МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 466
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Да си кажа и аз...аз съм при Минчев, в началото като бях в по-малки седмици ме питаше колко кг съм ако не съм се теглила в къщи аз сама ходех да се тегля на неговото кантарче...при това не ме питаше всеки път, можеби през преглед да кажем...но сега накрая вече си ме пита на всеки преглед колко кг съм.
Относно меренето на корема нещата са същите в началото не ми го мереше всеки път, а през 1-2 пъти макс, но сега накрая го мери всеки път.
Но пък не прави изключение за видеозона, всеки път ме гледа без да ми се полага по каса и без да плащам нито стотинка допълнително...изследвания се пускат за кръв и урина всеки триместър по 1 път, той си казва кога...ориентировъчно към 12г.с., после около 20-20 и някоя г.с., после вече преди раждане Simple Smile
Това е....аз съм си доволна от прегледа, Айла, ако теб нещо те притеснява винаги можеш да го питаш. А относно това че прегледа минава бързо само може да се радваш че нямаш други нужди и усложнения за да се налага да се бавите Simple Smile

За кръвното забравих да кажа че не ми го е мерил, но то можеби е защото знае че аз го меря по 2 пъти на ден, беше ми изписал и Допегит за сваляне, че много го качвах Simple Smile

# 661
Благодаря ви момичета за отговорите. Аз съм доволна от д-р Минчев, просто тези въпроси които ми
зададоха ме накараха да се замисля да не би нещо да не е както трябва.
При него съм по здравна каса в Св.София.
Сега мисля да отида на частно в Девата за определяне пак на пола, някакви идеи при кого?  newsm78

# 662
Айла, защо в Девата,заради по-новите апарати ли? Доколкото знам Драгнева гледа с по-добрия апарат, но както и преди писах тя не се наема да бъде категорична за пола, а и е извън страната, та... фетална не си ли минала?
Относно меренето на корема-никога не са ми го мерили, нито таза, нито шийката, въпреки, че аз все питам и все искам и питам, ама...Кръвното последния път само го пропуснахме, въпреки, че имах проблеми с него, защото то сега нямало апарат за кръвно в кабинета. fight

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 16:01 от Wild*Orchid

# 663
  • Бургас
Айла, на фетална няма ли да ходиш някъде? Там ще ти кажат пола със сигурност....а и Минчев също го казва не си ли го питала?

# 664
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Сега мисля да отида на частно в Девата за определяне пак на пола, някакви идеи при кого?  newsm78

Ако мислиш да ходиш на ФМ, ти препоръчвам Хубчев.
Много добре ми обясни предния път какво вижда, много съм доволна.  Peace

# 665
Момичета, благодаря ви за отговорите. Ходих на фетална при Драгнева в Девата.
Жената подробно обясни нямам забележки, каза че е момче.
После реших да ида на второ мнение при Калчева ( и аз не знам защо ) тя ме гледа на
2D и каза 100 % момиче. Сега съм в чуденка. А сестра ми се връща след три седмици в Бг
и исках да ми на купи разни неща, ама като не се знае пола със сигурност,
честно казано не съм предполагала, че може да става грешка при положение , че има
толкова напреднала техника, ама всички казват , че Калчева не може да обърка...

# 666
  • Burgas, Bulgaria
залагам на Калчева, друго види не види ,пола го познава ,до сега не съм чула да е объркала -пол ... едно време и на мен ми каза 100% мъж и си е мъж ....

# 667
  • Бургас
всеки може да сгреши, случват се и грешки които чак при раждането ги виждат...в смисъл пола излиза друг на финала Simple Smile

# 668
  • Пловдив
На мен не са ми мерили корема.

Имам въпрос - новородените минават ли преглед при ортопед при престоя си в болницата?

# 669
  • Бургас

Имам въпрос - новородените минават ли преглед при ортопед при престоя си в болницата?

Да, срещу 80лв. Аз правих на малката, доволна съм.

# 670
  • До морето :)
И с първата бременност, и сега, при двама различни лекари - винаги са ми мерили корема, височината на матката, кръвното, както и килограмите. За мен е глупаво да не се правят тези неща, след като не отнемат повече от 2 минути общо. Или сигурно защото не се заплащат като ехографа? Нали всички тези неща се пишат в досието на бременната? Ако меренето на обиколката и височината на матката изглежда незначително, не мога да се съглася килограмите и кръвното.  Peace

# 671
  • Пловдив
Мерси, Мон...   bouquet

Лече, аз само за меренето на корема бе, килограми и кръвно ми се следяха, аз съм и хипертоничка..та нямаше отърване.Аз се следях на частно, но пак не съм плащала ехографи всеки път.

# 672
  • До морето :)
Меренето на кръвно и килограми всяка бременна може да си ги прави в къщи.
Аз заради това го написах!  Hug

Айла, през какъв интервал от време са ти прегледите при Драгнева и Калчева?

# 673
Лече-Буболече   инервал 2 седмици, Драгнева ( 19 г.с. 4 д.), Калчева ( 21г.с. 3д.),
 при Драгнева различих някои неща, защото е на 4Д при Калчева на 2Д нищо
не разбрах къде какво видя, казах й че съм видяла нещо като тестеси ( ама то наистина на това прилича, като гледам сега на клипчето) ,
 но тя ми каза , че най-вероятно е било пъпна връв  newsm78
Не знам, дано всичко си му е наред , че тези разминавания взеха нещо да ме притесняват  Sad

# 674
  • Бургас
Айла не се тревожи за пола, каквото дойде важното е да е здраво.  Hug А за Калчева аз не съм очарована от 2Д-то при нея, тогава даже каза момичета, а сега си имам две прекрасни момченца. След нея ходих на 4Д и при Ризова и при Хубчев, като от Хубчев съм много доволна и не спирам да го препоръчвам на пприятелки.

Общи условия

Активация на акаунт