Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 554
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Прекланям се пред dore mi , споделям изцяло вижданията и само затова се включвам в коментарите.
Ето и  моята класация.Според мен най-голяма преданост към "Господаря" и династията показа Ибрахим, а не Хюрем.Също така каквито и злини да са направили и докъдето и да са падали Ибрахим, Хадидже, Валиде и Махидевран, Хюрем е на първо място за мен.Кой посегна на "Мустафа", тази жена няма спирачки в името на властта, във филма е показана като жестока, истерична, безчовечна и самонадеяна....незнам защо толкова я харесвате и оправдавате, гледам филма от началото до сега и нейният образ ми е най - анти, имаше на  моменти проблясъци да приема "любовта"  като оправдания за делата и но не можах, затова и не се включвам в темите.
Всичко това го казвам по повод това ,че  гледаме един и същи филм , но имаме различно мнение, аз често ви чета и знам че каквото и да направи Хюрем ,винаги ще си остане всеобща любимка.
Peace
И Ибраим и Хюрем  живеят  и се спасяват по ПРАВИЛАТА на харема /Убий или ще те убият/
Наследниците на трона убиват конкурентите си първо за да останат  живи и след това евентуално да управляват
Много ще липсва Ибрахим   newsm10  Беше достоен  противник на Хюрем

# 421
Добро утро!

Преди няколко дена, когато коментирахме поведението на Ибрахим, Елена Алексиева твърдеше , че той е казал тези думи защото е дипломат Laughing Laughing Laughing

Дипломатическите отношения и преговори ИЗКЛЮЧВАТ обиди.
Ако обиди дипломат отсрещната страна се нарича дипломатически скандал- разваля отношенията на двете страни.
Ако обиди Своята страна- веднага е приключил, като дипломат и като политик.
Затова коментара на посланиците беше, че няма да е дълго на този пост- защото те са дипломати и знаят правилата за водене на преговори.
Никой не се и замисли да приеме думите му по друг начин освен, като обида към Султана, защото те просто си бяха обида и то много груба.
Ибрахим може да е добър войн, добър цигулар, добър Везир- но дипломат не е добър.
Видяхме отношението му към всички- не успя да спечели на своя страна никой, за него не каза добра дума никой, създаде си много врагове с поведението си и горделивостта си, не показа респект към никой- дори към Султана. Ако Сюлейман не го беше спрял, след няколко години наистина може би щеше да се пробва да го свали от власт в полза на Мустафа, защото Той е решил, че Мустафа трябва да е Султан- а нали Той решава какво ще става в ОИ.

Спомнете си Сюлейман когато говореха за заплатата на Ибо, колко респект имаше в думите му когато каза - Те са превзели Истанбул.
Сюлейман е завзел много територии, но и през ум не му минава да се сравнява с прадядо си.
Ибрахим не само няма респект към никого, но дори се смята за по- по от всички.
Коментара на книгата на Макиавели - няма смисъл да се коментира. Laughing

Шах Султан много бързо разбра Хатиджето, само докато каза Династия и веднага и показа, че нея няма да може да я манипулира. Ако искам Хатидже да си отива вече , то е заради това да не чувам вече от нея думата ДИНАСТИЯ Laughing Laughing Laughing

Какво толкова се ядоса, че Хюррем е казала истината за Ибо newsm78, защо не искаше сестра и да знае, защото щеше да излезе истинската причина поради, която тя мрази Хюррем?

Гледам сериала вече 80 серии, но не разбрах с какво заплашва Хюррем династията. Ако има някой, който и за момент не допусна, че Сюлейман ще умре- то това е тя.
Нито веднъж не каза пред децата си лоша дума за Махидевран, Хатидже, Ибрахим, Мустафа или когото и да е .
Мисля , че заплахата е само в болният мозък на Хатидже, да за Мустафа и Ибрахим има опасност, но тя е същата, каквато е за Хюррем и синовете и.
Мустафа е толкова от династията- колкото и другите принцове, не виждам защо те да имат право да го пазят и да искат той да е Султан , а Хюррем да не прави същото за децата си #Crazy
Шах много правилно го каза на Хати - опасност за династията или за Ибрахим?

Спирам, че много се разписах Embarassed
Приятен ден на всички и лека работа на работещите! Laughing

Наистина е много...
Отговарям, понеже моето име се съобщава.

Това ти го четеш като обида. За мен е метафоричен стил на изказване. Лъв е метафора и не е обида. А лъвоукротител е човек който дава  съвети, подпомага с ''с палката на мъдростта и справедливостта"  (цитат). Когато целта е важна и полезна за Империята, тя оправдава своите средства. А в дипломацията това е правило. Да не говорим, че в случая се е стигнало до успешно споразумение.
Колкото до заплатата..според мен Ибрахим остана нечут и неразбран, той просто не бе оставен да се доизкаже..И може да не е завладял Истанбул, но има основна роля при Родос, Белград, Буда, Мохач.. Никой не го обичал, не успял да спечели на своя страна никой?! Кой по-точно? И нима ''опонентите'' ми не помогнаха за това?!
Да, Хюрем има право да пази децата си, това даже е задължение на всяка истинска майка..Но не и за сметка на чуждите деца. Нека битката е равностойна, а не предрешена предварително...

# 422
О,Ани спредни някоя анкетка? Praynig

Готово  Peace

# 423
  • somewhere near the sea
Питам се какво ли би станало ако СС беше простил и този път на Ибрахим. Той толкова пъти му прощава и предупреждава...Мисля, че Ибрахим до последно не вярва, че нещо може да му се случи и не защото се осланя на доверието, а защото сам си завиши самооценката. Мислейки за себе си като за звероукротител с камшик, той забрави, че в края на краищата е в клетка. Предполагам, че щеше да стане циничен и още по-арогантен.

# 424

И една Хю - продължава да отстоява живота на децата си.

Грешка - една Хю, която продължава да отстоява властта на децата си..

# 425
  • София

Едно и също е. Попадне ли властта в ръцете на Мустафа и Махидевран, децата и губят живота си.

# 426

Едно и също е. Попадне ли властта в ръцете на Мустафа и Махидевран, децата и губят живота си.

Така е. Затова за Ибо е борбата за власт, докато за Хю двете се преплитат и е трудно да се сложи границата. Като знам колко лесно се отказа от властта когато смяташе, че султана вече не я обича, за мен определено не е властта.

# 427

Златна си!
Хайде дружина,изкажете се по анкетата Praynig
 Joy Joy Joy

Брей,аз заложих на Шах Султан,пък вие предпочитате твърдо Мустафа.Е, нали е с еничарите...

# 428
  • Sofia
Мда... Аз предполагам, че Шах ще е лисичка, докато стане везирша...

# 429
Подкрепям напълно постовете на denisass, Gawina, vvi, bbgirl!  Момичета,  чета ви с удоволствие, защото мислите и разсъжденията ви са винаги обосновани, подкрепени и подплатени с доказателства! А и споделям с вас едно и също мнение!  Hug Hug Hug
То е ясно, че войната между Хюремки и Ибрахимки ще продължи да я има дори и след като Ибо се спомине! Ясно е и, че и двата отбора ще тъжим за него - като силен враг и опонент!
Относно тълкуването на думите на Ибрахим пред дипломатите - ако целта наистина оправдаваше средствата щеше ли самият Султан, наред с дипломатите, писаря, Аяз паша, да приемат думите на Ибо като обида към владетеля?!? В този случай действията и думите на Ибрахим не могат да бъдат оправдани от целите на Династията! Защото лицето на династията е Султан Сюлейман, а имиджът му е подронен! Владетелят е brand-ът на държавата - трябва да се поддържа с PR, не да се подронва авторитета му и то от собствения му "Маркетинг Мениджър" Peace
Много съм щастлива от неутралната позиция, която заявява Шах Султан...поне за сега  Laughing
 Благодаря на превеждащите за резюмето! Hug Hug Hug

# 430
Интересна ми е Шах Султан и актьорското присъствие в лицато на Дениз Чакър е точно попадение.

# 431
Нека започна с добър вечер на всички .. От доста време се каня да пиша ама винаги намирам много от постовете тук с които съм съгласна и имаме еднакво мнение но днес си помислих , че е време и аз да драсна някой ред алелуя най на края да си  заминава ПРОСЛОВУТИЯТ ПАША ИБРАХИМЧО ... Никога не ми е харесвала неговата роля и начина по които си мисли , че е от рода на безсмъртните Маклауд ... Няма безгрешни във филма аз съм симпатизант на ХЮ няма да изреждам защо то е ясно както повечето които и симапатизираме ... та мислата ми беше мили Ибрахимки от следващата серия ви предлагам един тридневен траур в чест на негово величество ПАШАТА ... Стига му толкова мандат той като американски президен малко ... Та най накрая се видя кой гълъбче кой врабче кой гугутка и т.н. само орел не успях да видя май куче което лае не хапе за пореден път се убеждавам в лицето най тай сладичкия и добронамерен ИБ , които и на мухички и на пчелички прави път ... адиос ... : newsm57 newsm36 newsm36 bambam

# 432
Подкрепям напълно постовете на denisass, Gawina, vvi, bbgirl!  Момичета,  чета ви с удоволствие, защото мислите и разсъжденията ви са винаги обосновани, подкрепени и подплатени с доказателства! А и споделям с вас едно и също мнение!  Hug Hug Hug

+1

анкета: гласувах за Мустафа  Close

# 433
  • София
И аз гласувах за Мустафа,но и Афифе не е лесна,сигурно подмолно ще се влияе от Хати и Шах newsm78 и едва ли ще е вярна на Хю...Сюмбюл и той е ветропоказател-не му вярвам напълно...,абе ХЮ НЯМА ДА СКУЧАЕ.... #Crazy

# 434
Аз гласувах -Друго!
Защото няма отговор "всички изредени"!
Досега,който се оказва по някакъв начин "лично напрегнат" все Хюрем му е виновна и опира пешкира на световните неволи!
 Затова мисля,че всички ще се домогнат до нея,когато имат нужда и след това   бързо ,бързо ще я низвергнат!

Общи условия

Активация на акаунт