Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 146
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Според мен,дърветата не са проблем а точките по подложката.Цветчетата не са достатъчно ярки за да освежават цялостната картина,а тези полу кръгове дето имитират трева ми идват  груби на фона на дърветата.Ако бяха ленти нарязани и да има стърчащи тревички напред назад във неправилна линия щеше да е по добре.Другото което не ми допада е заобленият ръб на тортата.Самите фигури много ми харесват.За тревата имах предвид нещо такова
Скрит текст:
Разбира се аз изказвам своето виждане за нещата,дано не те засегна.

# 571
Благодаря, момичета. Идеята въобще не ми беше такава, каквато стана, ама карай. А ръбове не мога да правя и това си е.

# 572
Marieta -На мен пък тортата ти ми харесва, ако изключим многото зелено. Но, като се има впредвид че това е полянка сред горичка, значи си е екстра. Повечко китки трябваше да сложиш. Права е Дитсъна. Щеше да е по-свежо. Но, тортата ти е много добра.
ilariana - Страхотни са и двете торти. Обичам пастелни цветове, въпреки, че рядко ги ползвам. Незнам защо. Тортата с рибките е страхотна.

Я, да ви кажа с какво се занимавах досега. Отдавна се каня да направя един експеримент с Френската селска торта и все не ми остава време. Събота и неделя обикновенно и ходя на вилата и там ме обземат някакви вдъхновения, особенно зимата. Та, там проведох този експеримент. От доста време се чудя, какво ще стане, ако вместо да точа и пека корите, ги направя на палачинки. За тази цел префасонирах една от рецептите които имам изпържих "Български градски палачинки", вместо френски селски блатове.  Mr. Green Резултата е у-ни-ка-лен!
Рецептата от която тръгнах е тази на КАНЕЯ.
1 яйце
150 гр. бяла захар на кристали
50 гр. маргарин
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
400 гр. брашно /но е много според мен/
200 мл. прясно мляко. Всичко това без брашното би трябвало да се разбие добре и да се вари на водна баня 30 минути. Голямо кипене пада, обаче. После се меси на тесто, точи се на кори, пече се.....  Рецептата е много сполучлива.

Ето какво направих аз обаче:
1 яйце
150 гр. светла кафява захар
100 гр. масло
2 с.л. мед с голям връх
2 ч.л. сода
500 мл. прясно мляко+1 ампулка Ром на Доктор Йоткер /може и без нея/

150 гр. смлени орехи
+ 300 гр. брашно

Добавях ги в този ред. Всичко без брашното, половината мляко и орехите се разбива с миксера, изсипва се в млековарка /заради двойните  стени и водата между тях, или в Съд на водна баня/ и се вари около 10-15 минути, като се бърка от време на време. Да не се оставя без надзор, защото изведнъж се надига и кипва. След кратко разбъркване спада и отново се връща на намаления котлон.  Отстранява се от огъня, и веднага се изсипват  орехите, след това брашното и останалото мляко. Сместта прилича на такава за катми или  дебели палачинки. Пържи се в тефлонов тиган, без никаква мазнина. От едната страна около 2-3 минути, от Другата 1 минута. Тигана ми е Ф28, но палачините излизат около Ф21.
От тази смес излизат 7 дебели Палачинки, които са точната дебелина за Френска селска торта.
Крем:
1 1/2 кг квасена сметана
2 ч.ч. пудра захар
1 1/2 или 2 ч.ч млени орехи
200 мл. сладкарска сметана.
Квасената сметана се разбива с пудрата захар. /Първоначално се втечнява, но постепенно се сгъстява и започва да бухва/ След около 4-5 минути се налива течната сметана и продължава да се бърка, докато сметаните се сгъстят и удвоят обема си. Добавят се млените орехи.
Между палачинките се редят ситно нарязани сушени червени боровинки, сини сливи, смокини, кайсии. Може и само един вид, може и каквото друго ви хрумне. Да престои поне 24 часа.

