Косопад - 5 тема

• 83 505
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Не забелязвам особен ефект, но може би не го ползвам правилно, защото на листовката пише сутрин и вечер да се втрива, но така косата ми се омазнява прекалено и затова го втривам сутрин и вечер, но само в деня преди къпане на косата, т.е. два пъти седмично. А защо те е страх? Аз нищо не съм чела за него и най-сляпо се доверих на препоръката на фризьорката ми... Confused

Чела съм по форуми, че в началото дори се усилва косопада.
Ако се спрял след време, всичко започвало наново....не знам, страх ме е да го почна  Confused
На мен ми изписа Регаин, но то пак е на същата основа

# 346
Мон..., много благодаря за изчерпателният отговор!  Hug
Записвам всичко, но все пак може би на първо време да си пусна пълна кръвна картина и съобразно резултатите от нея, да действам нататък!

# 347
Момичета, за жалост и аз се присъединявам към тази тема, реших, че е крайно време да взема мерки преди да е станало късно. Днес бях в една аптека и реших преди да тръшна пари да се допитами до вас, да видя каква козметика сте използвали...

# 348
  • в 1001-та нощ
аз харесвам Дюкре  Peace

# 349
Здравейте!
Боря се с косопад периодично още от пубертета. Грижа се за косата си и и треперя през тези години - правя маски, пия витамини, ползвам специални шампоани... Никога не съм имала дълга коса (за да не я изтощавам), никога през годините не съм посмяла да се накъдря, изруся и т.н., за да не си съсипя косата.
Сега обаче съм решила, че въпреки всичко искам да имам (и да ползвам поне от време - на време преса за коса).
Затова се обръщам към вас, момичетата в тази тема, които знаят какво е да броиш опадалите косми в банята, с молба да ми препоръчате хубава, щадяща преса за коса.

# 350
Разбирам какво ти е, или поне така мисля. И аз много и треперя на моята коса, но голяма полза не виждам. Затова и не смея да се боядисам, въпреки че ми е омръзнал естественият ми цвят. Само 2 пъти съм се престрашавала с безамонячна боя и 2 пъти с къна, но не съм очарована от резултата!
Ще споделиш ли от кои маски, шампоани и витамини си доволна и въобще кое ти действа най-добре в грижата за косата.
Пресите е хубаво да са керамични и с термостат, но нека момичетата, които ползват те посъветват за определен модел.

# 351

....., но не съм очарована от резултата!
Ще споделиш ли от кои маски, шампоани и витамини си доволна и въобще кое ти действа най-добре в грижата за косата.
...
Ефект имах от Приорин. Немски. Този, който е по аптеките може и да е същия, но не съм пила.
Шампоани, масла на Фито (развих и някаква алергия, а тяхните продукти за чувствителен скалп ми помагат), лосионите на Дюкре.
В последните година-две, чета много тук, изградила съм си доверие в a.l.e.n.a. и в общи линии се водя от нейните насоки.
Но истината е, че и когато съм поовладяла косопада и аз не съм очарована от резултата в огледалото. С по-обикновените шампоани и маски (Лореал, Дав), които ползвах преди, косата ми имаше по-добър вид. Спрях да ги използвам, когато реших, че те нямат компоненти, които да изхранват косъма, а силикони, които само му предават вид.

# 352
Благодаря за споделеното!
Все едно чета себе си... Само дето Фито въобще не ми допадат, а от чисти масла, приложени върху скалпа, ми се засилва косопада. Стигнала съм до извода, че нищо, произведено за източна Европа, не ми действа добре. Шампоани и ампули вземам само със стикер на бг /напр. италиански/, но не и с надписи за балканските страни. Иначе навремето и аз харесвах серията Елсев.
От добавките добър ефект съм имала от Фитовал. За съжаление го спряха. Сега се чудя на Биотин + цинк, но се опасявам да не ми излязат пъпки /както от Дермабион/, затова засега само го гледам...
Дано някой се включи със съвет за хубава преса.

# 353
  • в 1001-та нощ
1. вземи си професионална
2. ползвай я с добър термопротектор
3. ползвай я рядко  Peace

# 354

Чудесни съвети! Вярвам, че djasra ще се възползва. Междувременно предлагам да погледне последната тема за керамичните преси http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=565136.msg17886273#msg17886273
... само дето е замряла от ноември насам.

# 355
Чудесни съвети! Вярвам, че djasra ще се възползва. Междувременно предлагам да погледне последната тема за керамичните преси http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=565136.msg17886273#msg17886273
... само дето е замряла от ноември насам.
Алена, благодаря.
Петенце Цветенце, благодаря за линка. Темата нямаше нито да я потърся, нито да я видя.

И все пак, момичета, най-вече от вас чакам конкретни препоръки за марка, сила на пресата. Също и за добри термопротектори и каквото още се сетите. Никога не съм ползвала преса и нямам никаква представа.  bouquet
Тъкмо съм си поотгледала малко коса ... да не остана без нея.  Sad

# 356
Пак заповядай. За добър термопротектор може да попиташ в темата за професионалните серии за коса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=728654.705
Иначе доколко ще се съсипе зависи много от самата коса - дали е плътна или по-фина. Но в никой случай не е добре да се ползват преси/маши на влажна коса, защото прегаря за нула време.

# 357
  • Бургас
На мен пресата не ми се отразява добре, макар че съм свела до минимум ползването на минимална температура, не задържам много.Горния пласт на косата ми е в лошо състояние.Отдавам го и на побеляването и хормоналните промени,  а и косата ми е тънка.

Познавам жени, които третират както си искат косата и нищо и няма,така, че зависи от косата все пак.

# 358
Моят косопад от края на март месец не се повлия нито от ампули на билкова основа, нито от ампулите на Виши аминексил в комбинация с шампоана Embarassed. Доста отлагах посещение при ендокринолог, но вече ми се появиха и други симптоми, та вече няма отлагане.
Виждам, че в темата пишат доста компетентни момичета и искам да попитам  кога се правят хормоналните изследвания преди или след цикъл? Иска ми се по-скоро да предприема мерки и да не отлагам за следващия месец.
Благодаря ви предварително

# 359
  • Бургас
Моят косопад от края на март месец не се повлия нито от ампули на билкова основа, нито от ампулите на Виши аминексил в комбинация с шампоана Embarassed. Доста отлагах посещение при ендокринолог, но вече ми се появиха и други симптоми, та вече няма отлагане.
Виждам, че в темата пишат доста компетентни момичета и искам да попитам  кога се правят хормоналните изследвания преди или след цикъл? Иска ми се по-скоро да предприема мерки и да не отлагам за следващия месец.
Благодаря ви предварително
cloè,добре си се насочила към ендокринолог,но имай предвид,че е възможно хормоните ти да са в норма, а наистина да имаш всички симптоми за проблем със ЩЖ,като цяло моето мнение е ,че когато човек е опитал всякакъв род препарати и вижда,че не му действат освен за здравословни причини му е време да помисли и за смяна на хранителния режим  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт