Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 119
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 431
Благодаря ви изключително много, момичета, ценни неща научих! Embarassed  Hug

Този път предполагам грешките дойдоха от бързината, наистина цялото покриване правих за 1 вечер  Embarassed Тортичката не е за повод или нещо такова, а с единствената цел да се упражня -- тя и за това е толкова малка (и правоъгълна), дори имам още една такава неукрасена, върху която пак искам да пробвам покриването -- няма да се откажа, докато не стане, пък! Между другото, гледах съвсем друго клипче -- в него идеята беше да се покрива като кръгла, но сантиметър по сантиметър, вървейки по ръба на тортата -- явно затова се оплесках! Сега видях и това на Ванчето -- съвееем друга работа и какви хубави ръбовеееееее! bouquet

Искрено благодаря още веднъж, че обяснявате така добре на прохождащите като мен!  Embarassed  bouquet

# 616
  • Мнения: 148
Ванчето е написала за семинара.
Препоръчвам го на всички новички,там се научава много.Друго е да видите всичко на живо и да имате възможност да попитате за всичко което ви интересува.

# 617
  • Мнения: 27
Това е много интересно - обикновено къде (в коя част на България или пък на света) се провеждат тея семинари?

# 618
  • Мнения: 23
благодаря момичета , значи спокойно да разбивам и да мажа

# 619
  • Мнения: 148
Влез във темата,и там ще разбереш всичко

# 620
  • Мнения: 27
благодаря много Дитсан

# 621
  • Варна
  • Мнения: 224
Здравейте, докато изчета темата и вече сте я изписали. В дискусията с различните моделиращи маси не мога да се включа, тъй като работя само с тестото на Димитрана. Но виждам, че съветвате за размекване на тестото да се намажат ръцете с глицерин. Моят опит е, че когато се намажат с глицерин наистина може хубаво да се изтънява и да е лесно за работа, НО пък лъщи и фигурката засъхва много бавно (да не кажа, че не ми изсъхна). И в тази връзка ми е въпроса - Дали Тайлоза може да се сложи в домашно приготвен фондан - по-специално визирам тестото на Димитрана? Тъй като много ми се иска хем да мога хубаво да си изтънявам елементите без да ми се късат и нацепват, хем да не ми лъщи.
Относно покриването на квадратна/правоъгълна торта, клипчето на Ван444ето е много полезно - аз от него се научих ... пляк   bouquet (искаш-неискаш много съм благодарна за всичките ти клипчета). Но пък оцветяването с гъбичка ми е най-неясно - как да оцветя, без да стане мазало, да попие хубаво и после да не лъщи  newsm78. Ползвам течните бои на Ремко и реших, че последната торта ще я оцветявам отгоре с гъбичка - е ... четох, гледах, почесвах се, мацах  Mr. Green и пак ми стана неравномерно. Добре, че трябваше да изглежда като поляна с трева, че се получи нещо като дефект-ефект  Mr. Green
Имам торта за покаване, но софтуера на апарата не ми е инсталиран (пфу, защо не разбирам и от компютри ... дали да не се пробвам, най-много да ми го преинсталират после  Mr. Green) и малко по-късно ще покажа.
В темата има доста красиви торти и момичета, които упорито се усъвършенстват.
Не мога да не отбележа последните страници с:
Напредъка на Мариета.
На Точе, мечето в ракетата.
Прекрасната торта с шаблоните на Дитсан. И сладурската мацка - вирнатото опашле е много готино  Laughing
Бетина33, това тройно изкушение е мммм... Благодаря за рецептата.
Стаси, бялата торта ми е любима - наслада за очите ми е това бяло с черната роза и златото.
Мечо пух, кученцето в колата е страхотно. С какво си минала колата, за да има този блясък?
Ани_д, да ти е много здрава госпожицата тийнейджърка. Тортата за нея е много идейна. Да питам каква е тази мания по мустаците - от къде идва (не ми се смей, но наистина незнам  Embarassed). Все пак напоследък доста торти видях на тази тематика.
р.и.ангелова, много е веселяшка тортата.
Пепи, отново изпипани и перфектни торти. Барбито е уникална.
Гри6ана, спокойно ще се научиш да заглаждаш и тортите ти да са изпънати. Трупай опит - никому не е излишен  Heart Eyes
Мегало, красиви и ярки цветове си постигнала на тортата с влакчето. Недостатъците вече са ти ги посочили. Ветрилото на жълтата торта с релеф ли е отгоре? Според мен би било хубаво да има такъв.
Теди, не знам колко набързо е направена тортата, но тази рисунка аз ще я правя поне ден. И букета също е много хубав.
Естел, готин е изплезения дракон - сякаш обикаля около пещерата и се облизва на нещо  Mr. Green
Бибиляна, много ми харесват цветята, за целулита си знаеш.
Илариана, техниката на рибките много ми харесва - дори за момент си го представих като квилинг.
Татит, за твоите торти мога да кажа само "нежност, нежност, нежност".
Only_you, маргаритките ме грабнаха много.
Меичка, на мен лично така направени цветята ми харесват, тъй като се създава усещане за стилизираност. Дори и да беше добавила още така застъпени нямаше да е излишно, но пък без листенцата. Вече са ти казали, че за достоверност трябва доста да изтъниш и подвиеш листенцата.

Хайде, изписах фермана си ... по-късно и тортата.

# 622
  • Мнения: 2
Здравейте ! Много са ви хубави тортите на всички . Ето това сътворих снощи набързо https://www.facebook.com/photo.php?fbid=558210770856299&set= … ype=1&theater
Много благодаря на Дитсън за помоща за фондана малко по добре стана . Аз съм съвсем начинаеща за това моля за критики за да успея да се науча

# 623
  • Мнения: 368
Саси, можеш да добавяш тайлоза във фондана на Димитрана. Аз още повече залюбих това тесто с тайлозата в него. ОБАЧЕ, аз слагам 4 ч.л. равни на 1 кг. тесто. При това положение се меси адски трудно, тъй като като престои става много твърдо. За фигурки е перфектно това съотношение, защото не губят форма, докато съхнат. Ако покриваш - 2 ч.л. на килограм тесто ще е добре, но наистина става малко по-трудно за месене.

# 624
  • Мнения: 27
Здравейте ! Много са ви хубави тортите на всички . Ето това сътворих снощи набързо https://www.facebook.com/photo.php?fbid=558210770856299&set= … ype=1&theater
Много благодаря на Дитсън за помоща за фондана малко по добре стана . Аз съм съвсем начинаеща за това моля за критики за да успея да се науча

Много ти е симпатично тортето   bouquet но защо така лъщи?

# 625
  • Мнения: 2
Лъщи защото я намазах с малко мед и вода но нещо не ми хареса , сега не е така , лъщи толкова защото се отразява светлината от лампата Simple Smile

# 626
  • Мнения: 3
Вал, за съжаление и аз като мъжа ти, видя ми се евтино. но се подведох като първата гъска, то цената била за 1 кг. Та в Кауфланд пускат немско , което ти е по-евтино от това. А уж големите разфасофки трябва да са по-евтини Sad

# 627
  • Мнения: 0
Ето една правоъгълна торта и от мен , но снимката е мн лоша, а и блатовете ми бяха много меки и трудно се оформяха ръбовете Това между другото беше първата ми поръчана торта (пак от приятелка де ...)

# 628
  • Мнения: 486
Днес направих една торта  с овалете,което купих за първи път преди седмица .Много съм разочарована ужасно лепне ,върху тортата кондензира и при пипане с пръст е лигаво  ooooh! Преди купувах само от сладката къща белия фондан 2,5кг ,сега уж по-хубав и по-скъпо взех ,а то.....
Ще пробвам да смеся със съхнеща Ирида да видим!

Направих един крем ,който много ме изкефи като вкус-Оле с 400мл пр.мляко,250грмаскарпоне(лидл),кондензирано мляко!Съчетах го и с коктейлни череши между блатовете стана страхотно !Препоръчвам!

# 629
  • Мнения: 0
Момичета да ви питам за тази рецепта за блатове http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/ , може ли кафето да се замени с нещо друго , и ако да с какво  newsm78?
Пашик, благодаря за рецептата , непременно ще се пробва

Общи условия

Активация на акаунт