Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

• 5 439
  • 139
  •   1
Отговори
# 15
Не мога да повярвам, че има хора, които са против.

Защо не можеш да повярваш????  newsm78

# 16
Чудя се дали да не пусна петиция против кокошия трън, който ме мъчи с години. Разчитам да ме подкрепите.  

Действай смело и решително! Не се колебай!!!     bouquet

# 17
  • София
В недисциплинирано общество, като нашето трябва да е задължително, за да сме сигурни, че когато се налага, всички ще са с включени фарове.

# 18
В недисциплинирано общество, като нашето трябва да е задължително, за да сме сигурни, че когато се налага, всички ще са с включени фарове.

Още преди 30г. беше НАПИСАНО кога се налага.

# 19
Единственото, с което наистина съм съгласна в петицията, е че, масовото ползване на фарове прави тези, които са ги забравили незабележими.
За 10 години (от толкова имам колата втора употреба, веднъж смених крушка Simple Smile, едва ли много са спечелили от мен, при положение, че карах години на ред по много, всеки ден.

Има и едни тъмносиви коли, които пък 100% винаги трябва да са с фарове, тъй като статистически най-често участват в катастрофа, а другият водач твърди, че не ги е видял. Причината - сливат се с асфалта.

# 20
Верно малоумници без работа.

# 21
Не мога да повярвам, че има хора, които са против.

В интерес на истината навярно и шофьори ще подкрепят, за да не сменят крушки често.  С включени фарове вярно колите се виждат много добре, за сметка на тези забравили да го направят. Трябва да се кара с включени светлини за мен. Хем подкрепяме икономиката като купуваме крушки, хем и видимостта е под-добра.

# 22

Защото не виждам къде им е акъла. Случвало ми се е да виждам втората кола (с фарове), а предната не, защото в е сянка на дървета или нещо си. Просто фаровете са голям +, от друга страна, не разбирам какъв им е проблема да ги включат. Все едно да пуснат петиция с/у мигачите.

# 23
Снимката, дадена за пример в петицията, е уникална!  hahaha

О, и това и това:

"Обида към интелектуалното ниво на водачите е допускането, че не сме достатъчно умни да съобразим сами кога има нужда да включим осветлението..."

# 24
Снимката, дадена за пример в петицията, е уникална!  hahaha

О, и това и това:

"Обида към интелектуалното ниво на водачите е допускането, че не сме достатъчно умни да съобразим сами кога има нужда да включим осветлението..."

Ми да, къв ли интелектуалец беше тоя гос'ин в напреднала възраст, седнал в джиБ и забравил да си пусне "осветлението" в 8ч. вечерта през декември. Да, интелектуалното му ниво е на степен да прецени, че той си вижда пътя, подпомаган от уличното осветление, ама не стига за това да прецени, че другите не го виждаха и щеше да стане невероятен сакатлък предпразнично. Па и маха в стил "голяма работа" като му напомних да светне Crazy Какво остава за през деня да накараш такъв да си пусне фаровете. И не знам колко струва крушка за фар, защото още не ми е горяла такава, въпреки, че моите са все пуснати ( не могат да се изгасят ), ама подозирам, че горят такива на 20+ годишни таралясници, които въобще нямат място на пътя, независимо дали светят или не.

# 25
Защо не можеш да повярваш????  newsm78

Защото не виждам къде им е акъла. Случвало ми се е да виждам втората кола (с фарове), а предната не, защото в е сянка на дървета или нещо си. Просто фаровете са голям +, от друга страна, не разбирам какъв им е проблема да ги включат. Все едно да пуснат петиция с/у мигачите.

Не може и дума да става за сравнение с мигачи. Така случайно ли според теб вече 30-40, а може би и мнооого повече години в правилника беше написано, че през деня фаровете се включват в условията на НАМАЛЕНА ВИДИМОСТ??? Тоест при мъгла, силен дъжд, сняг.
Искаш да кажеш, че в най-светлия ден автомобил без фарове ще остане незабелязан???

За мен проблемът е съвсем друг-управлението с извънредно висока скорост, както в града, така и извън града. Това съкращава времето за реакция на останалите участници в движението.

Този БЕЗУМЕН ЗАКОН  е бил гласуван САМО с 80гласа "за". Можем ли да го смятаме за легитимен?

Намерили начин да събират още глоби и да продават крушки. Не е изключено тези, които ги продават да са поръчали закона.

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 16:02 от vl

# 26
Да напишем петиция против петицията.
Това с фаровете е едно от малкото умни неща, които се въведоха напоследък. Откакто карам кола /вече над 20 г./ съм денонощно с включени фарове през всички сезони.
Мен пък ме дразнят много ония шофьори, които си спестяват мигачите, ако наблизо няма други автомобили. Така един щеше да отнесе сина ми. Защо не схващат, че и пешеходецът е добре да бъде информиран навреме за намеренията на шофьора?

# 27
Да напишем петиция против петицията.
Това с фаровете е едно от малкото умни неща, които се въведоха напоследък. Откакто карам кола /вече над 20 г./ съм денонощно с включени фарове през всички сезони.

smile3501 smile3501

Мен пък ме дразнят много ония шофьори, които си спестяват мигачите, ако наблизо няма други автомобили. Така един щеше да отнесе сина ми. Защо не схващат, че и пешеходецът е добре да бъде информиран навреме за намеренията на шофьора?

Щом караш кола от толкова години би следвало да се забелязала кога започна масовото неподаване на мигач. Точно преди 20г. Някои решиха, че това е демокрацията....

# 28
...
Искаш да кажеш, че в най-светлия ден автомобил без фарове ще остане незабелязан???...

Абсолютно. Много често се случва, особено лятото в зашумени улици с дървета.
Времето за реакция се увеличава от много неща, едно от тях са именно фаровете.

И като допълнение, голям % от шофьорите не използваха фаровете при изброените неща от теб (от стария закон). Например в Петрохан, който често се различава коренно като време от по-ниските части, 90% от шофьорите не признаваха ни мъгла, ни дъжд. Че даже и сега има такива умници с електромери, нищо че е задължително...

# 29
.. Все едно да пуснат петиция с/у мигачите.

По-скоро да пуснем петиция ЗА употреба на мигачите и аварийните светлини по предназначение Simple Smile).

Лятото около пладне е един от моментите, в който може да пропуснеш насрещно-движещ се автомобил. Simple Smile  Фаровете много помагат тогава. Поне от моя опит Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт