Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 164
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Estell - аз не съм майсторица, пък и опит нямам много, знаеш, но съм чела и чувала,че може шоколад, можело и ганаш, чух даже за конфитюр, както и стандартното - маслен крем

# 481
Естел, аз май бях питала наскоро с какво може да се замени масленият крем, но ме посъветваха да се придържам към него (или кайсиев конфитюр) -- останалите неща можело да разстопят фондана. newsm78

Не зная, да се изкаже и някой друг, но ми се струва, че може и да не се получи!

# 482
van444eto i Valeria-бих се радвала да работим с Вас.Може да ми напишете което точно Ви представлява интерес и мога да Ви предоставя продуктова листа с евентуални цени за дадени количества но за да не става реклама може да продължим на ЛС.

# 483
Имам само гелови бои ,та да ви питам за торта червено кадифе мога ли да използвам от тях? newsm78
Валерия,Чести Имен Ден!  bouquet

Аз мойто червено кадифе именно с гелови бои го правих  Peace
http://deliciouskit.blogspot.com/2012/10/red-velvet-cake-variation.html

# 484
van444eto i Valeria-бих се радвала да работим с Вас.Може да ми напишете което точно Ви представлява интерес и мога да Ви предоставя продуктова листа с евентуални цени за дадени количества но за да не става реклама може да продължим на ЛС.
Няма реклама. Тук постоянно премятаме продуктови и ценови листи на всякакви сайтове. Дори и да ни пратите на ЛС листата си, тя пак ще отиде в моя албум и ще бъде достъпна за всички тук. Поне аз не познавам човек тук, който да си крие само за себе си някакви сайтове, цени и т.н.
Но, ако толкова ви притеснява това, пратете ми я на лс или на имейл и тогава аз ще имам притесненията за реклама, а не вие.
Интересува ни всичко. Щом ни четете, значи знаете какво правим, какво търсим и какво ни трябва. От захар, до покрития. Тук повечето хора пекат, има и такива които ползват готови неща, така че всичко ще е интересно. Трябва ни всичко от блат,през крем, та до покритие  и декорация.

Момичета мога ли под фондана да сложа течен шоколад Ну крема, примерно. И по добре ли е от масления крем? Подготвила съм се и с двата варианта, но до сега с шоколад не съм правила. Кое според вас е по добрия вариант? Тортата ще е с рула и крем на д-р Йодкер с плодове (основно банани) а рулата ще са шоколадови. Тортата ще бъде като пещера. Днес спретнах дракона който ще се излежава до пещерата.
Можеш. Но няма да е равно. С течен шоколад не можеш да загладиш добре.
Пепи - ти си знаеш. Твоите торти и цветове ги обожавам.

# 485
Еха, Пепи, страхотни са ти тортите, всички до една! Радвам се, че се завръщаш вече на тортения фронт!

Не ви лъже снимката, нещо горния етаж се беше раздул, че не го стягах с ринга и после така си остана тортата с малка разлика между етажите. Но като цяло не беше чак толкоз кофти и реших да не преправям.

azzamm , тука сме си като едно голямо семейство, така че избирай на кого и мятай офертите, ние ще разгледаме.

# 486
  • На небето
Май ще се придържам към масления крем, благодаря.   bouquet Много добре се работи с него, с шоколада ще е по трудно особено измазването. В случая не ми трябва гладкост, дори за по голяма достоверност трябва да е грапаво и неравно, но не ми се иска да поемам излишни рискове.

# 487
  • Пловдив
Момичета, благодаря за милите думи.

Барбито е с воланчета, защото ми донесоха кукла балерина, чиито ръце бяха в балетна позиция и нямах много избор за дизайна. Клиентите нямаха определено изискване за дизайна и бяха много доволни от вида на тортата. А на малката Ада очичките и грейнаха.

Estell, мисля че може да смесиш масло с течен шоколад- става много приятно и лесно за измазване.

# 488
Estell, мисля че може да смесиш масло с течен шоколад- става много приятно и лесно за измазване.

Има ли някакви специални пропорции шоколад/масло? След последната ми работа с шоколада не бих се наела да правя нещо без уточнение до грам. Embarassed

А, тортите ти са наслада за очите Peace ама това защото само на снимки ги виждаме Wink

# 489
  • Пловдив

Има ли някакви специални пропорции шоколад/масло? След последната ми работа с шоколада не бих се наела да правя нещо без уточнение до грам. Embarassed

А, тортите ти са наслада за очите Peace ама това защото само на снимки ги виждаме Wink
Честно да ти кажа при смесване на масло с течен шоколад не следя пропорции.... както и за маслен крем... абе често при кремовете карам на око. Гледам да стане пухкав крем. Да кажем че на пакет от 250гр масло спокойно слагам 1 кофичка от 400гр течен шоколад.

Виж за тестата обаче спазвам грамажите.

# 490
здравейте и от мен

аз няма да се включвам за покритията, тук изборът не е голям, а цените са подобни на българските. аз ползжам реншоу и сатин айс, доволна съм, но опитът ми е скромен

пепи, тортите са чудесни, толкова игриви и цветни.
ангелова, много хубави фигурки, ще се пробвам и аз скоро да моделирам нещо по - леко
доня коприва, на мен много ми харесва тортата, особено пък и защото са контрастни етажите и тези богати цветя
ани, честита рожденничка, всичко много тематично и красиво. аз не се сещам откъде може да идват тия мустаци

аз също имам 2 торти. правих ги едновременно, не е за мен тази работа, но така се получи, че ни изместиха едното гости
за стандартите тук, явно са добри, защото всички много оцениха. аз виждам доста недостатъци пак, но поне за влака вложих много от себе си (той и затова се разпадна поне 3 пъти). моето дете настояваше да пробия дупка през тортата и да свържа изхода и входа на тунела, за да може да мине влака
в тази връзка да ви питам, като изрязвате по подложката, после как боравите с тортата, аз го поразскъсах на места като я вдигах и местих

извинявам се за големите снимки, не знам как да ги намаля

# 491
мегало това вагонче ме грабна - от два дена се мъча да направя точно две подобни вагончета, ама нещо не ми се получи много добре, та да питам - това само с фондан ли го прави и колко време съхна?...

# 492
  • Русе
Прекрасни торти,видях ,извинявам се,че няма да спомена всички!
Ani_d на патерица да поздравя порасналото ти детенце,много щастие ,здраве и сили и пожелавам!
Joanna 90 Добре дошла,за първи път виждам съгражданка в темата,така,че да знеш,че много ти се радвам Hug
Estell и мен не  ми харесва този маслен крем под покритието и като гледам разни клипчета все с ганаш мажат,аз към края на месеца ще правя торта за домашна консумация и съм решила да опитам,но си мисля,че за да стяга като с маслото съотношението на шоколада трябва да е по-голямо от сметаната...Иначе сега слагам на 250 гр масло и още толкова пудра захар 100гр разтопен шоколад с над 50 % какао и става бетон и вкуса ми харесва повече.
_Пепи_ страхотни торти,тия Барбита сложени в торта не са ми много по-вкуса,но това направено от теб ми взе очите,страхотно изглежда  omm
Редактирам се,защото забравих да кажа ,че на мен (и аз не знам по каква линия) ми изпратиха продуктова листа на една фирма Обал мисля,че беше,но посочените количества са големи за моята работа.Кажете дали да я пусна тук!

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 22:52 от ilariana

# 493
Здравейте отново.
Мегало , страхотни тортички
Р.И. Ангелова ,само напред има толкова прекрасни неща които могат да се направят... само не се отказвай.
Утре ще сложа снимката с Айзинга ( макар че стана ужасна, но след толкова въпроси поне трябва да я покажа), а сега искам да ви пусна нещо което намерих в нета. Не знам какво слага този човек в захарта, но прави невероятни неща, ха да видим колко ще се запалят да пробват , а може би някои вече са пробвали?  chef
http://www.youtube.com/watch?v=7V8637PbNzE&NR=1

# 494
  • на село
Май ще се придържам към масления крем, благодаря.   bouquet Много добре се работи с него, с шоколада ще е по трудно особено измазването. В случая не ми трябва гладкост, дори за по голяма достоверност трябва да е грапаво и неравно, но не ми се иска да поемам излишни рискове.

Аз по принцип смесвам масления крем с бял течен шоколад. По- лесно ми е измазването и заглаждането на покритието после. Не стяга съвсем като масления крем, а на мен това ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт