Пости 2013

• 83 003
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!  bouquet
Ето едно приятно предложение, за закуска през строгия пост, което открих скоро в svoizvor.com:
Ядково-ябълково смути

Всичко от което се нуждаете е:
– 1 с.л. сурово слънчогледово семе
– 1 с.л. сурово тиквено семе
– 1 с.л. сурови орехи
– 1 с.л. сурови бадеми
– 1 с.л. ленено семе
– 1 с.л. годжи бери
– 1 с.л. мед
– 1 ябълка
– 200 ml. вода
Всичко това мятате в шейкъра, оставяте го да работи около минута (докато се получи хомогенна смес), изсипвате в чаша, или купичка (зависи от желаната гъстота) и .. консумирате с удоволствие.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 15:41 от Ms Dedlock

# 376
Здравейте, момичета,
за първи път в живота си ще постя.
До сега не съм го правила защото ме е било страх, че няма да спазя поста. Защото винаги съм смятала, че поста не е само диета, но и нещо повече. Доста са нещата, от които трябва човек да се откаже. А дали ще мога?
От една седмица в мен бушуват такива бури. Не може да си представите каква борба водя със себе си и как се боря вътрешно с  дявола. Но вече твърдо се реших!  Господ да е с мен и да ми помага.
Вече се договорих и с мъжът ми относно съпружеските задължения. Не е много щастлив от факта, но каза, че ще ми помага.
А веднага след поста на Гергьовден ще стана кръстница на 2 дечица. И това ми е голям стимул.

# 377
Аз също ще постя за пръв път, ама това със съпружеските задължения... Wink

# 378
Чета темите ви много отдавна. Тук намирам полезна информация, спокойна атмосфера и получавам добро и светло усещане, за което много ви благодаря! Пожелавам лек и спасителен пост на всички!

# 379
Бързам да ви споделя каква вкусна (че и полезна) закусчица си приготвих днес Laughing.
Разбира се тя е съвсем импровизирана, съобразена с продуктите, които имам.

Плодово-джинджифилово изкушение Heart Eyes
Един банан, две кивита, 1 каф. лъж. настърган пресен джинджифил, 1 ч.л. тахан от сусам и лен и малко овесени трици за сгъстяване. Всичко се смила на блендера и се консумира веднага.

Вкусна и здравословна закуска (през време на строгия пост таханът ще отпадне).
Бях изненадана, че джинджифилът така добре се комбинира с плодове. Само внимавайте с количеството, защото може да стане и доста люто Laughing.

# 380
Можете ли да ми дадете идея за бърза разядка- нещо с картофи, грах  Rolling Eyes За довечера ще ми е, нямам време да се занимавам с нахут или боб Rolling Eyes

# 381
 blackisback това ще ти свърши ли работа

Пълнени яйца
Продукти
1 кисела краставичка нарязана на ситно
2 с.л. майонеза
2 г сол
125 г крема сирене
4 яйца
червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне
Сваряваме, изстудяваме леко и обелваме яйцата. Разполовяваме ги внимателно.
Изваждаме внимателно жълтъците и ги намачкваме с вилица.
Към жълтъците добавяме останалите съставки и разбъркваме добре.
Напълваме половинките с готовата смес. Поръсваме с малко червен пипер.

Разядка с извара
Необходими продукти
500 г извара
3-4 скилидки чесън
1 глава лук
10 г кимион
1 ч.л. червен пипер (по желание лют)
200 г майонеза
Начин на приготвяне
Слага се изварата в купа и се прибавя ситно нарязания чесън, лук, кимиона и червеният пипер и всичко се пасира. След това се прибавя и майонезата, като по желание може да добавите и 3-4 кисели краставички. Идеално е както и за мезе така и за препечени филийки.

Разядка с картофи
Необходими продукти:
5-6 картофа,
1 стрък праз или 1 глава лук,
2 с.л. прясно мляко/ може и кисело,
счукан чесън,
сол, черен пипер, чубрица, олио.
Начин на приготвяне:
Картофите се сварява и се намачкват като за пюре. Празът се нарязва на ситно, добавят се чубрицата, черния пипер, олиото солта, млякото и чесъна. Всички продукти се смесват, разбъркват се и се сервира в подходяща чиния.

Тези рецепти са за тази седмица !

# 382
Да, те, че стават за тази седмица, стават, но ми се искаше нещо напълно постно да е. Нищо, де, ще импровизирам  Grinning

Ето една рецепта от съседната тема
http://illusion123.wordpress.com/2013/03/14/%D1%85%D1%83%D0%BC%D … et-potato-hummus/

# 383
Аз разбрах ,че ти трябва за тази вечер и затова предложих тези.
Тогава мога да ти предложа да обелиш картофи /количество според желанието / и да ги напълниш с продукти каквито имаш - грах ,гъби ,чушка ,домати,маслина.... и да ги запечеш . Става много вкусно.

# 384
  • София
Здравейте, момичета,
за първи път в живота си ще постя.
До сега не съм го правила защото ме е било страх, че няма да спазя поста. Защото винаги съм смятала, че поста не е само диета, но и нещо повече. Доста са нещата, от които трябва човек да се откаже. А дали ще мога?
От една седмица в мен бушуват такива бури. Не може да си представите каква борба водя със себе си и как се боря вътрешно с  дявола. Но вече твърдо се реших!  Господ да е с мен и да ми помага.
Вече се договорих и с мъжът ми относно съпружеските задължения. Не е много щастлив от факта, но каза, че ще ми помага.
А веднага след поста на Гергьовден ще стана кръстница на 2 дечица. И това ми е голям стимул.

Няма страшно, миличка! И аз бях така преди, но когато дойде времето за пост човек си спуска една "бариера" и дори не му се прияжда блажно. Трудно е първите дни. Тогава напада дявола. И  (поне при мен е така) не толкова ми се прияжда, колкото ставам раздразнителна и трудно се владея. Но това минава и накрая, когато си дал всичко от себе си, когато си се покаял, изповядал, причастил... тогава идва голяма светлина и лекота. Дай Боже всеки да го изпита. Пожелавам го и на теб Simple Smile
 А относно съпружеските задължения, консултирай се със свещеник. На мен ми каза, че ако мъжът ми не пости, не бива да го лишавам от интимност (освен в сряда и петък), защото така той може да се изкуши и да падне в грях.

# 385
Здравейте!

Може би са задави въпросите ми, извинете ме ако е така.

- какво означава пост с олио
- по време на пости алкохола забранен ли е през цялото време
- секса в крайна сметка забранен ли е, или само в сряда и петък, както пише Надето  Mr. Green
- причастие може ли да се получи преди края на постите като причината е, че не успявам, а не някаква като например здравословни проблеми

Simple Smile И аз искам да попитам ОТНОВО Simple Smile Тази седмица не можем да ядем олио ли? а този строг пост с жълтия цвят какво допуска? Simple Smile Извинявайте, че съм толкова невежа.. newsm78
А вчера направих картофена манджичка с зеленчуци, но  прибавих ОЛИО, сбъркала ли съм? Какво мислите да приготвите днес?

Не знам какво значи жълт пост. Но доколкото знам тази седмица е разрешено млечна храна ,яйца и риба- дори сряда и петък по подразбиране може и олио.Другата седмица пет дни- понеделник ,вторник ,сряда ,четвъртък и петък е строг пост и тогава е без всичко изброено и без олио - допуска се само растителна храна.

Много е лесно за ориентиране ,ако се отвори първа страница на темата и там има календар с оцветени дни за поста.
Аз например точно от там започнах, но наистина не ми е ясно защо без олио / ако се има точно това предвид/ , та нали олиото си е слънчогледово  Thinking

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 14:46 от iiv_mortisha

# 386
  • Под люляка
Привет на всички   bouquet  някакви кулинарни идеи за следващата седмица?

# 387

Аз мисля да карам на зеленчуци на пара, на скара. Ще си пека арабски питки( без мазнина и мая), Може да си направя пюре от леща и подправки.

# 388
  • София

Аз мисля да карам на зеленчуци на пара, на скара. Ще си пека арабски питки( без мазнина и мая), Може да си направя пюре от леща и подправки.
как ги правиш?

# 389
Сол, вода, брашно до лепкаво тесто. Разточвам на тънко и мятам на горещ и сух тиган.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт