Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

• 5 543
  • 139
  •   1
Отговори
# 60
Защото ги забравяш! Пии Гинко и проблемът ти е решен!  Mr. Green
smile3501 smile3501

# 61
На мен повече ми пречат фалшивите "ксенонки", които заслепяват много гадно, ама за тях никой нищо не говори.

Ксенонът не заслепява, какъвто и да е. Заслепяват нерегулираните фарове, без значение какъв вид са. Моите очи не понасят обикновените фарове, нерегулиран фалшив ксенон по-малко ми пречи.

П.П. С обикновени фабрични сме ние, да не си помислите, че ги защитавам, защото сме с ксенони  Simple Smile

Това не е съвсем така. Ако са с по-голяма мощност, тогава??? Например 100вата?

Аз пък не понасям ксенона, както и всякакви извънредно силни фарове. Някои даже карат с една къса и една дълга светлина!!! Дългите преходи обикновено ги правя нощем и виждам какво ли не.

# 62

ако ти не виждаш разликата, си или сляп или не ти е мястото зад волана

http://www.dadrl.hit.bg/

Тъй, тъй.....Трябва да ми вземат книжката и никога да не я връщат....

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 01:48 от vl

# 63
Аз съм 100% ЗА фаровете, винаги, всички, без изключения!

# 64
smile3501 smile3501

"Породата "Български слон" е по-малкият брат на породата "Съветски слон" .Така се правеше през социализЪма, така папагалски се налагат нормите сега ,защото "В Европа е така....."
Да светиш със 100 лукса в слънчев августовски ден по пътищата на южна Европа е пълно безумие....Най-тъмното петно в насрещната кола са фаровете му!"-цитат

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 01:52 от vl

# 65
сърбят ме ръцете да те банна в един друг форум, дето си го напълнил с подобни умнотии
аман от разбирачеството ти

# 66
Не мога да повярвам, че има хора, които са против.
И аз.  Shocked

# 67

Аз също! Peace

# 68
vl, даже не искам да коментирам цитата, който си изпльоскал.
И ако ти си ЗА или ПРОТИВ нещо, само защото еди-къде си е еди-как си, някои от нас си имаме и собствено мнение. И ако не можеш да си защитиш "каузата" със соствени думи, за каква "кауза" изобщо се бориш?

# 69
Аз пък не понасям ксенона, както и всякакви извънредно силни фарове. Някои даже карат с една къса и една дълга светлина!!! Дългите преходи обикновено ги правя нощем и виждам какво ли не.
100 Вата автомобилни крушки почти няма на БГ пазара, даже и не знам дали се правят толкова силни въобще.
А това дето карали с една дълга и една къса светлина  ooooh! Shocked Thinking newsm78 Как си мислиш че стават тия работи, със отделни лостчета за всеки фар?
Просто за твоя информация по принцип шофьорската крушка като си свети нормално, другата трябва да свети малко по нагоре. И като ти изкочи един педал с дясна дирекция или обърната дясна дирекция, но с не коригирани фарове ...

# 70
  • Ку-куландия
Не бих подкрепила такава петиция. Задължително с включени фарове целогодишно и денонощно! Всеки който шофира всекидневно вижда какво става по пътищата. Дори и в момента има такива които при дъжд, сняг, мъгла, при влизане в тунел, та дори и вечер си карат без светлини, а какво ще стане ако отменят закона не ми се мисли. Ние караме с включени фарове от около 6-7 години. За мен е много по-удобно, не ми представлява трудност "да мисля и за това".

# 71
Аз знам кой е против - икономистите.
Така наричам онези, за които левче за крушка е непосилен разход.

Светлините трябва да работят независимо от сезона, времето, часът.

# 72
сърбят ме ръцете да те банна в един друг форум, дето си го напълнил с подобни умнотии
аман от разбирачеството ти

Доста си се объркала. Никакви форуми с нищо не пълня. Имам слаби участия за какво ли не в още 2-3форума. Не пълня форумите с една тема от 100страници например!
Би следвало да посочиш въпросния форум, за който предполагаш, че участвам.

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 14:46 от vl

# 73
Аз знам кой е против - икономистите.
Така наричам онези, за които левче за крушка е непосилен разход.

Светлините трябва да работят независимо от сезона, времето, часът.

И ти грешиш! Не всички противници на ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ правят цигански сметки!

Аз например не правя, но достатъчно причини вече изтъкнах. И достатъчно мнения на хора от други страни показах. Не виждам тук да се коментират. "Стрижено" и толкова. Сериозни разсъждения липсват.
Тук целта е да се събират още глоби, а не да се подобри безопасността на движението! И фаровете могат да бъдат жалко оправдание, че нещо се прави. А това е ЕДНА ГОЛЯМА КРЪГЛА НУЛА.

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 14:53 от vl

# 74
100 Вата автомобилни крушки почти няма на БГ пазара, даже и не знам дали се правят толкова силни въобще.
А това дето карали с една дълга и една къса светлина  ooooh! Shocked Thinking newsm78 Как си мислиш че стават тия работи, със отделни лостчета за всеки фар?
Просто за твоя информация по принцип шофьорската крушка като си свети нормално, другата трябва да свети малко по нагоре. И като ти изкочи един педал с дясна дирекция или обърната дясна дирекция, но с не коригирани фарове ...

Ох, нямам думи! Някои нарочно ги разменят! Преди години бяхме купили една кола от ръка, на която точно така бяха разменени. Това никак не е трудно. Разглобява се фарът и се разменят кабелите на късата и дългата светлина.

Няма такова нещо едната светлина да бъде регулирана по-високо! Ако се направи така ще заслепява насрещните дори и дясна да е. Колко такива срещам през нощта.....Тарикати, които обаче създават проблеми на останалите.

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 14:45 от vl

Общи условия

Активация на акаунт