Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 135
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
lillynce защо просто не написа в гугъл - "лесна торта" или нещо подобно
наистина въпросите ти не са много за тука, а в библиотеката хиляда хиляди рецепти, които като ги четеш може да прецениш колко са лесни или трудни - аз лично обожавам шоколадовите блатове на Ири Купенска и ти ги препоръчвам защото са хем вкусни - хем лесни, могат да се комбинират и с по-леко кремче (например заквасена сметана или маскарпоне с лимонови кори), но не всеки обича шоколад... така че наистина ти трябва да си избереш според вкусовете ви
ето я рецептата за която говоря - http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/ но ти пак попрочети библиотеката и си харесай нещо по твоя вкус
за шприцоване могат много неща да се използват и то пак зависи каква е тортата - аз не съм спец в тая област хич, но до колкото знам най-добре става с маслен крем или с роял айсинг (белтъчна глазура)
Ами дано съм ти помогнала....

Имам една питанка към по-опитните от мен - мога ли под фондана да измажа с бял ганаш, знам,че го обсъждахме това, но точно за бял ганаш никой нищо не каза - искам да направя разноцветната торта на Ирина Купенска, но тя отгоре е с ганаш, не че не мога да мацна масления крем за по-сигурно ама ако има начин да запазя рецептата ще е просто идеално...

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 19:52 от bibilyana

# 601
Момичета, от вчера се чудя да пиша ли, да не излезе реклама, знам ли. Но ще пиша, защото искам и да питам. Та в Метро от 31 януари до 13 февруари ще има немско масло-82%, калъп от 2.5 кг. на цена 11.75лв. на дребно. Мнооого изгодно ми се види. Та въпроса ми е, дали може да се съхранява във фризер-да не си загуби качествата после? newsm78
Лилинце, правилно те е посъветвала Бибиляна Аз ти давам още едно предложение: обикновените пандишпанови блатове-правиш си 3 блата 26 см. с по:3 яйца+6с.л.захар+6с.л. брашно. Аз не деля белтъци от жълтъци, направо така си разбивам яйцата със захарта, после с дървена лъжица добавяш брашното. Крем-приготви си 2 бр. крем Оле-ванилия на д-р Йоткер само че с по 300 мл. прясно мляко, прибави ги към 500-600 мл. разбита сладкарска сметанаи разбъркай с миксера до хомогенизиране.Ако искаш за разкош можеш да добавиш разтопени 1-2 бели шоколада.Остави си от този крем и за измазване на тортата. Залей с разтопен шоколад с малко олио и шприцовай розички от крема . Ето ти лесна торта.

# 602
Брейй тая цена  на маслото на метро ме заинтригува и мен... ама ми е малка камерата и не знам и да го взема де ще го пъхам...

# 603

Имам една питанка към по-опитните от мен - мога ли под фондана да измажа с бял ганаш, знам,че го обсъждахме това, но точно за бял ганаш никой нищо не каза - искам да направя разноцветната торта на Ирина Купенска, но тя отгоре е с ганаш, не че не мога да мацна масления крем за по-сигурно ама ако има начин да запазя рецептата ще е просто идеално...

не съм от по-опитните, но аз мажа с ганаш. моят бял за измазване е 3:1 шоколад сметана. най-добре ми се получава, ако го оставя хубаво да изстине и даже на другия ден съвсем леко го затоплям, колкото да ми се получи желаната мекота. мисля предишния път и леко разбих

ванче, мерси за отговора

# 604
Цолова, 11.75 на кг. , предполагам?
Аз лично използвам маслото от Валерия и понеже купувам накуп поповече и го държа в хладилник, фризер...където му намеря място. Екстра си е, нищо му няма!!!

# 605
Благодаря Лили! Може би си права за цената, за съжаление. Утре ще погледна в брошурата.

# 606
  • Sofia
Светле, виж го и кое масло е точно, защото има едно на което пише, че е 82%, но си е чист маргарин, случайно попаднах на едно такова в Пловдивското Метро.
И в брошурите цените с ДДС ли са им, че те с тези по-малки и по-големи подвеждащи цени са ми любими, но е факт, че има хора дето им се вързват, на мъжа ми всичко му е много евтино като отидем там.  Laughing

# 607
Мацки,влизам да споделя една вкусотия със вас.
Днес реших да направя една торта на Рудолф от 24kichen -Трипластова лимонова торта.
Получи се нещо страхотно,моичките я ометоха на мига.Разбира се аз промених някои неща,шам фъстъка го замених със кашу,използвах готови платки ванилия,и поради липса на сладко от кайсии използвах едно домашно от кайсии и ябълки,и вместо сметана към лимоновият крем добавих разбитите белтъци.Ето я и нея

а ето и рецептата
http://24kitchen.bg/recipe/triplastova-limonova-torta

# 608
Първо ми заприлича на чийзкейк... но и лимонова торта папкам с радост! Сигурна съм, че е много вкусно и ароматно -- браво, ditsan! Simple Smile

Аз пък ще ви покажа какво майсторих досега, с предварителната уговорка, че хич не ми харесва какво се получи.. дали защото имах друга идея в главата, дали защото прохождам в украсяването, дали защото бях уморена, но все пак настървена да си пробвам новите plunger-и... не знам, но в крайна сметка просто напляках хаотично цветя и листа, без много умисъл и план.  Tired

Моля ви не само за критика, но и за безброй съвети Praynig защо не ми се получи розово-бялата завъртулка най-отдолу? Мислех, че е лесно, но просто ми се разпадаше в ръцете, а не посмях да пробвам методът с усукване както при мартеничките. (Ама и аз как го обясних, дано сте ме разбрали). По какъв начин друг се прави това?  newsm78
Много празно ли стои между листата -- да сложа ли още няколко бели цветя, примерно?  newsm78 И, предполагам сте се досетили досега, че те основно скриват недостатъците отдолу, защото... КАК, за бога, се покрива правоъгълна/квадратна торта  Embarassed Ужасно подцених този момент и съвсем се омазах! Уж гледах едно клипче, но явно нищо не съм схванала. Май да ходя да гледам още...  Tired

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 23:51 от Меичка

# 609
Меичка , за покриването на квадратна или правоъгълна торта , знам , че първо се заглаждат ръбовете и после стените се оправят постепенно за да не остават плисета. Поне аз така знам от малкото си опит ( все пак аз правя мн рядко торти сравнение с повечето тук ), а за цветята и листата , лично аз предпочитам по пластичните работи, формичките са хубаво нещо и много улесняват, но ако ги изтъниш малко в краищата и ги поогънеш да не са толкова плоски мисля че ще получиш по свежа и раздвижена тортичка  Peace . Но все пак нека по опитните да си кажат тежката дума  Simple Smile

# 610
Меичка, искаш кусури да ти намерим? - много са ми дебели тея цветя и седят малко груби - но това си е само мое мнение, иначе не са нито несъразмерни, нито несиметрични - напротив Simple Smile

# 611
Момичета здравейте .... един спешен въпрос . Снощи направих торта , сега стяга в хладилника . За масления крем съм купила ( без да обърна внимание) растително масло което съдържа : краве масло 80% и растително масло 20% , дали ще стегне достатъчно добре под чаршафа или да бягам за друго .

# 612
като го купува на пипане твърдо ли беше - аз поне тъй го избирам маслото - гледам да е възможно най-твърдо, хехе
мисля,че трябва да стане де   chef

# 613
Меичка,за мен си се справила доста добре.При положение че си имала проблеми със покриването доста добре и сполучливо си скрила проблемите.Цветовата комбинация на мен лично много ми допада.Ако сложиш още нещо ще стане претрупано,затова недей.А ето съветите ми.Правоъгълна торта се покрива със голям чершав,слага се тестото в/у тортата и първото което правиш е почваш ръбовете,щом направиш и четрите почваш леко стените като леко придърпваш надолу.Второто е да си предвидиш достатъчно време за украсата,във случая цветята е било хубаво да ги направиш предварително един ден ,да изтъниш и оставиш да изсъхнат във някаква форма за да стоят по живи,същото се отнася и за листата.На мен лично цветята са ми доста голями за тая торта,аз бих  сложила комбинация от няколко размера.За фитила долу,аз лично го правя точно на принципа на мартениците.За да се разпада значи е от тестото.Не знам със какво тесто си работила,но явно не е еластично.

# 614
КАК, за бога, се покрива правоъгълна/квадратна торта  Embarassed Ужасно подцених този момент и съвсем се омазах!
ЕТО ТАКА  Grinning
Тортата ти е хубава. Цветята са дебели и оттам идва грубоста. Можеш да сложиш още бели цветя в дупките. Така или иначе си застъпвала, така поне ще прилича на цветна хартия, а не на старателно редени цветя. Иначе тортата е чистичка, което е много важно. Фитила долу е проста работа, ако имаш с какво да извадиш по-тънки въженца. Този е дебел и груб и разваля визията на тортата.
Дитсън, дай тука това парче! Заменям го за парче Френска селска в модифициран вариант.   eat
Момичета здравейте .... един спешен въпрос . Снощи направих торта , сега стяга в хладилника . За масления крем съм купила ( без да обърна внимание) растително масло което съдържа : краве масло 80% и растително масло 20% , дали ще стегне достатъчно добре под чаршафа или да бягам за друго .
Аз ползвам 70/30 и съм си доволна. Единствения начин е да пробваш.
Напомням, че вече организираме Семинара тази година. Засега гласуваме за дати. Ако има желаещи, да заповядат ТУК

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 09:31 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт