали, но малкия не говори български, т.е. говори много много малко, колкото успя да научи за двата месеца лятна ваканция в България (беше сам и за да комуникира му се наложи да проговори), в къщи се е говорило само на испански и продължаваме да говорим с него на испански (за мен е много важно да не загуби испанския, българския ще го научи все някога)

# 50
Mini Mouse , не всяко дете е адаптивно, явно ще трябва да се въоръжите с много търпение.

Познавам деца, които сменят държавите на 4 години, учат нови езици, нови училища
и са ок. На други обаче им трябва време.

Колкото до езика - вие сами сте направили този избор.
Нормално е едно дете, дори и с двама български родители, на което не му се говори на български,
да не го научи. Аз избягвам да виня хората за собствените им избори, дори и да не ги разбирам.
Те си знаят, така са преценили. Успех ви желая в адаптирането...

Момичета, треска ни тресе с тази ПСЗ. Мъжа ми каза, че няма да го води,
защото ако ревнел и се връща и го прибира вкъщи. Rolling Eyes Не можел да издържи...
Така сме се настроили, че ще плаче, че от сега го мислим. Още го имаме за бебенце. Blush

# 51
  • La casa de Mickey Mouse
Мила и моя мъж когато малкия почна градина, каза че няма да го води, една седмица бяха едни ревове едни чудеса, но после сам вземаше раницата и тръгваше, но при нас е по различно, малкия е от 4мес. с детегледачка и някак си е свикнал да е с други хора, т.е. по малко е бил с мен отколкото с детегледачката, та и за това не знае български, цял ден слушаше само испанска реч

# 52
Mila, те май вторите (или най-малките) ще си останат винаги бебета за нас. И ние Ноеми я имаме още за бебе. Дано свикне бързо Нико, че като знам колко е жално като реват.

# 53
Мила, Мопси, мерси. Голяма занимавка ми изглеждат тия поп кейкчета. Mr. Green Но ако успея да докарам резултата от линка ще е супер постижение.

Мила дано нямате драми със започването на ПСЗ. Peace Мен не знам дали има нещо което ме изкарва така извън контрол както рева на бебе/малко дете. И аз като мъжа ти сигурно нямаше да мога да го водя и оставя в такова състояние. Томи за щастие не е плакал, но той пък по друг начин изживя тази драстична промяна в живота си. От една страна беше супер развълнуван и искаше нон стоп да е там, а като е в това състояние е ужасен. От друга не осъзнаваше съвсем всичко и драмата се пренасяше у дома. Кошмари и т.н. Въобще, имаше един адаптационен период около месец и повече.

Мини маус струва ми се съвсем нормално детето да се асоциира със страната и обстановката където е родено и е изживяло живота си до момента. Дано успее по-бързо да се адаптира. И за него и за вас ще е облекчение.
А, вие по между си с татко му също ли на испански си говорите?

# 54
Ехо...затрупа ни снега. Wink

Днес беше първи ден на Нико на ПСЗ и то пък какъв сняг.
Едва се добрахме, по пътя и Милаоставих, че после тичах да и купувам от тия сноубутс.
Нико се държа много добре, ама бях при него, само час е бил сам,
но си е  играл. С децата не играе, но виж играчките....

# 55
Маги, бе не е занимавка. При мен апарата ги изпече кръгли, топнах ги в смелтснуп, поръсих с разни неща и готово.
Тука направо ни затрупа. Редуваме се да ринем сняг със съседите, децата нон стоп на пързалката, че и ги дърпах до парка с шейната. Рудолф е изморен и отива да си сипе едно лимончело. Мъжа ми е някъде по пътя и не е ясно кога ще смогне да се прибере.  Crazy

# 56
Мопси като се знам и това ми е много. Wink Най-вероятно ще е за някой рожден ден и то на малкия. Каката вече намира подобни неща за "бебешки"  Mr. Green
След Синтерклаас, Керстман, Нова година и незнам си какво още сега Томи се е въодушевил на тема рожденни дни. Беше на РД уикенда и само за това говори. Mr. Green Като узна, че и дядо му има в петък не може да си намери място, надявам се не си представя, че и дядовците празнуват с игри, торта и свещички. И постоянно пита кога щял да е неговият. От къде тази енергия да е в нон стоп еуфория?

Нас ни тръшна ужасен грип. Зверско нещо. Цяла нощ не можах място да си намеря от болки, навсякъде, че и косата ме болеше. Едва оживяхме. Аз се пооправих, дано довечера не ме почне наново, но мъжо 2 ри ден е в несвяст. Изобщо не успяхме да му се порадваме на снега. Жалко, че точно сега се рзболяхме и малкия няма възможност да поиграе навън.

# 57
Здравеите!
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но имам няколко въпроса относно работните условия в Холандия и ще се радвам, ако някои може да ми даде отговор. Praynig
Фирмата за която работя в момента има офис и в Амстердам, от дума на дума започнах да се убеждавам, че едно еветуално прехвъляне там би ми донесло само позитиви. Но също така се замислих да си търся работа (пак в Холандия) отделно от това. Само че, след като се разрових и разучих нещата излиза, че условията от холандска страна са повече от ужасяващи. #Crazy Вярно ли е, че за да те вземат на работа трябва да не са харасали нито един от другите кандидати от останалите 24 страни членки на ЕС? И че самия работодател трябва да поиска разрешителното плюс да докаже, че ще ти плаща над 30К годишно?
Знам, че ограниченията ще паднат през 2014, но не мисля да чакам до тогава. Имам добър опит зад гърба си,основно в чуждестранни фирми, знам 3 западни езика, уча 4-ти и се чудя какви са шансовете ми въпреки всичко? Разучих, че в Белгия нещата са далеч по-прости, може би ще се замисля и за там. Всеки коментар или съвет биха ми били от ползва. Благодаря ви!  bouquet

# 58
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вярно ли е, че за да те вземат на работа трябва да не са харасали нито един от другите кандидати от останалите 24 страни членки на ЕС? И че самия работодател трябва да поиска разрешителното плюс да докаже, че ще ти плаща над 30К годишно? Знам, че ограниченията ще паднат през 2014, но не мисля да чакам до тогава. Имам добър опит зад гърба си,основно в чуждестранни фирми, знам 3 западни езика, уча 4-ти и се чудя какви са шансовете ми въпреки всичко? Разучих, че в Белгия нещата са далеч по-прости, може би ще се замисля и за там. Всеки коментар или съвет биха ми били от ползва. Благодаря ви!  bouquet

Да, вярно е. За парите не знам дали точно това е сумата. Имам доста приятели холандци, които от години не могат да си намерят постоянна работа и затова разбирам тези затегнати условия...
Аз бих пробвала чрез фирмата, за която работиш сега.

# 59
Това е отвратително... По този начин,ако ще да съм наи-добрият кандидат за позицията, на кои ще му се занимава със сто бюрократични простотии за да ме наеме, като може да вземе някои друг без да се разправя? #Cussing out
Аз предпочитам да е през фирмата ми, защото работата ми харесва много, но там не излизат свободни места всеки ден, докато оферти за работа за хора с много езици и опит намерих бол, но кои ще ми се обади като види че съм българка?
И не мога да разбера каква толкова е разликата между Холания и Белгия? Значи в Белгия за седмица-две може всичко да се разреши, а в Холандия - не?!?! Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт