90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 206

• 29 899
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Неродена мома-Благодаря за съвета.
Чудех се за днешния ден какво да правя ,дали да изкарам още един плодов или да си завъртя четворката ,ама май ще съм си на белтъци както си е по режим. Simple Smile

# 316
Добро ви утро прекрасни девойки Simple Smile

След вчерашния натоварен ден, с ограничен прием на Ориз хаха и силна тренировка днес съм почти 66 кг. Да не казвам голяма дума, но вярвам скоро ще падне и 40 тия килограм  Mr. Green Embarassed
След години ходене по доктори и родилни мъки и всички ми изписваха едно и също, а аз отказвах да го пия, защото ми ставаше лошо, най-накрая г-жа Духчева се взе в ръце, изтърпя няколко кризи, повръщания, гадения, световъртежи и прочие в резултат на 2 месеца и стигна до предписаната доза от кака докторка. Мисля, че тези лекарства също ми помагат, единствения проблем е, че от тях пада много кръвната захар та чат пат си лапвам по някои бонбон или нещо подобно да не припаткам. Но както казва НАНА здравето е най-важно, та така Simple Smile Аз вървя към привършване на режима, мисля че за винаги. Ако успея до края на врътката да стигна 65 кг, от там на татък мисля спорт и разделно хранене. Идеалните кила за мен са 58 но едва ли ще ги стигна и на 60 ще съм доволна. И изобщо вече килата не ме интересуват, а как изглеждам къде какво има да се стегне и оправи, та в тоя ред на мисли - отивам на Кик бокс ( индивидуална тренировка да наваксам техниката)
Аз също съм на мнение, че свалянето е процес цял живот. Не разбрах от кое качвам и свалям с ежадневното мерене, но пък това е много добър навик за онези, които ще се контролират цял живот. Като видя + на кантара ограничавам храните няколко дни и всичко влиза в релси.
Нямам много време да пиша, за това просто исках да пожелая на всички много воля, много хъс, много вяра и много инат.
Успех момичета, вие можете!

# 317
"но вярвам скоро ще падне и 40 тия килограм  Mr. Green Embarassed" - УАУУУУ

# 318
Тук съм пак, след успешен първи ден Simple Smile Днес кантара показва -1кг, което много ме съмнява  Shocked Може би защото вчера се теглих през деня, а днес беше сутринта. Ще видим утре... Менюто днес:
З: 1/2 помело
О: ориз със зеленчуци + зелена салатка
В: пак ориз

Момичета, оказа се че имам проблем. Не мога да пия вода  Sad Вчера съм изпила едва 0,500мл, като за мен това е много. В обикновен ден и толкова не пия. Знам, че трябва да се пие по 2л, ама просто не виждам как ще стане при мен... За мен водата трябва да има вкус - разбирайте  нат.сокове. Така гола вода, убий ме не мога да пия  ooooh! Фрешове не обичам, чая трябва да си подсладя (откакто бях бременна съм го намразила, понеже тогава заради повръщането ме караха да пия 1 мн гаден), компоти не може всеки ден... Давайте съвет какво да правя, плс  Cry

# 319
Veiana,взимаш една бутилка вода да е навсякъде с теб пиеш по малки глъдки на често и така няма да разбереш как си изпила 2л.Поне при мен така стана ,сега не се усещам кога съм я изпила станала съм като жаба това е Grinning Аз например неможех сутрин да пия кафе без кола ,но и на това се научих както обичам да казвам"Красотата изисква жертви" Mr. Green

# 320
  • Варна
veiana , явно в началото ще пиеш вода насила. Просто се наливай, докато посвикнеш, после ще видиш сама как ще я търсиш и ще ти се пие постоянно вода. Няма лесно, така е !

Духчева, браво бре Hug Hug

# 321
Да се запиша и аз за днес - въглехидратен
З - 3 мандарини
О - пица с доматено тесто с маслини (домашно направена с една от рецептите на форума)
В - ще е същото

От неделя се върнах отново към фитнеса. Засега ми е кръгова тренировката, че 3 месеца не съм влизала. Най-интересното е, че нямам мускулна треска, а пък се натоварих с тежестите.
Клек - само с лоста, но той си е 20 кила, 3 серии, 8 повторения
Гръб - на скрипеца 3 серии по 25 кила
Гърди - с лоста 3 серии по 8 повторения (беше ми лекичко, но като за първи път.. добре)
Бицепс - бицепсово сгъване с дъмбели по 5 кила, 3 серии
Трицепс - на машината с 25 кила, 3 повторения

Днес мисля да я повторя. Иначе килата са -3 от началото на режима и сега съм 55,8. Има още поне 3 за сваляне, но трудно... трудно. Добре че обиколките намаляват  Peace
Хубав ден и не излизайте много-много, че е голям студ... брррр

# 322
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ПОВОД ДНЕС - ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И КЪСМЕТЪТ ДА Е ВИНАГИ С ВАС!  Hug

GigiBo - благодаря за отговора!  Simple Smile Аз си позволих вчера компот, друг път ще пробвам с печени плодове с канела, салатка от червено цвекло вечер също много засища. Що се отнася до маята, ето тук прочетох това за маята: ОБЯД: Макарони с подправки или пица с доматен сос, може да приготвите доматения сос с различни видове подправки и зеленчуци, солени бисквити колкото количеството на една пица. Може също така да се консумират крекери, други тестени изделия, приготвени от тесто без мая или пък палачинки, без мляко и яйца. Затова реших, че се отнася и за пицата. Но щом не е проблем, ще продължавам да си я правя.

Днес: З - мандарина
О - печена скумрия на скара със зеле с моркови + едно сухарче
В. - малко скумрия с краставица

Някой хапва ли го това, защото да си призная, за първи път го срещам. В кои дни е подходящо да се яде? http://www.supichka.com/2013/01/kinoa-sto-e-to.html

Ами те имат, в предвид , че може , освен тестото с мая и други набухватели И тесто без мая - от което, както знаеме , се правят, кракери, бисквити и подобни дребни печива.

Може И тесто с мая , може И тесто без мая , може И тесто със сода или бакпулвер:D

Кинуата е в бобово-зърненият ден

всички цели зърна или едро смляни едро на булгур яжте във втори ден- бобово-зърненият - зърната или булгура на елдата, на лимеца, на пшеницата ,на кинуата, на просото , на ечемика и тн

всички зърнени когато са смлени на брашно, грис или по- едра грис(кус-кус) яжте в 3-ти ден въглехидратният(брашненият е по-правилно име за този ден  Grinning) - оризово, пшенично, ръжено ,от лимец, от елда и кинуа, от соя  или елда, царевично , ечемичено и др - брашно или грис

ДИЕТАТАТА ПО ДНИ

Скрит текст:

90-дневната диета е структурирана върху известната " ЧЕТВОРКА " от дни ,

Белтъчен, Бобово/Зърнен, Въглехидратен и Плодов

Дните се въртят винаги в този ред , като диетата започва винаги с Белтъчен ден , следва Бобово/Зърнен ден, Въглехидратен и Плодов ден. След о Четворката се повтаря още 6 пъти . На 29 ден - следва Воден ден . И казваме , че е завършил цикъл 1  След това се правят още 2 цикъла и накрая диетата завършва с още една Четворка . Всъщнос диетата продължава 91 ден  !

Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Воден Ден / 1 -ви цикъл
Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Воден Ден / 2-ри цикъл
Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Четворка,Воден Ден / 3-ти цикъл
Четворка / финална четворка

В БЕЛТЪЧЕНИЯ ДЕН ядем месо, риба, морски дарове, яйца(яйчен белтък), млечни продукти - извара, сирене, кашкавал, кисело мляко, кисела сметана, суроватка, соя (тофу), сейтан. Белтъчните храни се съчетават най-добре със безскорбялните (листни, зелени) зеленчуци - защото те имат ниско скорбялно (въглехидратно) съдържание. Такива зеленчуци са копър,магданоз,девисил,целина-листата,мента,джоджен,салвиа,чубрица,риган,майоран,мащерка,маточина,естрагон,маруля,салатка,зелен чесън,зелен лук, див чесън,див лук,лапад, киселец, спанак, коприва, лозови листа, краставица и др..
"ВНИМАНИЕ !" Прясното мляко е най-добре да се пие самостоятелно - не се съчетава добре с нищо !

В  БОБОВО-ЗЪРНЕНИЯ ДЕН , ядем или БОБОВИ - боб , леща, грах, нахут, соя, бакла и фъстъци, или ЗЪРНЕНИ - зрънцата на ориза, зрънцата на пшеницата(житото), зрънцата на лимеца, зрънцата на спелтата, зрънцата на ръжта, зрънцата на овеса, зрънцата на ечемика ,зрънцата на просото, зрънцата на камута, зрънцата на царевицата. Зърнените, В ТОЗИ ДЕН Е ЗАБРАНЕНО да се ядат СМЛЕНИ НА БРАШНО , забранено е да се ядат СМЛЕНИ НА ГРИС и е забранено да се ядат ФИНО СЧУКАНИ НА КУС-КУС зърнени храни. В този ден обаче е разрешено да се яде БУЛГУР, който представлява ЕДРО СЧУКАНИ ЗЪРНА и може да е приготвен от всяка една от гореизбрените зърнени култури или смес от тях. В този ден се ядат и елда, амарант и киноа - отново във вид на ЦЕЛИТЕ ЗЪРНА. Смлени на брашно те са забранени в този ден. Елдата, амаранта (амарант=семена на щир) и киноата са семена на растения, но имат състав близък на зърнените (полу-белтъчно, полу-въглехидратно съдържание , с много малко съдържание на мазнини). Авторките на диетата поставят в този ден и БЕЛИЯТ ОРИЗ и КАРТОФИТЕ - поради прекалено високия им гликемичен индекс (Гликемичният индекс (ГИ) определя до каква степен ще се повиши съдържанието на захар в кръвта, след консумацията на определена храна. ). Тука, гениална тактика на 90-дневната диета е картофите и белият ориза да се комбинират с бобовите - боб, леща,грах, нахут, бакла,соя, фъстъци. Когато се консумират с храна, включваща високогликемични въглехидрати като белият ориз, картофи или бял хляб, бобовите храни намаляват цялостното гликемично ниво на храната. Младите зелени шушулки на бобовите - зелен боб, зелен грах, зелена соя, зелена бакла - именно поради това са дадени като храна за този ден - въпреки, че те са зеленчуци - авторките искат да наблягаме на тях, именно в този ден, заради благоприятната комбинация с белият ориз и картофите, които са най-често яденете храни, да си признаем ! Ако изберете основната Ви храна за този ден бъде картофи или бял ориз, обезателно прибавете към тях нещо бобово - бобена салата, салата от зелен фасул, грахова супа, или поръсете ориза си със няколко лъжици грах или леща или нахут и фъстъци, или пък със соеви зрънца и соев сос или със 2-3 лъжици зелени шушулки от боб, грах или соя, или смес от всичко това, намажете обедната си филийка зърнест хляб с хумус или собственоръчно приготвено фъстъчено масло - нека фантазията ви работи ! Пробвайте да включите елда, ечемик, булгур от жито , ръж, спелта и лимец, просото и кафявият ориз на мястото на белият ориз и картофите - те ще ви дадат много в повече от по-малки количества. Част от тази, гениален план на авторките е и че картофите, по този начин са напълно изключени от 3-тият , въглехидратният ден, като по-този начин авторките ни предпазват от комбинацията на картофите и останалите високо гликемични храни през 3-ят ден (а именно захар и брашнени храни) и така ни предпазват от прекалено повишаване на инсулина в кръвта във този ден, без да изхвърлят от диетата, масовите любимци - картофа и белият ориз!
Във бобово/зърнен ден,яж ЦЕЛИТЕ ЗРЪНЦА или зрънца ЕДРО СЧУКАНИ НА БУЛГУР. В тази си форма те са бавноусвояеми или със нисък гликемичен индекс или така наречените бавни въглехидрати. Бързите въглехидрати, определени за този ден БЕЛИЯТ ОРИЗ И КАРТОФИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЯЖ В КОМБИНАЦИЯ С БОБОВО ИЛИ С НЯКОЛКО БОБОВИ ! Тази комбинация с бобовите, ги превръща от бързи в бавни въглехидрати !

Във ВЪГЛЕХИДРАТНИЯТ ДЕН, пак яж , тези същите зърнени култури, от бобово/зърненият зрънца, но вече САМО СИТНО СМЛЯНИ НА БРАШНО или пък ПО-ЕДРО СМЛЯНИ НА ГРИС или пък СИТНО СЧУКАНИ НА КУС КУС ! След такава механична преработка, зрънцата стават по-нишестени, по-захарни и от там много по-бързо усвояими за нашия организъм или казваме , че стават храна с висок глекемичен индекс или бързи въглехидрати. Така, умните авторки на "90-дневната", постигат нисък гликемичен индекс и бавен метаболизъм в бобово/ белтъчният ден и висок гликемичен индекс и бърз метаболизъм във въглехидратния ден ! Това, пък им трябва за целите на "Въртенето на въглехидратите" което е един от стожери на "90-дневната диета ".

В ПЛОДОВИЯТ ДЕН Трябва да се яде на често през плодовия, най-добре - през всеки два часа, 5 пъти поне да се яде - за да се забърза метамолизма в този ден .Точно честите хранения, през този ден и то със плодова захар (фруктозата), която е най-бързо усвоимия в природата въглехидрат (тъй като нашите клетките директно си я хапват без допълнителни преработки ), точно тези чести хранения, вдигат метаболизма ни на най-високо ниво за "Четворката" .И го правят много бърз нашият метаболизъм, което е целта на занаятието,а именно, хапването на често на сладки хплодчета и бърз метаболизъм в този ден! Така, че правилато за тозе ден е НА ЧЕСТО (но минимум, през два часа !) да се хапват сладки плодчета, без да се ограничават прекалено количествата им !
Закуската си е като всеки ден до 12:00 само 2 плода .
В 12:00 , в 14:00, в 16:00, и в 18:00, пъкможе, и към 20:00 часа, следват останалите хранения. Те са например - 2 плода или 8 сушени плода + половината ядки, 2 печени ябълки напълнени със стафиди и поръсени с канела и каранфил, порция тиква с ядки и канела, порция домашен ошав без захар, слънчогледови семки с чай и други подобни квито успееш да си измислиш ! Може и зеленчуци - аз замествам понякога 1 или 2 хранения със домашен зеленчуков бульон, ако ми стане прикалено сладко, може суров или готвен зеленчук - като варен карфиол с кимион например, както и сокове домашно изтискани - от морков и ябълка например. Предпочитай СЛАДКИТЕ ПЛОДОВЕ И СКОРБЯЛНИТЕ ЗЕЛЕНЦЧУЦИ(без картофите) в този ден - това са всички кореноплодни, като моркови, целина, корен от магданоз, ряпа, репички и т.н, както и тиква,тиквички , тъй ката те съдържат доста голям процент плодова захар(фруктозата), с която е нашата цел да се натъпчем в този ден !
Ако замененяш плодове със зеленчуци, то прави го винаги със скорбялни зеленчуци, а не например - зелена салата или не дай си боже - варен спанак !
И поне 3-4 хранения, да са ти плодови и то с по-сладички плодове, като круши, грозде, диня, пъпеш, праскови, кайсии,смокини, всички сушени плодове, бананите са също подходящи за този ден, а не например кисели ябълки,малини, къпини, ягоди,дренки, ананас ,лимон, портокал, грейпфрут и домат (който си е всъщност, доста кисел плод ), те са супер по-полезни от сладките плодове, но не и в този ден, киселите плодове ги остави за закуската в останалите 3 дена ! Тиквата е чудесен избор, има я само в този сезон, а е и супер полезна ! На мене , обаче не ми харесва без захар а обикновените захари са забранени в този ден - само фруктозна ни е храната !
Плодовете са основната храна в този ден и не бива напълно да се заменят(освен може би, от диабетиците ), защото целта на този ден е не да ни зареди с витамини - както грешат повечето диетуващи , а да ни зареди фруктоза (с плодовата захар) и то на възможно най-малките интервали, на 2 часа да я приемаме , като лекарство , на 2 часа , та да се разбърза нашият позаспал от предишните дни метаболизм!
А витамините, тук са нещо като бонус към фруктозата и понеже винаги са желателни и добре дошли, в едно балансирано хранене, каквото е нашето по време на "90-дневната" диета и е нейна "СТРАТЕГИЯ №1, е по-добре плодовете да се ядат и в този ден, предимно сурови !
Но,понеже витамините,не са основна цел на този ден, авторките са направили изключение и позволили плодовете и готвени !:D

Плодовият ден, е всъщност, високовъглехидратен ден !
По-въглехидратен и от Въглехидратния ден !
Я сметни от някоя таблица за калории, ако не ми вярваш, що въглехидрат поглъщаме в този ден!
Захарта(а оттам и инсулина) в кръвта ни, в Плодовия ден е по-висока ниво, отколкото нивото на захарта(инсулина) в кръвта ни във Въглехидратният ден !

И затова, огромна грешка правят тези диетуващи, които, на своя глава си правят още един плодов ден, когато видят, че няма особени минуси , или пък за да си "да оберат" плюсовете !!!
Или пък наричат Плодовият ден "Разтоварващ" и заменят с него Водният ден , който е пък единственният разтоварващ в "90-дневната" !

ВОДНИЯТ ДЕН  -
 В един перфектен воден ден се пие само вода !  
 В не толкова перфектен, но добър воден ден се пие вода, и неподсладени кафе и плодови и билкови чайчета  
 В плодов ден за начинаещи може да се добавят и силно разредени с вода истински плодови сокове !
 Те са по-скоро вода , в която са добавени няколко лъжици сок  . В В най-краен случай можете да пиете и истински плодов сок !
Можете и просто да прескочете водният ден, ако Ви се струва прекалено труден !
В този случай, не правете втори плодов ден, а преминете направо към белтъчен !

НИКОГА НЕ БИВА, ДА СЕ НАРУШАВА РЕДА НА ДНИТЕ ИЛИ ДА СЕ ЗАМЕНЯ ЕДИН ДЕН С ДРУГ НЯКОЙ ДЕН ,защото тази последователност е много важна стратегия ( виж СТРАТЕГИЯ №3
на нашата умна "90-дневна диета" ) и се нарича: РОТАЦИЯ ИЛИ ВЪРТЕНЕ НА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ !

# 323
  • Бургас
Нана,
Скрит текст:
аз направих грешка, че си взех пълнители с класически аромат на тютюн Tired Изобщо не приличат на моите цигари и ми е доста гадно, и ми се пуши, но ще устискам, докато ги изпуша и си купя ментови, примерно.
Веяна, а ако си направиш чай и го пиеш изстуден? newsm78 Друго не ми идва наум. Свиква се с водата, както и с храненето. Аз досега съм изпила 1л. вода, а си мислех, че като не пуша днес, няма да ми се пие и вода. Свикнала съм винаги, когато пуша и да пия нещо Mr. Green То пък се получи обратно - досега един литър вода до 11ч. май не бях изпивала Rolling Eyes
Духче, евала bowuu Пожелавам ти това наистина да ти е последна врътка!
ГигиБо, имам една молба към теб.
Скрит текст:
Така и така, явно ще се налага да те четем, дали не е възможно да се опиташ да пишеш малко по-грамотно, или поне да ползваш опцията за проверка на правописа  Rolling Eyes

# 324
миле-на - его на, сега съм си сложила едно малко шишенце пред компа, уж да ми напомня да пия. Ми то колкото повече го гледам, толкова повече НЕ ми се пие  Laughing
Ясно, е че ще се наливам. И вчера с тези 0,500 беша така... дано стигна до 1л поне, ще видим Sad Чай има в нас направен - ММ си го направи, ама така седи. Безвкусен е  Close

# 325
  • Бургас
И аз да задам един тъп въпрос:)Нищо,че съм на режима вече година.Във Въглехидратен нали може палачинки с мляко и яйца?

# 326
veronika_v под нат.сок 100% разбираш такъв, който ти си правиш или от тези готовите, на които пише 100%? защото ако е 2рия вариант според мен не е добре.
А това за водата аз честно не го разбирам, в смисъл разбирам някой да не обича чай или еди какъв си сок ама вода? Разбирам, че не си свикнала да пиеш по 2л ама да не можеш? Искам да кажа просто че не е кой знае какъв проблем според мен да се насилиш и да си пийнеш.

# 327
Добро утро, момичета!

На първо място - успех на Нана в поредната (60та, ако не ме лъже паметта  Mr. Green) врътка!

Голди, съкровище, стискам ни палци за отказването на цигарите - и аз тръгвам по този път  Mr. Green Успех и на теб със завъртането на 4-ките  Hug

Дух, тук Гоуст! Просто не можеш да си представиш колко ме зарадва и обнадежди със своя пост - само така, момиче! Майната му на всичко - важно е да си здрава и да се чувстваш добре  Hug Целувам те и ри желая никога повече режим, а повече почивка  Mr. Green

Elia, пробвай с палачинките с мляко и яйца за вечеря във ВХ - нали това е "грешната вечеря" (т.е от време на време можеш да си позволяваш смесването) Mr. Green

zozo75 , Супер си за фитнеса - кръгови и аз правих 2 седмици (по 3-4 тренировки) след месец "неизвинени" във фитнеса. В боди-конструктор-а има интересни кръгови тренировки на основата на въртенето на клек, лег & тяга. Сега и аз тренирам кръгови с бая тежести и малко повторения (за сила, че хич ме няма там  Mr. Green) . Само един въпрос - ти кардио правиш ли след силовата?

Днес в чест на Нана и Голди съм режимно белтъчна - млечни с айсберг на обяд и сварени яйца пак с айсберг за вечеря. Задържам показанията на Кантарев  Simple Smile Ръчичките ме сърбят за дъмбелче и/или лостче, та смятам довечера да се разкърша в залата.

Много успешен & режимен ден на всички!

# 328
  • София
Добро утро, момичета!

На първо място - успех на Нана в поредната (60та, ако не ме лъже паметта  Mr. Green) врътка!

Само 6-та, Гоусте...засега  Mr. Green

# 329
veronika_v под нат.сок 100% разбираш такъв, който ти си правиш или от тези готовите, на които пише 100%? защото ако е 2рия вариант според мен не е добре.
А това за водата аз честно не го разбирам, в смисъл разбирам някой да не обича чай или еди какъв си сок ама вода? Разбирам, че не си свикнала да пиеш по 2л ама да не можеш? Искам да кажа просто че не е кой знае какъв проблем според мен да се насилиш и да си пийнеш.

vansss, и аз не обичах вода. Цял ден можех на кафета само да карам и евентуално чаша вода. Но наистина, когато човек си постави за цел.... сега по цял ден пия и винаги имам чаша с вода на бюрото. Отделно и по 3 чаши зелен чай пия през деня, само с лимон.

Общи условия

Активация на акаунт