Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 140
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt Благодаря,за коментара!Аз не очаквах само похвали да чуя ...За синьо смесих Royal blu на Уилтън и малко Navy на Шугър.
Еееееми, от мен пък само похвали! Аз забележки нямам.  Crazy Mr. Green Мен ми харесват цветовете точно така. Иначе точното Navy-то на Шугър заподозрях. То придава този син нюанс. Харесва ми!
Според мен макаронената торта става за покриване, разбира се. Крема е доста стегнат, но аз редих в ринга, с блат отстрани. И може би повече редове макарони  newsm78

Благодаря ви за милите думи, момичета, но кусури има много. Ама сега няма пък сама да си ги признавам.  hahaha Mr. Green

# 586
Еййй ама съвсем ви изпуснах края  ooooh!

Много имам да чета, но поне да се запиша в темата (макар и на 40та страница)

Една торта за троен празник (2 РД и 1 ИД), на всеки от пътните знаци има поздрав
и ОЩЕ

А това е от последните дни на мин година

# 587
Някой беше питал за молд за лице, но не ми се връща назад да чета кой беше  newsm78, та видях днес, че в Хитрини са пуснали молд за лице на момиче. Не е хич евтин, но който го интересува да погледне http://hitrini.com/product/2535/mold-forma-za-litse-21.html /има и по 19лв друго /

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 12:57 от donika dineva

# 588
Иридата определено поема по различен начин боите и цветовете с нея стават по-убити.
Татитке,не съм съгласна със теб за  цветовете  и Иридата.
Аз работя само със Ирида  и дори когато искам да са убити цветовете не става.Мисля че става въпрос за боите,аз работя предимно със кадемлийските прахови бои/зелено,синьо,чевено,жълто/кутишките по 5 лв.По скоро геловите се държат така със Иридата,ще взема да пробвам и ще ви кажа.
А тортите ти са супер.Напредваш много бързо и много ти се кефя.Виж на дядо Коледа се похилих от сърце,страхотна физиномия си му докарала,Пепеляшките и те са малко късокраки ама пък симпатични но виж със топката страшно ме впечатли и ще има разпит на срещата.
Онли,цветята са супер.Само защо ти се досвидя да покриеш подложката бе жена та остави тая ню-ню лента да се вижда.
Спайдерменската е готина.

# 589
Пу изтрих си поста май  ooooh!

Диди, та повтарям, че нещо не съм в кондиция явно... щото съм скръндза и резнах повече от недоглеждане и понеже всичко винаги е в последния момент... сложих борда и я дадох

# 590
Haha,това ми е познато.Простено ти е.

# 591
  • Бургас/Пз
Естел, драконът ти се е получил страхотен , пещерата също ми харесва, а за подложката ти си знаеш  Mr. Green

Бибиляна, момичетата са ти казали вече. Моето мнение е горе долу същото. тортата с влакчето се е получила много добре! това ли е въпросното човече дето казваше, че се свличало!? Simple Smile На тортата с цветята прекалено намацани ми идват на мен !

Илариана, прекрасни са и двете торти, особено тази с рибките много ми харесваш! Имаш ли снимки от по-близък план, да я видим хубаво от горе?

Мариета, сладурска е тортичката. Забележка имам за Просчо обаче - той е много по-малък от другите си приятели  Joy Основното зелено на покритието също ми идва малко убит цвят, като че ли можеше да е по-свеж. Не знам с какво залепваш фигурките, но около ттях личат следи от нещо, нямам идея от какво??

Ванче, утрепа рибата с тая рецепта, точих лиги у ФБ, ама понеже пишеше за Ани и Силвето, та й аз виртуално се почерпих Simple Smile)))

Татит, уникални торти, фаворит ми е тази с Мини Маус! За топката е можело и по-добре да се справиш, но като знам колко е трудна ти е простено Simple Smile

Онли ю, спайдърменската торта е много хубава! Другата с цветята малко ми е неестествена в такъв изглед само отгоре, някои от детайлите така изобщо не се виждат! Ако не беше казала , че това са знаци, хич нямаше и да разберем Simple Smile

Ето разрез на моята торта за дъщеря ми Simple Smile Много е вкусен блата на Милена, ама наистина много. Тенкс още веднъж на Вал Simple Smile

Ето и рецептата Simple Smile

# 592
  • Русе
Ето снимка

# 593
donika, мерси. аз питах за молд. този от 19 лв изглежда ок, но трябва да видя дали има как да го пренеса от бг. гледам сега и на ибей

исках да попитам ванчето. след като прави молд-а от кукла, ставаше ли нещо от тази кукла след това или се хвърля. и вместо силикон дали мога да използвам гъм пейст, който да съхне няколко дни, разбира се

много хубави торти пак

ани, много е хубав разреза, ще пробвам и аз тези шоколадови блатове

илариана, винаги много ми харесват твоите торти.  макар да не си падам по спайдърмен, тортата е много хубава. а рибките са много идейни

мариета, мисля и аз като другите, твърде зелено е. за мен зеленото не е твърде отключващо апетита. макар и моята първа торта да беше твърде зелена. и листата са излишни

татит и аз съм за мини маус. пепеляшка ми идва малко груба в лицето. но иначе тортите са много добре изработени

онли ю, на мен цветята ми харесват, и розата, и маргаритката. макар да не бих ги съчетала тези две цветя, но какво ли разбирам от аранжировка. калинките ми идват малко гигантски на тоя фон. но пък изглежда много добре изгладена
аз май имам нужда и от нивелир за моите торти Simple Smile

# 594
Момичета, аз запретнах ръкави и започнах с тортата... Но имам въпрос към вас - имате ли идея как мога да докарам фондана до цвят подобен на слонова кост? Купих си бои от aromashous 12 цвята (супер черно, кралско синьо, небесно синьо, шоколадово кафяво, лимонено жълто, синьо-зелено,листно зелено, оранжево,наситено розово,супер червено, виолетово и цикламено). Умувам си, умувам си и не знам. Мислех си да смеся жълто с малко оранжево, за да докарам някакъв странен нюанс на жълтото, но... видях една торта с много странен цвят като бежово и много ми хареса. Та ще съм ви благодарна ако ме посъветвате нещо... ако ли не - минавам отново на стария вариант=)

# 595
Future* има такъв цвят  боичка - ivory се казва, има я на Уилтън и на шугър също...
иначе предполагам,че жълтакаво, розовенакаво някакво трябва да смесиш, но пак едва ли ще стане точно това

# 596
  • Бургас/Пз
. Но имам въпрос към вас - имате ли идея как мога да докарам фондана до цвят подобен на слонова кост? Купих си бои от aromashous 12 цвята -.......... шоколадово кафяво,

Е точно с това шок.кафяво става разкошен цвят слонова кост, аз го използвам да си правя и телесен цвят с него. Пробвай на едно малко парченце фондан, да сложиш много мъничко - на върха на клечка за зъби и постепенно добавяй. Ако искаш някакъв оттенък можеш да добавиш и други цветове, аз например слагам червено, но пак с върха на клечката за зъби Simple Smile

# 597
исках да попитам ванчето. след като прави молд-а от кукла, ставаше ли нещо от тази кукла след това или се хвърля. и вместо силикон дали мога да използвам гъм пейст, който да съхне няколко дни, разбира се
Сваляла съм отливка с ММ, няма проблем да се ползва пак куклата.
 Пробвала съм с гипс. И мазнина слагах - залепна. И пудра слагах - пак залепна. Измиват се главичките и пак могат да се ползват.
Със зъболекарския силикон, абсолютно никакъв проблем. Не се поврежда
Единствено със горещия силикон от пистолета, главата не става за нищо. Директно отиде в боклука. Хам, я мазах с мазнина и пак залепна кофти.

Ванче, утрепа рибата с тая рецепта, точих лиги у ФБ, ама понеже пишеше за Ани и Силвето, та й аз виртуално се почерпих Simple Smile)))
Да, ама бъркаш. Онази торта за която говориш си беше с точени кори. После бях спретнала едничка, малка за проба. Онази е с дебели кори, което много ме дразни всеки път. Вкусни стават, но аз искам тънки.
Сега съм решила да пробвам, с това рядкото тесто да ги наливам с черпак и да ги пека, да видя дали пак ще се надуят като корите. Абе, твърдо съм решила тая рецепта да я разнищя до дупка.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 17:25 от van444eto

# 598
Здравейте!
От 3 дена само чета темите ви свързани с тортите, че баща ми има рожден ден тези дни и искам да го зарадва като направя една торта. От няколко дена само гледам темите за да харесам нещо, но явно където са стари темите и или няма картинка към рецептите или тортите който харесам нямат рецепта. Като по-напреднали може ли ми препоръчате някоя торта по-простичка която отгоре накрая да се намаже с крема и може би да се украси с шприц. Може ли да комбинирам някоя от рецептите за блат и с някой крем има ли някакво значение как ще се изберат? И най-вече ако може поне да ми кажете за украсата с шприц със сметана ли или с някой подходящ крем който ще стане.
Повечето предполагам ще ме нападнат чети.. наистина тези дни по цял ден само четох, но не искам да почна някоя и да се окаже за някой за напреднали... Ако може просто един  съвет с няколко изречения и някоя торта която според вас бих могла да се справя за първа торта.
Благодаря ви предварително и правите страхотни торти. Първоначално дори не вярвах, че вие ги правите.. като купени и професионални са. Страхотни са! Дано един ден и аз да успея да направя такива разкошни неща

# 599
Купих цяла кофа Овалете тъкмо като започнахте да пишете ,че лепне и партидата не бива .Та искам да попитам добре ли ще е да  смесвам  Овалете със съхнеща Ирида?

Ани,блатовете ще ги пробвам щом ги похвали !

Общи условия

Активация на акаунт