Предучилищна - набор 2006 - 2

• 38 822
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Моят син кара предучилищна в детската градина и според мен учат прекалено. Работят по Моливко. Всичко си е по програма, нищо над нея, но от всички тези ситуации, които имат по план, не им остава никакво време за игра. И все се чудя и мисля, не е ли по-важно на тази възраст да играят повече групови игри отколкото да залягат над тетрадките. Доста съм си говорила с учителките и на малкия и на големия. Те също не одобряват сегашната система, но нищо не могат да направят. Програмата е такава. Имат си планове, имат чести проверки. Децата познават гласни, съгласни, правят звуков анализ, смятат... обаче като цяло не могат да играят мирно и кротко по между си.

Сякаш говорите за групата на сина ми.  Simple Smile

# 16
 Дъщеря ми не е чувала още за гласни и съгласни, не са ги учили, определят само
брой срички в думата. Май в нашата градина повече рисуват и оцветяват, апликират,
всеки ден се прибира с по две рисунки и оцветени картинки. Време за игра наистина
нямат много.

# 17
  • София
Моят син кара предучилищна в детската градина и според мен учат прекалено. Работят по Моливко. Всичко си е по програма, нищо над нея, но от всички тези ситуации, които имат по план, не им остава никакво време за игра. И все се чудя и мисля, не е ли по-важно на тази възраст да играят повече групови игри отколкото да залягат над тетрадките. Доста съм си говорила с учителките и на малкия и на големия. Те също не одобряват сегашната система, но нищо не могат да направят. Програмата е такава. Имат си планове, имат чести проверки. Децата познават гласни, съгласни, правят звуков анализ, смятат... обаче като цяло не могат да играят мирно и кротко по между си.

Всичко се свежда до избора на учителките по коя програма да работят. И в нашата градина много на сериозно са взели предучилищната и децата нямат време да играят. Това е единственото нещо, което не ми харесва - прекалено много неща учат. Имам пример от голямото ми детенце и като децата тръгнат в първи клас, нещата се повтарят и потретват.

# 18
  • у дома
Голямото ми момче по това време знаеше кои са гласни и съгласни,правеше звуков анализ на думи ,определяше срички,познаваше буквите,но не можеше да чете,а по математика смяташе без проблем до 20 и различаваше геометричните фигури -кръг,триъгълник,квадрат,правоъгълник...
Малкият никога не е чувал що е туй звуков анализ,знае кои са гласни и по метода на изключването другите са съгласни  Joy,но това за гласните и съгласните е от мен ,не от ДГ  Twisted Evil,не познава всички букви и няма никакво желание да ги научи,но за това пък по математика си е супер добре-до 10 събира и изважда без замисляне,а и до 20 събира,изваждането го мисли малко повече...знае кои числа да четни и нечетни,даже може да чете доста големи числа правилно-например хиляда двеста тридесет и пет си го прочита без проблем,знае също геометричните фигури и се справя при броенето на такива...Обича да му се чете и разказва много добре -това е...В една и съща ДГ  ,но при различни учителки...

# 19
Мда, явно ще трябва да обяснявам за гласни и съгласни, едва ли ги знае. Знам, че учат за срички, защото има представа за какво иде реч. Но май само толкова. Иначе буквите си ги знае от мъничка, но трябва да тренираме още четенето. Просто не ми остава много време за нея покрай домашните и уроците на баткото, който е 4-ти клас. Също трябва да я науча до 20 да събира и изважда, че го прави само до 10, но й е любимо. Laughing
Съгласна съм с Денерис. Програмата наистина е доста трудна. В първи клас не е трудно и обикновено децата се справят с лекота, дори да са тръгнали по-рано на училище. Втори и трети клас стават доста по-трудни нещата и си е добре децата да са по-зрели. Баткото ни тръгна на 6 и половина на училище и още съжалявам, въпреки че детето е отличник и си се справя добре.
Попаднах на един много приятен сайт, и полезен - http://umeia.com/

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 16:00 от Betty L.

# 20
  • София
Здравейте,
Видях, че питате за чантите на Скаут.
Аз купих такава на третокласника тази есен /модела с динозаврите/, но той много бързо реши, че е вече "бебешка" за него. Ако някой се интересува, да ми пише на лични. Съвсем нова е, ползвана е няколко пъти. Само аксесоарите към нея не са налични.

# 21
  • София
Здравейте,
Аз купих такава на третокласника тази есен /модела с динозаврите/, но той много бързо реши, че е вече "бебешка" за него. Ако някой се интересува, да ми пише на лични. Съвсем нова е, ползвана е няколко пъти. Само аксесоарите към нея не са налични.

Колко ще искаш за нея. Знам колко струват нови... Peace

Ако имаш предвид такава

И там да влиза без да се мачка блок 4 за рисуване...

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 17:19 от luss

# 22
  • София
Здравейте,

Колко ще искаш за нея. Знам колко струват нови... Peace

Ако имаш предвид такава

И там да влиза без да се мачка блок 4 за рисуване...
Прилича на тази, но няма странични джобове. Влиза блок вътре. 50 лв

# 23
  • Стара Загора
То тук май няма много, много от дълбоката провинцията...ама да се запиша и аз.
Синът ми е ПГ в училище....учат на смени и съм доволна доста и от училището и от госпожата.
Раница съм купила за тази година на Скаут от тази с динозаврите.

# 24
  • у дома

Ама не знам защо реши така-ние сме от Северозападнала България  Heart Eyes

# 25
И аз да се запиша в тази темичка, че от есен голямата ще е в първи клас. Все още се ориентирам, не съм с много ясна представа къде ми се иска да учи. Ние сме в района на Лагера и ще се пробват в 51-во, но мисля да подам документи и в 36-то и 34-во.

# 26
Моето мнение също е че в детската градина преди всичко децата трябва да играят. После наистина имат проблеми - първо защото започват да се заблуждават, че всичко е толкова лесно като първи клас и второ - след първоначалната еуфория, че много знаят настъпва безинтереса... и точно тогава идва втори клас и падането на земята.

моето вече чете (срича) и смята до 10... лошо няма, но все нямат време за игра.

# 27
  • Стара Загора

Ама не знам защо реши така-ние сме от Северозападнала България  Heart Eyes
Незнам защо реших така CrazyМоже би защото попрочетох темата и все за училища в София се говореше.
Добро утро.
Днес е първият им ден след зимната ваканция и тръгна с кеф. Той обича да ходи на училище. Записах го в училище по друга причина....много боледуваше и предната година почти цялата изкара у нас. Азбуката я знае...буквите ги познава - не чете обаче. Брои до 100 без проблем...събира до 10 но прави и грешки Crazy

# 28
Здравейте и от мен. Да се запиша и аз. Синът ми е на ПГ в детската градина, ще избираме училище в района на Люлин. Ориентирала съм се към 79 и 56 СОУ, ако някой има повече информация за тях ще съм много благодарна.
Иначе младежът може да чете-срича, пише грозно с печатни букви, смята доста успешно и знае основната идея на умножението. Но пък не може да стои на едно място - това стола за него е непознат предмет, та ще има на какво да се учи в първи клас Grinning.

# 29
  • София
Привет, и аз да се запиша в новата тема.  Simple Smile
Моят е в предучилищна в училище. Пише много грозно, смята до 10 без проблем, но бърка цифрите - все още пише някои от тях наобратно  Rolling Eyes
За училище - 5то, 2ро или НУКК. Ако някой има представа за учителките които ще приемат деца в тези училища, ще се радвам да сподели  Hug

Общи условия

Активация на акаунт