КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 040
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
klem4e -детето ми изкара и скарлатина и две едностранни пневмонии с хомеопатия. Аз и гнойна ангина съм си лекувала, за това попитах  Peace

Сега като препрочитам поста на Мечето, наистина си мисля, че го е казала иронично, но на първо четене не ми прозвуча така....... Simple Smile
Тогава ми кажи може и на ЛС , кой ви е хомеопатът и от къде сте  ?
Това за иронията не го разбрах така , наистина . Радвам се , че има хора , които да доказват обратното на мен мнение. Peace

# 676
Клемче, в момента няма как да те насоча към моя хомеопат. Но мисля, че тук има достатъчно доволни от хомеопатите си хора, за да ти препоръчат. Оставям това на тях.

# 677
 Да кажа и аз моя опит..

Хлапето ми както започна ясла- започнаха  бронхитите. При нея схемата беше- пускам я в понеделник, в сряда е със сополи, в петък започва кашлица, в неделя вече сме с бронхит. И така всеки месец АБ, единия месец даже май два сменихме. Така изкарахме 10 месеца. Резултата беше- увеличена трета сливица, постоянно хъркане, лош дъх, предстояща операция на третата сливица, личния лекар каза, че два бронхита ни делят от астма и аз казах КРАЙ!

Попаднах на хомеопата си от втория път ( Слава Богу!) и вече втора сме заедно втора година. В момента хлапето ми от два месеца не е боледувало, ако кара нещо, го кара леко. Лекувахме скарлатина декември месец- изкара я супер леко.

# 678
Има ли някой който ползва услугите на д-р Тенева. Насочила съм се към нея, дано този път попаднем на добър хомеопат и намерим правилното лечение за малката.

# 679
Nikolle, видях сайта на дамата. Описаното от нея е в тон с принципите на класическата хомеопатия. Ако не си го видяла, ето го тук.

# 680
Прочети го пак.

Цитат
В същото време колкото патологията засяга повече умственото и емоционалното нива, толкова по-високо разреждане се прилага....

Щото е в противоречие с посочения втори принцип. Само една енергия, БЛИЗКА до състоянието на...и т.н.  И ако човекът е в нискоенергийно състояние и го засвяткаш с 200, щото процесите му, видиш ли, били на умствено и емоционално ниво..... Crazy, а той няма енергия да понесе този стимул.

Цитат
Многото дози не дават на организма необходимото време за осъществяване и довършване на задействуваните реакции .
Не е съвсем вярно. По принцип има резон, заради непрекъснатото поддържане на първичното действие на лекарството, а ние знаем, че вторичното лекува. Има състояния обаче, които изискват чести приеми и това е отделна обширна тема.

Цитат
Има само една най-близка енергия до енергията на организма и тя е, която ще резонира с него и този резонанс ще засили собствените му възможности да се справи с болестите си.
Грешната потенция няма да резонира с Жизнената сила, ти да видиш. Crazy.....

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 13:37 от Мечка Малинарка

# 681
Като влязах да първи път в темата ме ритна яко Simple Smile сега ме риташ през възглавница Simple Smile))))
Прочела си много по-задълбочено сайта, а и с доста повече знания в самата теб (от мен). Аз видях за едното лекарство и други в този дух.

# 682
Дари, не ритам никой. Особено пък теб. Ти тепърва навлизаш. С твоето мислене ти давам най-много година и ще видиш как и ти ще се ядосваш на много писания... Peace

# 683
Аз не се сърдя!!! Гледам да си взимам уроци, щото тия неща са важни. А и да ти кажа, приемам положително повечето ритници, които получавам. Дали тук или в реалния живот - това помага човек да се учи всеки ден. Стига да осъзнава това.

# 684
Nikolle, видях сайта на дамата. Описаното от нея е в тон с принципите на класическата хомеопатия. Ако не си го видяла, ето го тук.

да, видях го, но не намирам коментари за нея и реших да попитам. Ами ще видим какво ще стане.

# 685
Спазването на диети не ли някаква форма на потискане?

Не говоря за коледно преяждане и последващи няколко дни на разтоварване. Или пък в случая, когато човек вече си е докарал гастрит и докато се достигне до здраве, за да няма болки спазва някакъв хранителен режим. Или когато по една или друга причина предпочита да консумира определени храни (например лятото много обичам да ям основно пресни плодове и зеленчуци, и тогава мога изобщо да не обърна внимание на пържолите, за разлика от през зимата). Или пък когато е вдигнал висока Т и така или иначе е по-добре за известно време да намали храната. Или пък е преял с люти чушки или джанки и два дни има изключително спонтанно прочистване на червата (демек продрискал се е). Или пък когато се чувства добре от време на време с прочистващи дни (само на сокове или плодове).

Говоря за масово разпространеното - дебела съм, минавам на диета (особено сред тинейджърите).

# 686
Може да се приеме като потискане на желанията. Пък то забраненото е най-сладко, което неминуемо оказва и влияние на другите работи.
Има лекарствени картини, които изпитват силен глад по време на треска или температурно състояние. Аз лично си слушам тялото.

Относно лютите чушки - двоен бонус - хем прочистване, хем против носталгични чувства Joy
(някои лекарства се подобряват от естествени отделяния, други се влошават. За трите миазма също е показателно подобряване, влошаване или липса на промяна при отделянията) Изобщо...следваме си телата. Защото едно е да се лишиш доброволно от нещо или да намалиш количеството му и след това да забравиш, друго е мозъкът ти цял ден да  е ангажиран в парче шоколад) Самата диета ще подобри временно, но пък там имаме едни такива интересни въпроси като Защо не се харесвам? Кое от себе си не приемам? Такива едни хубави сикотични въпросчета. Отделно нарушения в метаболитни процеси, които пак си имат своята причина - психическа, патологична, генетична и прочие.

# 687
И според мен диетите са си потискане –  да не ядеш това, което искаш и колкото искаш,да се бориш, да набутваш желанията си на подсъзнателно ниво..., което знаем до какви състояния води. И както казва Мечето веднага изплува въпросът Защо не се приемам? .... или пък защо изпитвам нужда от свръхядене, с което да компенсирам липсата на обич, или пък нуждата да спазвам диети, за да контролирам тревожността си....
Понеже назад в темата сте коментирали в какви моменти търсите хомеопатите си, то аз да запитам при силни стресови ситуации ще се обадите ли? Аз определено регистрирам напредък относно въздействието ми върху стреса, но след като няколко дни бях подложена на такъв, то последната вечер тревожността ми беше взела превес и над съня ми и така ми се искаше да си направя прием на конституционалното л-во, знаейки как ще ме успокои.. След което се ядосах, че изобщо не се сетих да потърся хомеопата си, но пък следващият път ще знам...

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 11:47 от valin

# 688
Простете, обаче целият живот на човека в общество е потискане - в по-голяма или по-малка степен, в зависимост от културата и индивида. Затова сме толкова невротизирани. Simple Smile

# 689
Така е. Въпросът е когато суперегото - мама, тати, баба, учителят....после интернализираните (овътрешностени) мама, тати, баба, учителят, догмите и нормите  - вземат превес над Ид, над несъзнаваното, над първичните импулси, над импулсите към удоволствие и агресия.  Тогава потискането е в повече. Ако Ид вземе надмощие, пак се разрушаваме, защото оставаме да живеем само в агресия и организмично удовлетворение. Та..... Пак стигаме до баланса. Когато суперегото и ид са в баланс, тогава имаме здраво его. И...хич не е лесно постижимо:lol:

Общи условия

Активация на акаунт