Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 198
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • На небето
ВЪПРОС: Имам един фондан, който се е втвърдил, а беше добре опакован. Може ли да се размекне с нещо и да го ползвам или да търся друг? Че нямам време трябва ми най-късно за вторник, а няма как да поръчам понеделник, и да ми го доставят до вторник. А във Варна не можах да намеря къде продават предни път. ooooh! Давайте акъл... Имам и една моделираща маса, която е ОК, но ме притеснява, че и е минала годноста, това дали е проблем?  newsm78 То само Е-та какво може да се развали...????  newsm78

Още един въпрос, мога ли вместо маслен крем за основа да сложа течен шоколад?

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 20:12 от Estell

# 421
около кило имах така на парченца, оцветени в различни цветове, увити старателно и го хвърлих - беше стоял около месец и се втвърдил на камък, е как да няма от къде от Варна да си купиш - от Илчовски днес си купих тъкмо....  за годността нищо не мога да кажа, чувала съм,че не се разваля, наистина, но не смея да поемам рискове де
Което ми напомня да попитам и аз - днес купих някаква фарситура от Илчовски (мъжа ми искаше да видел кво е туй и да съм сложела вътре в тортата) е да ама като се прибрах вкъщи видях на опаковката "годен до 20ти януари 2013" и не знам кво да я правя - и тя е само Ета... а не е отворена още даже кофичката

# 422
  • На небето
Миналата година като питах в Илчовски 94 имаха само големи разфасофки по 4-5кг. А на мен ми трябва 1кг. не повече. Тогава си поръчах през нета, но сега разчитах че имам и добре, че днес реших да го видя и се оказа че е като камък. А моделиращата маса, която бях купила от Илчовски 94 е с минала годност но е добре запазена и може да се работи с нея. Но ме притеснява как ще е при консумация. Сигурно утре няма да работят, ужас.  ooooh!

# 423
  • София
bibilyana опитай да я върнеш, в крайна сметка за един ден няма как да я употребиш, би трябвало да ти я сменят.
Estell Когато на мен ми стане твърд фондана/правя си по рецептата от блога на Димитрана/, загрявам леко в микровълновата/5-20 сек/ зависи колко е голямо парчето и след това размачквам, ако има нужда съвсем леко си навлажнявам ръцете. Обикновено става, но не съм ползвала такъв фондан за покриване, а само за фигурки.

# 424
  • На небето
bibilyana опитай да я върнеш, в крайна сметка за един ден няма как да я употребиш, би трябвало да ти я сменят.
Estell Когато на мен ми стане твърд фондана/правя си по рецептата от блога на Димитрана/, загрявам леко в микровълновата/5-20 сек/ зависи колко е голямо парчето и след това размачквам, ако има нужда съвсем леко си навлажнявам ръцете. Обикновено става, но не съм ползвала такъв фондан за покриване, а само за фигурки.

Сега ще опитам, то по зле няма на къде да стане.  ooooh!

# 425
мисля,че може да я използваш - имам приятелка, която купува от тая на Ирида точно и каза,че я държи до година - нищо й няма ...
не знам дали ще мога да отида в понеделника да се разправям с тях да ми я сменят, но ако успея - ще пробвам, поне не е скъпо нещо де...
И да, кофите са по 4,5кг
в неделя не работят - днес работеха до 12:30

# 426
  • На небето
Абе поразмекна се, но има твърди частици, не знам дали ще се получи като разточа. И сега да го прибирам ли пак в хладилника, мога ли до вторник да го държа на стайна температура? И ако като го разточа не стане какво да правя, да рискувам с моделиращата маса ли?  newsm78 А не ми се прави марципан Варна, а и вкуса не е същия. Ох, голяма дилема. Няма как да намеря до вторник 1кг. а повече не ми трябва за сега.

# 427
  • варненка от София
Че то фонданът няма нужда да се държи в хладилника. Меси повече, позачисти твърдите частици и дествай. Като ти трябва само за покриване опитай да си направиш само някое тесто, на Димитрана, маршмелоуз фондан.

# 428
Мисля,че ако махнеш твърдото ще стане, ако пък не - ако искаш, мога да ти дам част от моя - аз днес взех цяла кофа, едва ли ще използвам всичкия, но нямам кантарче и не съм сигурна,че ще мога да отделя точно...

# 429
Не бих си позволила да сложа в торта нещо с изтекла годност. Къде ви е съвестта, бе хора?

# 430
Ми, Ванче, аз писах какво съм чувала, иначе нали казах вече - хвърлих го като стой та гледай... от тоя купения гледам да не остава - делим тука с една приятелка, правим-струваме, но ако остане случайно сигурно бих го използвала да си правя цветя...

# 431
  • ВАРНА морето сините вълни
Мариета -за първи път я правя тази тройно шоколадова торта -всички много я харесаха -да като изкарах от хладилника и си беше стегната и няма как с тоя желатин -но като постоя малко на стайна температура малко се поотпусна и като лапнеш хапка беше меко като крем а не силно желирано-и в интерес на истината изобщо не е тежка -всички си поискаха второ парче -определено е хубава за любителите на шоколад а и изобщо не е трудна

# 432
Благодаря, Бетина, ще я пробвам в скоро време, че все трябва да има нещо домашно сладко за кафенцето  Crazy.

# 433
Мечо Пух,не загоря стана си пИрфектно.

# 434
Здравейте, момичета...
Нова съм тук... и се включвам с молба към вас.
Имам огромното желание да прочета всички стари теми и всички ваши нови и стари постове в тях... но не разполагам с необходимото време.
От Варна съм. След като се опитвах да си правя сама фондан... и не ми се получаваше.. реших да си купя, за да съм сигурна в това, с което работя. Моля ви - препоръчайте ми на коя фирма да си закупя!? Тези дни трябва да направя торта с такова покритие и декорация, но нито знам колко килограма ще са ми достатъчни, нито къде да отида, за да си купя добър фондан. Бях при Илчовски тези дни по друг повод... видях, че имат захарно покритие, но в огромни разфасовки - по 10кг или нещо такова... на цена от 2лв и нещо за килограм. Ето това ме притеснява - цената... Защото съм работила с фондан на Satin Ice, знам каква е консистенцията му, знам, че е хубав... но е доста скъп, а в момента не го намирам и по сайтовете, за да си го поръчам онлайн. Та моля ви - препоръчайте ми нещо, наистина трябва да си го набавя бързичко.. и имам нужда от вашето компетентно мнение.
Хубав и усмихнат ден!  Hug

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 12:25 от future_girl

Общи условия

Активация на акаунт