Бъдещи първокласници в Русе

• 58 515
  • 420
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
Здравейте, мами на първокласници. Надявам се децата са се адаптирали вече, харесва им да ходят на училище и не им е трудно.

Аз съм с такъв въпрос, какво ще купувате като клас за Коледа за символично подаръче на госпожата?
Дайте идеи, ако може

# 211
Аз съм с такъв въпрос, какво ще купувате като клас за Коледа за символично подаръче на госпожата?
Ние нищо не сме купували за госпожата..... ooooh!
Приятна ваканция на децата ни!
Весело посрещане на Коледните и Новотодишните празници!

# 212
Здравейте Simple Smile
Аз бих искала да се включа в темата, но за новата учебна година 2014/2015. Имам същите колебания за училищата в Русе и се опитвам да направя най-добрия избор между Възраждане, Европейските езици и Отец Паисий.
Много бих се радвала, ако някой може да сподели впечатления от училището и учителките, особено, ако има майки на 4-токласници в тия училища.
За Възраждане разбрах за г-жа Братованова, че била страхотна и всички се 'натискат' да бъдат при нея. За Европейските пък - г-жа Дескова излизала за нашия випуск и тя била страхотна. Но за Отец Паисий нищо не съм чула да учители, така че ще съм ви много благодарна, ако споделите информация или опит от тези три училища.

Благодаря предварително!

# 213
И аз се интересувам от отзиви за Дойче шуле и за ОУ "Васил Априлов". В района на тези училища живеем. Ще имам първокласник през 2014г. есента.
Мами, споделете впечатления от обучението в в първи клас в посочените училища.

# 214
И аз се интересувам от отзиви за Дойче шуле и за ОУ "Васил Априлов". В района на тези училища живеем. Ще имам първокласник през 2014г. есента.
Мами, споделете впечатления от обучението в в първи клас в посочените училища.
Не прочети ли темата ?Предната година е обсъждано -особено за дойче шуле .Зависи ти какво искаш от детето .Нали знаеш ,че в езиковите училища натоварването е в пъти повече от основните у-ща.Като се почне от езика в първи клас имат три пъти в седмицата език-така мисля, че беше .Постепенно имат всеки ден език .Това съответно си е трудничко за децата ,но поне при моето за сега не е проблем .По нататък ще видим .Така че какво точно те вълнува ?

# 215
  • Русе
Дъщеря ми е първи клас в Дойче шуле.
Не мисля , че е по -натоварена от децата в други училища. Сравнявам с майките от групата за първи клас в цялата страна, движим се в темпото , с което се движат в момента повечето училища в България.
Имат всеки ден математика и български, два пъти роден край и три пъти немски. Немският език е устен курс, с много оцветяване , апликиране и учене на думи по определени теми, досега са взели около 170 думи, дъщеря ми знае около половината от тях, но догодина ще ги повтарят , като започнат да ги ограмотяват във втори клас писмено. Така, че съм спокойна, колкото запомни , толкова.Останалите във втори клас.
Другите предмети са физическо , рисуване ,  музика, труд и бит.
Справя се добре, ходи на занималня и си подготвя там домашните за другия ден, аз вкъщи правя само допълнителна диктовка и малко задачки по математика.
И четем, че ни е малко трудно, тя е от децата , които тръгнаха на училище без да могат да четат , да пишат и да смятат над 10.
В момента са на главно Г и решават задачи до 20 , текстови и с отсечка. Да кажат другите майки от другите училища в Русе , до къде са стигнали?

# 216
В момента са на главно Г и решават задачи до 20 , текстови и с отсечка. Да кажат другите майки от другите училища в Русе , до къде са стигнали?
И в Европейските сме до това положение...... Simple Smile . По математика и за часовника учиха децата.... Simple Smile

# 217
Аз говорех относно езиците ,а не БЕЛ и математика .Все пак тук става въпрос за езикови гимназии .Освен НЕ от пети клас започват и АЕ .Иначе във всички у-ща си вървят по програма и долу горе са на един и същи материал

# 218
  • Русе
   Рeziru, в коя паралелка сте? Моята дъщеря е в първи Д клас.
   За часовника - от кога се опитвам да обяснявам вкъщи, купувала съм и книжки на тази тема, но наскоро имаха такъв урок по математика и нашата госпожица се върна с думите - най-после го разбрах този часовник! Simple Smile

# 219
  • Русе
дъщеря ми е в първи В. За часовника и аз така, докато не си взеха урока, не искаше и да чуе, а после нямаше проблеми

# 220
Имам отзиви от майка на петокласничка, че натоварването е много голямо - в някои дни по 8 учебни часа, а нивото на преподаване не е чак на това нива. Пишат ниски оценки, защото изискванията са големи.

# 221
Не прочети ли темата ?Предната година е обсъждано -особено за дойче шуле .Зависи ти какво искаш от детето .Нали знаеш ,че в езиковите училища натоварването е в пъти повече от основните у-ща.Като се почне от езика в първи клас имат три пъти в седмицата език-така мисля, че беше .Постепенно имат всеки ден език .Това съответно си е трудничко за децата ,но поне при моето за сега не е проблем .По нататък ще видим .Така че какво точно те вълнува ?
Аз говорех относно езиците ,а не БЕЛ и математика .Все пак тук става въпрос за езикови гимназии .Освен НЕ от пети клас започват и АЕ .Иначе във всички у-ща си вървят по програма и долу горе са на един и същи материал
Peace

# 222
А има ли занималня за първи клас? Разбрах, че от 7 приети паралелки 1-ви клас, само за 1-та е осигурена занималня. Могат ли първокласниците сами да се прибират вкъщи?

# 223
А има ли занималня за първи клас? Разбрах, че от 7 приети паралелки 1-ви клас, само за 1-та е осигурена занималня. Могат ли първокласниците сами да се прибират вкъщи?
Не е само една групата за занималня за 1-ви клас по мои наблюдения. Да кажат майките на първокласници в нашето училище. Моето е в 4-ти.  Wink  newsm78 Ако искат родителите дете до 3-ти клас включително да се прибира само, попълват специална декларация.  Peace

# 224
  • Русе
от 7 паралелки , има 5 групи занималня, не е само една.На всички родители, които пожелаха , децата са на занималня.

Общи условия

Активация на акаунт