Бъдещи първокласници в Русе

• 58 511
  • 420
  •   1
Отговори
# 195
Аз да попитам тук, нищо, че не сме първолаци, за Дойче шуле в 09,00ч. ли ще започне тържеството на двора.  newsm78 Wink

# 196
  • Русе
да, в 9.00ч.

# 197
Много благодаря.  Heart Eyes  bouquet 

# 198
За Дойче шуле - инфо от сайта:
    На 16.09.2013 г. от 9,00 часа тържествено ще се открие новата учебна година 2013/2014. Учениците да бъдат в двора на училището до 08,45 часа.  Hug

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 11:12 от chibi

# 199
  • Русе
   Въпрос и от мен - по колко букета ще носите на първия учебен ден? Много бих се радвала ако се включи chibi и сподели опит. Притеснява ме най-вече факта дали трябва да имаме букет и за учителката по немски, тя ще влиза ли пак по класните стаи?

# 200
Mimeto78, аз ще взема букет само за класната.  newsm78
Ние занималня няма да имаме.  Wink
В І-ви клас при нашите деца влезе една от учителките по немски / немкиня, която в момента вече не е в училището/, но не тяхната + единия помощник директор да ги поздравят специално. Подариха им традиционната немска фуния с лакомства, за която и вие сигурно сте събрали парички.

# 201
Мимето 78 ,ако ще ходите на занималня и за нея можеш да вземеш и за класната .То децата се събират на двора и там подаряват букетите на г-те .По НЕ едва ли ще знаете коя е тогава .

# 202
  • Русе
   Чиби, Елл, благодаря за отговорите Hug

# 203
  • Ruse
На всички първокласници, както и на нас техните родители,които споделяхме и ще продължаваме да споделяме тук  всички трепети, вълнения и тревоги, пожелавам на добър час! Да са ни много ученолюбиви, а ние търпеливи! Да ни носят чанти пълни със шестици!  bouquet

# 204
Здравейте, да си кажа и аз: нашето гардже се падна при г-жа Лазарова/у-ще Ив.Вазов/Първия ден - айде еуфория от първия учебен ден , дълго словоизлияние, вместо да си подреди децата и да ги поведе с нея, тя хукна напред , децата след нея, обаче едно се загуби, та голямо търсене падна и после и голам рев, нашето гардже се чуди какво става, втория ден  всичко наред до голямото междучасие, госпожата излязла, децата рипали , викали, скачали - шоуто е пълно даже едно от децата и клипче направило.
Много се надявам това да е само първите два дни.Моля ако има някоя мама с впечетления за г-жа Стефка Лазарова да ми пише на лични!!!!
Пожелавам на всички русенски първолаци- учителите им да ги ОБИЧАТ!!!

# 205
  • Русе
   Как сте мами на първолаци, еуфорията вече отмина  Simple Smile
   Нашата ученичка е доволна от училището. Ходи на занималня, там пише всички домашни. При вас правиха ли вече пробата за Манту? При нас предстои и се притесняваме доста.
   Вчера разглеждахме на детската площадка учебниците на едно приятелче, което учи в основно училище и нашите - на Булвест - ми се сториха по-добри - като оформление и поднасяне на материала. Тези, с които сравнявах бяха на Даниела Убенова - буквар и Математика на издателство Труд.

# 206
Здравейте, да подбутна отново темата напред!
Как са първолаците, справят ли се с натоварването, в занималнята как е, как са учителите? Вече може да споделяте изградени мнения за училищата.
Моето момче догодина ще е първолак,живот и здраве, сега е в градина "Здравец" предучилищна, много съм доволна от госпожите. А сега минавам по вашите пътища, почвам от колебанията какво училище да избера за малкия. Много положителни отзиви чух за Дойче Шуле, обаче ми е далеч. Остават Христо Ботев и Иван Вазов, всичко изчетох и пак не мога да избера, ще ни трябва и занималня, в Ботев как е занималнята? повече склонявам за Ботев, обаче за първите паралелки - рисуване и математика, а 3 паралелка каква е? И най-вече ме интересува учителят, който ще бъде какъв е? Събрала съм и много плюсове за Иван Вазов, много съм раздвоена newsm78 Ще се радвам на всяко едно мнение Grinning

# 207
Споделям за НУИ - като изключим неудобството от закъснелия ремонт, съм доволна. Учителките на дъщеря ми са млади и амбицирани. Класната стая е прекрасна, уютна, г-жите ушиха пердета и поставки за столовете на децата. Загрижени и старателни са и двете. Проблем има с дисциплината и по-специално с 2-3 момчета, имат и напълно незрящо дете в класа и понякога нещата се нажежават, по думите на дъщеря ми, но учителките овладяват ситуациите. В занималнята си пишат домашните, след това четат приказки, оцветяват, апликират, постоянно са ангажирани със занимания.
Моя приятелка, чието дете е в Ботев го спря от занималня, защото.според нeя, скед като си напишат домашните, не ги.занимавали с нищо и наставал хаос.

# 208
Ели, благодаря, че сподели това което си чула за занималнятав Ботев. Ще чакам още отзиви за Ботев и Иван Вазов.

# 209
  • Русе
Аз пък ще препоръчам с две ръце и два крака класната на големия. Г-жа Дескова от Европейските. Невероятна е, чудо невиждано е. Педагог с голямо П. Заслужаваше си връзките, напъните и мъките да ни приемат в нейният клас.  Всички деца я обожават и на всеки 15-ти септември е винаги заобиколена от бивши ученици. Невероятно позитивен човек.
За съжаление тази година ни е последната с нея. И поради този факт, както че и училището не се слави с добри учители след 4-ти клас, ще сменяме училището.
Но тази жена ще остане завинаги в сърцето ми....

Общи условия

Активация на акаунт