Холандска тема - 41

• 116 437
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, можете ли да ме упътите как да открия  разписанието на линия 401 от Централна гара Айндховен до летището! Дали има друг транспорт от ЖП гара до летището?

# 76
Здравейте, можете ли да ме упътите как да открия  разписанието на линия 401 от Централна гара Айндховен до летището! Дали има друг транспорт от ЖП гара до летището?
Аз съм пътувала, разписание не сън търсила, защото автобусите бяха много на често. Пред мен тръгна единия, аз след 10 мин се качих на другия. За друг транспорт едва ли има, с автобуса е удобно и бързо.

# 77
  • Там,където се събуждам щастлива.
Здравейте! Не съм активна в темата, но ви чета, тъй като знам малко за Холандия, а и всичко на всичко съм стояла няма и 3 месеца.
Въпросът ми е някой запознат ли с магистатурите в Холандия? Има ли учещи?
Така и така не работя, поне една магистратура да изуча от септември.
Искам да бъде в областта на човешките ресурси.

Аз завърших тук и магистратура. Какво те интересува?

# 78
Ами интересува ме свободният университет в Амстердам добър ли е? Чувала ли си отзиви за него? За съжаление ми трябва нещо в Амстердам или около него, а в областта на човешките ресурси и само него открих като вариант. Бях се навила и за Ротердам и да пътувам всеки ден, но май няма да се справя с изискванията за прием (GMAT).
Другият ми въпрос е ако започна септември 2013 и кога горе долу се завършва - юни, юли, август на следващата година?

# 79
  • Nederland
mirinda.50, ето ти разписанието на автобус 401 - http://www.oveindhoven.nl/EhvNS401.htm

renichka, много добре си решила с курса! Успех ти желая! А за работата  много неприятно. Дано да имаш късмет да намериш нещо друго.  Peace
Много лош период е наистина. Аз търся активно работа повече от 6 месеца и вече оптимизма ми почти го няма. В почти всички случаи препъни камъка за мен е липсата на холандски опит.            И наистина огромна конкуренция има за всяка обява.
Но да се надяваме, че ще имаме повече късмет и все отнякъде ще се появи нещо! Grinning

Приятна вечер на всички! Hug

# 80
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много лош период е наистина. Аз търся активно работа повече от 6 месеца и вече оптимизма ми почти го няма. В почти всички случаи препъни камъка за мен е липсата на холандски опит.           

Опитай да започнеш някъде стаж, без пари. Имам приятелка, която с години си стоя вкъщи, по същите причини. След това започна стаж около 6 месеца. И след прключването му, веднага я назначиха в една много добра фирма.

# 81
  • Nederland
Kalinka, опитвам и стаж да намеря, но засега без резултат.  Confused
Стажовете, на които досега попадах бяха за току що завършили университет и аз не ги удовлетворявах. Но дано пък да изкочи нещо! Благодаря ти! Hug
Иначе аз и сега работя почти за без пари, доброволец съм към една фондация вече 10 месеца. Върша административна работа и се надявам, че все пак опита ми там би имал някаква тежест като местен опит.

# 82
Благодаря The same myself Toni_NL Hug

# 83
Momicheta zdraveite izvinqvam se za latinicata kajete mi kyde moga da namerq banski za 1 godi6no dete, tyi kato sym zapisala malkata na pluvane i dali trqbva banskiq da e neoprenov

# 84
Трябва да купиш специални памперси за плуване, без тях не пускат в басейните. Продават ги във всички дрогерии, АХ, както и на касата на басейните.

# 85
  • La casa de Mickey Mouse
Олееееееееееее темата е чак на втора страница
Та привет и от мен
Нашата борба с адаптацията продължава, никога не съм предполагала че на малкия ще му е толкова трудно, общо взето сме една крачка на пред и две назад
Не знам какво да правя, започвам да се отчайвам, въпреки че се опитвам да се държа заради детето
Днес имам разговор с учителките му, до сега уж всичко беше наред, сега ми казват, че отказва да прави различни неща които има дават и доста често плачел, а не е такова дете, по принцип никога не плаче, дори и като се удари не плаче, винаги е бил послушен и изпълнителен в училище, единственото което не му харесва е да рисува и оцветява, но винаги го е правил дори и без желание
Знам, че трябва време и търпени, но как да го обясня на учителките му
Та той е само на 5г, а промяната за него е огромна
Не знам какво да правя

# 86
Леле, Мини, толкова ли му е трудно?
Нали се справяше добре в училище?
Има ли си приятелчета с които да играе след училище?

Аз съм с болки в кръста и две болни деца. Cry
И утре ще пропуснем май училище, пак е с температура Мила.
Кофти работа...

# 87
Mini, съжалявам да чуя за това. Съвет не мога да дам, защото и ние сме нови и още се адаптираме. Но твоя е мъничък, ще свикне скоро, надявам се.

Девойки, кога ще пием пак английски чай?

# 88
Хапка, само да не е на същото място. Sick

Скоро ходих, че и гости водих и направо се изложих.
Много беше зле...и мръсно.

# 89
  • La casa de Mickey Mouse
И аз съм за, където и да е, много ми хареса предния път срещата
та да ви кажа какво стана в училище
значи преди 5 месеца детето ми беше готово за трета група, сега изведнъж не е готово и дори трябва да повтаря втора група, при което аз бях супер учудена, попитах защо какъв е проблема, не се справял много добре с езика
с учебния материал се справял много добре, но с езика не (нормално е само 5 месеца е тук) и как като не се справя с езика се справя с материала
тъй като преди това бях говорила с учителката му в 3 група, помолих да я извикат за да чуем и нейното мнение, оказа се че според нея детето е готово да отиде в треата група още сега и че при нея детето се чувства добре и няма проблеми от никакво естество
тогава решиха, че сега ще му назначат помощен учител по езика (който е можело да бъде назначен още в началото но видите ли аз не съм го поискала) и детето ще е подготвено септември да тръгне в трета група
ох или аз откачам или те не могат да станат наясно какво искат

Общи условия

Активация на акаунт