Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Анелия, аз вече ти дадох едно предложение, което май така и не си видяла  newsm78, но ако все пак се откажеш от саксията, ето ти една идея от Вал, как си прави тя нейните кофи с китки Simple Smile Скоро не е пускала, но по едно време бая кофички беше направила. Не вярвам за тях саксии да е ползвала  Joy http://www.flickr.com/photos/val_1/7243112506/in/set-72157631698393288. Това дали ще разрежеш на блатове или ще издълбаеш от вътре май по-скоро зависи от това дали сакцията ще ти е гладка отвън или ще трябва да запазваш някакъв релеф /като моя случай/
Видях предложението ти и много ми хареса,а не отговорих веднага,защото си поръчвах формата за Big Top Cupcake - страхотна е и на много добра цена в момента  Laughing Благодаря на всички за идеите и съветите,очаквам и други,ако още някой се сети да предложи нещо!Ще си поиграя през уикенда,ще падне забавление  Laughing

# 646
Това си е за меслен( кексов ) блат , нали не си мислите че може да се изпече пандишпан в саксия . Ванче и на мен ми е странно , но си е масова практика  особено за мини саксийки .
Анелия изпечи си блатовете , изрежи ги и нареди за саксия , защо да трябва да печеш в такава . Иначе дали има крем или не при американците не винаги е от значение , те си викат на кекса "торта "  Laughing
"Метално шишче " както го нарече се слага на всеки по- голям блат или на такъв който е по-дебел - за да се изпича равномерно и да не се преграбва отсрани
В крайна сметка така ще направя-т.е. ще изпека и наредя блатовете.Искам обаче да пробвам варианта със саксията по 2 причини - 1-во,уреждам се с 1 печене,иначе за добра височина ще трябва да изпека поне 4-5 блата;2-ро,ако опита е сполучлив ще получа идеална и гладка форма,която едва ли ще постигна,кълцайки с ножа!  Wink
И на мен това ми е интересно при американците:техните "торти с едни огроооомни блатове с тъничък слой крем м/у тях.У нас ако не тече крем отвсякъде-не е торта  Laughing

# 647
..........защото си поръчвах формата за Big Top Cupcake - страхотна е и на много добра цена в момента  Laughing
Ааааааааааа, я дай линк, моля!

# 648
..........защото си поръчвах формата за Big Top Cupcake - страхотна е и на много добра цена в момента  Laughing
Ааааааааааа, я дай линк, моля!

http://olele.bg/big-top-clipcake.html

10 лв., к'во му плащаш-може и да е имитация на оригиналния продукт,но на тази цена и 3 мъфина/торти да направиш,пак си заслужава!  Grinning

# 649
Ванче,ако взимаш за теб поръчай и за мен моля.

# 650
Ванче,ако взимаш за теб поръчай и за мен моля.
От половин час се опитвам да се регистрирам. Толкова тъп сайт, не бях срещала досега.  И в крайна сметка ядец. Пак не става. ИЗБЕРЕТЕ НАЧИН НА  ДОСТАВКА. ОТкъде? Егати тъпата форма. И телефона не вдигат. Полудях. Дитсън, тръгвам си. В нас пак ще го мъча.

# 651
Моя пък да вземе да ми купи марципан, вместо фондан  Tired, ей нЕма да се оправи това момче. К'во да го правя това сега, имам чувството, че много ще се пука. Не съм работила никога с такова.

Не се пука, ама не съхне. Аз правих с оцветен марципан малко украса на торта и стана само да налепя отгоре. Аз на няколко пъти питах дали ако му се добави нещо ще стане по-добре и би съхнал, но никой не ми отговори. Предполагам никой не работи с него. Confused

С интерес следя дискусията за тортата в саксия. Simple Smile

# 652
Ето и моята втора по ред торта . Кусури - колкото щеш . Още не сме я опитали - дано да е вкусна .Този път чаршафа го направих по дебеличък - докато го метна отгоре пак зор , но по лесно я оформих този път . Тая пандела ми взе здравето - не мога да я залепя , чупят се частите - исках да стане по бухнала ама не - лепнах едно топче отгоре и стана китка . исках и букви да правя , но се отказах - то кръста ме заболя да вися над нея и ги написах с маслен крем .Много дебели ги направих тия пандели - трябваше да са по тънки - ама карай .............

][url=http://prikachi.com/images.php?images/580/5783580F.jpg][/url]

# 653
абе защо все по две снимки качвам , не мога да разбера ...............

# 654
  • Русе
Един спешен въпрос от мен.
Мога ли върху тесто от бял шоколад на Ванчето да оцветявам с разредени гелови бои?
Вече облякох нещото и понеже после правих разни други работи и не ми остана и трохичка за да пробвам,имам и шоколадови оцветители,но са само основни цветове и май няма да ми свършат работа... Praynig
Благодаря!!!

# 655
Мога ли върху тесто от бял шоколад на Ванчето да оцветявам с разредени гелови
Сложна работа. Всякаква боя се събира на точка или остава на ивици. Трябват си бои за шоколад

# 656
  • Sofia
И защо в саксия аз само не разбрах?
Какво пречи да се изпече в декоративните метални кофички, които продават, има в Икеа да речем от мънички до големи, каквито си пожелаете размери, дупки НЯМАТ, съответно няма от къде да ви изтече сместа. Аз пека блатове в кутии за бисквити, знаете ги те са си метални като същите онези кофички, намазват се с масло, слага се хартия за печене и всичко може да си печете, не знам защо си усложнявате живота с тази керамика.
Иначе диалога би бил як, това малко като моите болтове дето за торта ми трябваха.  Mr. Green

# 657
Бързам да ви покажа една феичка, която направих преди малко - това ми е второто човече - изобщо - първото го видяхте на предната торта, то беше много злополучно, за туй не бъдете прекалено строги, НО все пак Simple Smile искам мнение и кусури да ми търсите.....та сега тая я направих от съхнеща Ирида и много ми е странно да работя с това тесто щото наистина бързо съхне, сега дори не съм я изтупала от нишестето като хората,че ме е страх да не се счупи нещо - ама, моля кажете отстрани кусури, които евентуално да поправя преди да е засъхнала окончателно... Благодаря

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 19:39 от bibilyana

# 658
  • Русе
van444eto Благодаря ще пробвам с шоколадовите оцветите ,който имам.
bibilyana Много е сладка,феичката,само очите и веждите мисля трябва да са по-тъмни.

# 659
И защо в саксия аз само не разбрах?
Какво пречи да се изпече в декоративните метални кофички, които продават, има в Икеа да речем от мънички до големи, каквито си пожелаете размери, дупки НЯМАТ, съответно няма от къде да ви изтече сместа. Аз пека блатове в кутии за бисквити, знаете ги те са си метални като същите онези кофички, намазват се с масло, слага се хартия за печене и всичко може да си печете, не знам защо си усложнявате живота с тази керамика.
Иначе диалога би бил як, това малко като моите болтове дето за торта ми трябваха.  Mr. Green
С удоволствие бих пробвала,но ще ми е крайно неизгодно да бия път чак до София,за да си купя кофичка от Икеа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт