Косопад - 5 тема

• 83 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Капсулите с масло от вечерна иглика също ли помага при косопад?

# 676
  • в 1001-та нощ
Не съм ги взимала с тази идея  Peace

# 677
Здравейте! Аз също имах сериозен косопад през есента, който беше съчетан с изключително раздразнен скалп и ужасен пърхот. Изследвания не съм си правила, за да търся каква точно е причината. Поинтересувах се какви алтернативни средства за измиване на коса мога да ползвам, тъй като дори и от биошампоаните нямаше ефект. Първо открих касията /т.нар. безцветна къна/ за подхранване на косата и спиране на косопада, но като че ли не успях да се справя добре с използването й. Покрай нея, научих, че има и други индийски билки, които могат да се ползват за измиване, успокояване на скалпа и справяне с падането на косата. От няколко месеца използвам комбинация от шикакай, амла и нийм и смея да твърдя, че ми се отразява доста добре. Друго, което съм изпробвала е смесването на детски шампоан със сода, след което изплакване с домашен ябълков оцет, разреден във вода. Не зная дали влияе на косопада, но след тази комбинация косата изглежда доста лъскава и здрава. Simple Smile

# 678
  • в 1001-та нощ
Блясъкът идва от оцета  Peace

# 679
  • гр.София
Аз и няколко мои приятелки сме много доволни от тези ампули:
Не са скъпи, и аз малко скептично погледнах на тях в началото,но спират косопада и определено помогнаха за растежа и хубавия вид на косата ми  Peace

# 680
  • София
А за повече блясък какво ползавате  newsm78 newsm78

# 681
  • Sofia
Трудно си разресвам косата,много скубане,ужас....търся нещо наистина ефикасно за лесно разресване...купих си детски балсам на Джонсън,но никакъв ефект

# 682
  • София / Перник
За лесно разресване мога да препоръчам този балсам на Lakme
http://www.zlatnaribka.com/lakme/l2--dvufazen-balsam-bez-izplakv … e-lakme-l2-100-ml
откакто го ползвам не съм се скубала при ресане, уникален е  Peace

# 683
  • Sofia
благодаря,ще пробвам

# 684
http://www.zlatnaribka.com/intenzivna-grizha/intenzivna-grizha-p … spectraldnc-60-ml

Алена, какво ще кажеш за това? Това и Наногена са ми колебанията, вероятно с Анакапс  newsm78 Кое звучи по- "силно"?

Колко струва доставката от този сайт?

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 15:03 от raja_nikol

# 685
  • в 1001-та нощ
raja_nikol , и двете са добри, а точно на теб как ще ти подействат е индивидуално, може да се предположи, че при един човек ще е едното, при друг другото  Peace Вземи първо едното, после другото и сравни, а от Наноген и не знам на кое си се спряла, имат доста неща  Peace

А за повече блясък какво ползавате  newsm78 newsm78

Кисели финиши, ако са под формата на спрей - след това силиконови  Peace

Трудно си разресвам косата,много скубане,ужас....търся нещо наистина ефикасно за лесно разресване...купих си детски балсам на Джонсън,но никакъв ефект

Не знам каква козметика ползваш, но вероятно косата е доста дехидратирана. Към маската, коятоползваш - добави масла - може и мас, зехтин, олио или такива от аптека, но не етерични; добави обиклно, навлажни косата, нанеси маската и сложи нещо найлоново - може шапка за баня, торбичка - да не ти цапа; затопли косата - може със сешоар, може с топла кърпа - потапяш в кърпата в топла вода, изцеждаш и отгоре, постой поне 40 мин, след това измиваш с шампоан и пак маска, ако е бедна - можеш да добавиш масла, но по-малко; пак затопли, постой 15 мин и отмиваш само с вода; можеш при изплакването да добавиш и малко оцет за блясък  Peace

След това - преди сушенето - ползвай по-маслен финиш, ако ползваш кристали - размеси ги с малко, което не мирише гадно  Peace примерно бадемово, а може и в дланта да смесиш малко кристали и капки от маслото - масажирай косата от връхчетата към корените - на влажна коса, но да не е мокра и да не капе вода  Peace

След това сушиш, но не  я изпичай, остави мааалко влага в нея; би трябвало да има ефект от първия път и с всяка следваща процедура да се засилва. Като усетиш пресищане - спираш маската преди шампоана, можеш да я правиш - когато усетиш сухота  Peace

# 686
  • Sofia
Косата ми е суха и чуплива,маски не съм си правила много отдавна...след шампоана слагам балсам,после пръскам или мажа с нещо за лесно разресване,но без особен успех...Ще пробвам затоплящи маски,благодаря   bouquet

# 687
  • в 1001-та нощ
Може и към балсама да добавяш маслата  Peace

# 688
Косата ми пада от известно време. Не е рядка или тънка, но аз си забелязвам разликата с преди и ми се ще да я излекувам по някакъв начин. Третирам я с преса около два пъти седмично /понякога три/. От няколко дни чета отзиви за два вида ампули против косопад, като цяло много добри, но се чудя кои да избера. Разликата в цената е минимална, така че не мога и по нея да се водя. Моля ви, ако сте ги ползвали или знаете нещо за тях да споделите отзиви.
Това са първите: Rolland Una Oxygenation Treatment
А това са вторите: Ампули Envie

# 689
Здравейте,искам да споделя със вас как се справих с косопада аз-със репейно масло.Адски съм доволна от този продукт.Три пъти съм си правила маска с него и косата спря да ми пада PeaceПрепоръчвам ви го горещо.

Общи условия

Активация на акаунт