Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 110
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета-някой има ли представа какво е туй чудо Тули и приятели от Бейби тв -на мен нищо не ми говорят -а ако има постъпково някъде ще съм благодарна -клиентката ми каза че е нещо което не прилича на нищо  Laughing

# 631
  • Мнения: 368
здравейте момичета-някой има ли представа какво е туй чудо Тули и приятели от Бейби тв -на мен нищо не ми говорят -а ако има постъпково някъде ще съм благодарна -клиентката ми каза че е нещо което не прилича на нищо  Laughing
Тули не е ли онова сладко охлювче? Или пеперудка беше?
https://www.google.bg/search?q=tully+baby+tv&hl=bg&newwi … 1600&bih=1032

# 632
  • Мнения: 0
Здравейте,дами!Отдавна ви чета и се вдъхновявам от вашите произведения,но за пръв път се осмелявам да пиша!Моля за малко помощ!Иска ми се да направя подобна торта за рожденния ден на майка ми:
http://cakecentral.com/g/i/1395063/a/1396063/this-cake-was-inspi … s-quicker-i-used/
Тази очевидно е съвсем мъничка,давам я само като илюстрация.Доколкото разбрах след известно ровене тук-там из нета,тортичката се изпича в глинена саксийка,за да придобие съответната форма.Не ми стана ясно само дали след това я разрязват на блатове,които слепват с крем,или просто си я оставят така,един вид като кекс.Дано не ви се стори странно моето чудене...Не се осмелявам да я направя с нормални блатове,които после да подрежа в съответната форма,защото не съм сигурна дали ще изглежда добре!Покритието мисля да е от шоколадово тесто,цветята също няма да са проблем-притеснява ме само как да получа желаната форма и дали ще е достатъчно стабилна!Благодаря ви предварително за съветите!  Grinning

# 633
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Сладко вика.  Mr. Green
Вики, обясни ми моля те защо слагаш тайлоза на димитрана-та като ще покриваш, според мен си е достатъчно стегнато за покриване?
rocio, аз кафе никога не слагам, слагам мляко вместо вода и в него разтварям едно пакетче ла феста шоколад.

# 634
  • Троян
  • Мнения: 141
Колкото повече ви чета ,толкова повече ви се възхищавам.Ето и моя първи опит за торта Принцеса за дъщеричката ми

# 635
  • Мнения: 1 352
Моя пък да вземе да ми купи марципан, вместо фондан  Tired, ей нЕма да се оправи това момче. К'во да го правя това сега, имам чувството, че много ще се пука. Не съм работила никога с такова.

# 636
  • Мнения: 27
Здравейте,дами!Отдавна ви чета и се вдъхновявам от вашите произведения,но за пръв път се осмелявам да пиша!Моля за малко помощ!Иска ми се да направя подобна торта за рожденния ден на майка ми:
http://cakecentral.com/g/i/1395063/a/1396063/this-cake-was-inspi … s-quicker-i-used/
Тази очевидно е съвсем мъничка,давам я само като илюстрация.Доколкото разбрах след известно ровене тук-там из нета,тортичката се изпича в глинена саксийка,за да придобие съответната форма.Не ми стана ясно само дали след това я разрязват на блатове,които слепват с крем,или просто си я оставят така,един вид като кекс.Дано не ви се стори странно моето чудене...Не се осмелявам да я направя с нормални блатове,които после да подрежа в съответната форма,защото не съм сигурна дали ще изглежда добре!Покритието мисля да е от шоколадово тесто,цветята също няма да са проблем-притеснява ме само как да получа желаната форма и дали ще е достатъчно стабилна!Благодаря ви предварително за съветите!  Grinning

то туй е къп-кейкче и за туй си е такава формата му, но относно това, което искаш да направиш
Мисля,че ще ти бъде най-лесно ако просто наредиш еднакви блатове и крем ги изрежеш косо за да прилича на саксия, ако се притесняваш,че няма да е гладко винаги можеш да сложиш странична платка.....

Rocio - някъде четох,че някои слагат чай вместо кафето

# 637
  • Мнения: 368
Сладко вика.  Mr. Green
Вики, обясни ми моля те защо слагаш тайлоза на димитрана-та като ще покриваш, според мен си е достатъчно стегнато за покриване?
rocio, аз кафе никога не слагам, слагам мляко вместо вода и в него разтварям едно пакетче ла феста шоколад.

Слагам, Вал, защото стои мнного приятно, почти като Пикко-то, леко сатенирано, определено променя структурата си. Иначе, често ми се случва да стане на дупки да го наречем, едни такива мънички, като бодени с карфица

# 638
  • Мнения: 0
Здравейте,дами!Отдавна ви чета и се вдъхновявам от вашите произведения,но за пръв път се осмелявам да пиша!Моля за малко помощ!Иска ми се да направя подобна торта за рожденния ден на майка ми:
http://cakecentral.com/g/i/1395063/a/1396063/this-cake-was-inspi … s-quicker-i-used/
Тази очевидно е съвсем мъничка,давам я само като илюстрация.Доколкото разбрах след известно ровене тук-там из нета,тортичката се изпича в глинена саксийка,за да придобие съответната форма.Не ми стана ясно само дали след това я разрязват на блатове,които слепват с крем,или просто си я оставят така,един вид като кекс.Дано не ви се стори странно моето чудене...Не се осмелявам да я направя с нормални блатове,които после да подрежа в съответната форма,защото не съм сигурна дали ще изглежда добре!Покритието мисля да е от шоколадово тесто,цветята също няма да са проблем-притеснява ме само как да получа желаната форма и дали ще е достатъчно стабилна!Благодаря ви предварително за съветите!  Grinning

то туй е къп-кейкче и за туй си е такава формата му, но относно това, което искаш да направиш
Мисля,че ще ти бъде най-лесно ако просто наредиш еднакви блатове и крем ги изрежеш косо за да прилича на саксия, ако се притесняваш,че няма да е гладко винаги можеш да сложиш странична платка.....

Rocio - някъде четох,че някои слагат чай вместо кафето

Не е точно къпкейк въпреки,че е с подобен размер.Изпечено е в глинена саксия,а видях и доста по-големи торти,изпечени по подобен начин-доколкото разбрах,нужно е само саксията да не е глазирана /нали така се казваше?/.Просто никой не е споменал дали след изпичането и изваждането от саксията го режат това чудо на блатове!Би трябвало,иначе каква торта ще бъде...Днес ще си купя една саксия и ще пробвам през уикенда-ще докладвам за резултата!

# 639
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 859
Росио, когато правя торти за деца вместо кафето слагам горещ детски нескуик. С чай и без какао също съм правила Simple Smile Блатове с малинов чай:)

Анелия Маркова, съвсем скоро правих една торта с голям мъфин отгоре и основата на мъфина пекох в киликонова форма. По съвет на Валерия издълбах и напълних с крем като редувах с трохи от издълбанато. мисля , че много добре се получи . Тук съм описала как съм я направила , ако искаш погледни Simple Smile Има и разрез , за да видиш вътре как изглежда Simple Smile

# 640
  • Мнения: 1 965
Днес ще си купя една саксия и ще пробвам през уикенда-ще докладвам за резултата!
Дупката да не забравиш да запушиш, че много интересно ще се получи при печене.
Само в саксия не бях правила торта.  smile3538 Бооооооооже, докъде ни докараха тия торти. Просто си представям разговора в магазина:
- Добър ден, търся саксия. Глинена, негледжосана.
- Колко да е голяма?
- Ами, момент да си пресметна парчетата.
 Shocked Продавачката в шок, отстъпва назад.
- Парчета ли.....?!?!
-Ами, да, нали ще пека торта вътре, вие за какво мислите че служат саксиите...........
 hahaha
Трябва да го пробвам тоя номер в някой магазин.
Anelia Markova - не се подигравам на  теб, да не се обидиш. Просто си представих ситуацията. Чудно ми е обаче, с какво ще намажеш саксията и дали няма да е добре да я покриеш с хартийка за печене, за да не залепне. Да не се наложи да чупиш саксията после за да вадиш блата.  Това е интересен експеримент, разкажи като приключиш със тортозасаждането.

# 641
  • Мнения: 0
Днес ще си купя една саксия и ще пробвам през уикенда-ще докладвам за резултата!
Дупката да не забравиш да запушиш, че много интересно ще се получи при печене.
Само в саксия не бях правила торта.  smile3538 Бооооооооже, докъде ни докараха тия торти. Просто си представям разговора в магазина:
- Добър ден, търся саксия. Глинена, негледжосана.
- Колко да е голяма?
- Ами, момент да си пресметна парчетата.
 Shocked Продавачката в шок, отстъпва назад.
- Парчета ли.....?!?!
-Ами, да, нали ще пека торта вътре, вие за какво мислите че служат саксиите...........
 hahaha
Трябва да го пробвам тоя номер в някой магазин.
Anelia Markova - не се подигравам на  теб, да не се обидиш. Просто си представих ситуацията. Чудно ми е обаче, с какво ще намажеш саксията и дали няма да е добре да я покриеш с хартийка за печене, за да не залепне. Да не се наложи да чупиш саксията после за да вадиш блата.  Това е интересен експеримент, разкажи като приключиш със тортозасаждането.


 Laughing Дупката се покрива с кръгче от хартия за печене.За саксийката било достатъчно да се намаже с мазнина...ако пък не,ще играе чука!Другия момент е с поставянето на метално шишче в средата-в ролята на проводник на топлина,за да се изпече и отвътре  Rolling Eyes Знам,че е амбициозен проект с неизвестен резултат,но ме сърбят ръцете да пробвам!

# 642
  • Мнения: 368
Хей, според мен направо си е гениално Simple Smile Без майтап. ДОри не виждам причина да се слага бутилка вътре. Ако е големичка, може би просто е добре да намали температурата на печене. Първо печеш покрито с фолио, за да не изгори отгоре докато се изпече отвътре и после махаш, за да се запече отгоре.
Аз лично ще опитам, но бих си покрила стените с хартия за печене, от хигиенна гледна точка повече

# 643
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 859
Анелия, аз вече ти дадох едно предложение, което май така и не си видяла  newsm78, но ако все пак се откажеш от саксията, ето ти една идея от Вал, как си прави тя нейните кофи с китки Simple Smile Скоро не е пускала, но по едно време бая кофички беше направила. Не вярвам за тях саксии да е ползвала  Joy http://www.flickr.com/photos/val_1/7243112506/in/set-72157631698393288. Това дали ще разрежеш на блатове или ще издълбаеш от вътре май по-скоро зависи от това дали сакцията ще ти е гладка отвън или ще трябва да запазваш някакъв релеф /като моя случай/

# 644
  • Мнения: 1 173
Това си е за меслен( кексов ) блат , нали не си мислите че може да се изпече пандишпан в саксия . Ванче и на мен ми е странно , но си е масова практика  особено за мини саксийки .
Анелия изпечи си блатовете , изрежи ги и нареди за саксия , защо да трябва да печеш в такава . Иначе дали има крем или не при американците не винаги е от значение , те си викат на кекса "торта "  Laughing
"Метално шишче " както го нарече се слага на всеки по- голям блат или на такъв който е по-дебел - за да се изпича равномерно и да не се преграбва отсрани

Общи условия

Активация на акаунт