Холандска тема - 41

• 116 444
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
На моите им назначиха езиков асистент без да съм искала (аз и не знаех, че може), ама инак нямам усещането, че учат нещо... Няма да се изненадам, ако ги оставят да повтарят годината. Като ги питам какво правят, все разправят, че оцветявали.  Mr. Green Но поне холандски проговориха и двете, чак с цели изречения се изразяват. Настръхвам, като им чуя акцента, ама в Хага така се говорело, ми обясниха  Grinning

Мила Илейн, и аз ходих скоро, даже няколко пъти, беше нормално. Е, поумирисахме се на манджа, ама то няма пълно щастие  Laughing. Девойките, дето водих, много го харесаха, едната ходила вече и с половинката. Но съм навита да пробваме нещо друго, където предложите ... аз съм ок в неделни дни, че съботата ми е за извънкласни занимания на децата.

# 91
Mini Mouse , не е ли възможно да има нещо/някой в групата, в която е, което не му харесва?

Аз съм "за" среща, по възможност през деня. И аз предпочитам неделите.

Milla Elaine, сега има някакъв коремен вирус, пази се. Аз го изкарах преди 2 седмици и беше ужас. Започна с болки в кръста, после четири дни съм яла само по един банан на ден, ужасни болки в корема, температура. Беше много неприятно. Дано да не е това.

# 92
Mини, а вие защо искате да пратите детето в 3-та група предварително? В 3-та група са 6-7 годишни деца, защо бързате? Там децата четат и пишат. Ако детето ти не се справя добре с езика в 3-та група ще му е много по-трудно. Оставете го още една година.

Големият ми син е на 7години и е в 3-та група, тук сме от година и половина онзи ден получихме рапорта. Всичко му е ок, но на език все още има "С" на сито теста. По математика му е лесно, там има А. Но все още има недостатъчен за 3-та група речников запас.

Дребси е в 1-ва група, за него не се тревожа, той има още цяла година да догони останалите деца с езика.

Този път и аз се включвам в срещата, ще намеря резервна детегледачка, ако мъж ми пак изпорти работата.

Ние утре заминаваме за София за ваканцията. Егати кефа, мама и тати ще ни глезят цели 10 дни, ще покараме ски, ще се видим с приятели, оххх нямам търпение  Heart Eyes

# 93
Ох, не ми се говори за рапорти, че и нашия не е добър.
Мила от А миналата година е паднала и тя на С. ooooh!
Утре съм на родителска, но това което чух леко ме успокои,
да видим и те какво ще кажат. Толковавъпроси съм набелязала...

Мини, аз също бих му дала време за езика, не бързай да го пускаш в по-горен клас,
защото виждам сега в 3 група, трябва да говорят добре, правят им диктовки и пр.
и съвсем ще се скапе. Нека си затвърди езика, да се адаптира, той не е толкова голям.
Мила август стана на 6 год. и почна 3та група. Peace

Ами, момичета, хайде ще измислим нещо.
Аз тази неделя съм на едно ново, на хайти, ако ми хареса, може там да идем. Wink

# 94
Никси, вземи ме и мен Simple Smile.
Мини, има доста време до края на годината. За моята дъщеря стана окончателно ясно,че ще прескочи клас малко преди ваканцията (т.е. след последния рапорт). Мислиш ли, че освен със знания е и емоционално готов за по-горен клас? Той тази година ли ще стане на 6 или догодина?
Спряла съм и хай тий и  хай уайн и хай биър, че лятото ще трябва иначе да си купувам буркини Simple Smile. От тия празници взех съвсем да се търкалям.
Мила, да оздравявате.

# 95
Аз май писах тук, че ние в старото училище направихме опит да метнем синът ми в по-горен клас.
Добре се справяше детето с материала, обаче емоционално не се справи. Децата бяха по-големи, викаха му бебе ( а на тая възраст това е смъртна обида  Mr. Green ) Липсваха му приятелите от по-долния клас. Плачеше сърцераздирателно нощем, че не можеш да пише и да чете. Ужасна работа. Върнахме го обратно и той се успокои.

Сега госпожата си направи устата да иде в 4 клас след ваканцията. Ние обаче отказахме категорично. Не бих го причинила на детето си. Сега си има приятели, дори днес ще го прибирам от училище заедно с един младеж, да си играят у дома. Детето ми се социализира, намери си средата. Няма да затъпее толкова, ако задачите по математика са му супер лесни. Вместо с математика, у дома ще започна да го занимавам с български и пак ще има какво да научи.

Дали има шанс хай ти, хай уайн или квото и там хай-  парти да е след ваканцията  Whistling

# 96
  • La casa de Mickey Mouse
Milla Elaine и аз го минах този стомашния вирус някакъв ужас беше
За трета група говорим за следващата учебна година, септември прави 6г, не знам дали има някой в групата с които не се разбира, не ми е казвал, казва че му харесва в училище, но определено в деня в който е в трета група го виждам много по спокоен и с едно такова пламъче в очите, мисля че ще се справи, в сегашната си група няма приятели, проблем е комуникацията все още, разбира всичко, опитва се да говори, но много меси българския и холандския ( и двата са му чужди, за него водещ език е испанския) има време до тогава преди лятната ваканция ще се реши окончателно, за сега това което ме успокоява е, че се справя добре с учебния материал
За хай ти, хай уайн или каквото и там хай-  парти съм за когато и да е, стига да е събота или неделя

# 97
Mini, значи ще си върви с набора ако отиде в 3 група (2007 е нали?) и това дали е готов емоционално в случая отпада. Мисля, че само рапорта и справянето му с учебния материал има значение.  Peace Естествено и езика, но него има време да навакса.
Уфф само като чуя стомашен вирус и ми призлява-мъжа ми и Ноеми не ги подминава. Дано да не дойде до нас.

# 98
Момичета искате ли да си организираме нещо за 8 март ( за живущите в/ около Хага?  Simple Smile
Не се познаваме ,но може да се получи приятно излизане  Simple Smile Wink

# 99
Здравейте!

Извинявайте, че се напрапвам в темичката ви. Искам да попитам знаете ли посредник за пазаруване от Холандия/Белгия? Харесала съм си детска количка, която е произведена там и най-исгодните цени са в Холандия. Проблемът е, че повечето онлайн магазини не предлагат доставка до България.

Благодаря ви и приятен ден!

# 100
Sky Dreamer , не съм чувала за подобни посредници.
Може просто, да го поръча някой твой познат тук и после да ти го изпрати.
Иначе не виждам как....

Мини, ще си тръгне съвсем нормално с връстниците 3та група и готово.
Само наистина, да се справя с материала.

Ние почнахме голямо упражняване вкъщи с Мила.
Оня ден споменах на една майка и тя беше  Shocked
Абе тези хора, въобще ли нищо не правят вкъщи с децата, нещо да учат, да пишат?

Ами, момичета, мислете за среща и давайте предложение за дата и място.
Аз го пробвах това новото - става, ама не ми беше супер вкусно.
А и имаше две котки вътре, а аз имам фобия.  Stop

# 101
  • Там,където се събуждам щастлива.

Ние почнахме голямо упражняване вкъщи с Мила.
Оня ден споменах на една майка и тя беше  Shocked
Абе тези хора, въобще ли нищо не правят вкъщи с децата, нещо да учат, да пишат?

Някои правят, но са малцинство. Мила може само да е благодарна, че има такава мама. Много деца нямат този късмет (никой не ми вярва, но е факт).

# 102
Kalinka ,  Blush

Трябва да подчертая, че учителките на родителската също поощриха
занимаването вкъщи, дори казаха с какво, но споменаха, че някои родители не са хепи с това
и нямат желание.

# 103
  • La casa de Mickey Mouse
това ни е основна тема сега в къщи, нашия татко само ме упреква, че не се занимаваме в къщи, как да се занимаваме като аз мога да му помагам само по испански, а това няма да му помогне а ще му навреди, това което правим е под формата на игра да смятаме, редим пъзели и играем на разни игри като не се сърди човече и тем подобни, свързани с броене, знам че каквато и да е друга помощ от моя страна само би му навредила, а колко искам да му помогна, поне минахме изцяло на холандска телевизия, само вечерната приказка си остана на испански, няма как да е по друг начин  Cry

# 104
И аз искам да помагам, не само нямам нищо против, но и ми е приятно, а и за децата е добре. Ама едно, че няма на идея какво правят там - учебници, помагала, всичко е в училището. Друго - говорих с училището да ми пращат инфо поне за математиката, защото и двете момичета са назад с материала. Обещаха, и дотам. Хем с директорката и с двете учителки имахме специална среща. Е, как да помагам адекватно. Решаваме задачи по БГ сборници, но тук е друго.

Общи условия

Активация на акаунт