Тази вечер, вместо да си правя 2те предстоящи торти, аз си забърках 2 дози,  Излязоха 14 палачинки, 2 от които бяха изядени още врящи. Сега половината палачинки ще замразя, за да си имам.

Който иска да пробва. Обещавам, няма да съжалява.

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 22:02 от van444eto

# 573
  • Русе
van444eto тортата звучи страхотно,ще опитам.
Благодаря на всички за коментарите!
Всички говорите  за цветовете...,че как са станали пастели,аз все едни и същи бои ползвам,как да бъдат не пастелни...много глупава се чувствам в момента EmbarassedМОЛЯ ,споделете...да не е от обработката на снимките...да кача друга без обработка ли?
Или май, Иридата ги прави такива?

# 574
  • Русе
Търси се,жена от Габрово да направи торта !
Сложих го в друг пост за да изпъква...

# 575
Ilariana тортите са прекрасни Simple Smile Дали някога ще достигна вашето ниво  Hug Ванче тази рецепта ми звучи страхотно и мисля да я пробвам но май ще е друг крема защото тази заквасена сметана нещо не я любя много много Simple Smile

# 576
Тортата звучи уникално вкусна, Ванче - аз обожавам заквасената сметана, записвам и при първа възможност ще пробвам, благодарности  Hug

# 577
Момичета от Варна имам спешен въпрос - има ли някой от вас, който да иска да си разделим една кофа съхнеща маса от Илчовски! моля, ако има да ми пише, оказа се доста спешно, че с тая несъхнещата със или без тайлоза нещата не стават така както искам... а цяла кофа ме е страх,че ще стане на камък, а няма как да я използвам наведнъж, просто нямам толкоз торти, но все пак имам да правя 3-4 в идния месец, първият рожден ден на детенцето ми е Simple Smile

# 578
аз бих искала ..... ама съм чак в Несебър . Сега има да меся като дивак - и я се получи нещо - я не .

# 579
Абе ти ако наистина искаш аз мога да купя и да ти пратя по еконт, не е проблем, но не знам колко ще излезе доставката, айде ако решиш пиши, а междувременно офертата остава към варненки !

# 580
van444eto, рецептата за тортата ти идва точно навреме. Благодаря и аз! Но ми се струва, че няма да е подходяща за двуетажна торта, която си е поръчала дъщеря ми. Thinking Но пък кремът ще го използвам за пълнеж на нейната торта - струва ми се подходящ за 4-5-6 годишни деца. Wink

# 581
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Уууу, Ванчеее! Това звучи омазващо добри!

Иларианка, тортите ти са жестоки. Рибите са УАУ! Много, много ми харесват!
Иридата определено поема по различен начин боите и цветовете с нея стават по-убити.
Съветвам те да пробваш Овалете за покриване. На мен лично, много ми допада, а с малко Пикко става направо супер. Но трябва да се омеси добре, преди разточване.
Каква е синята боя, която си ползвала принципно?

Мариета, според мен има няколко проблема с тортата - първо не е добре изпъната и с хубави ръбове. Това разбира се е трудно и идва с практиката. Тренирай добро измазване, стягане, пак измазване. (аз също не съм го усвоила, но на теория съм добра  Mr. Green)... Второто е, че имаш няколко нюанса зелено, които са обаче в една тоналност и някак всичко се слива. И цветовете са леко убити. Иначе на мен дърветата много ми харесват, но листата са наистина излишни. Трябвало е да заложиш само на стебло, зелено облаче и точки - т.е. на стилизирания подход, или само на много листенца, което е по-реалистичният подход. Но двете заедно......... Някак се бият нещата.
Подложката ми харесва, както и мнението на Дитсънчето за различна трева и повече цветя. Нещо, което да отваря тортата, че така е малко... "минорна".
А иначе - аз винаги получавам нещо, твърде различно от това, което е в главата ми.  Laughing За съжаление. Или ми е богато въображението или са ми слаби уменията. Или и двете.  Whistling

bibilyana, много готини тортички си показала. За първата си знаеш - никак не е глатка. но ти вече си обяснила. Аз бих те посъветвала поне мъничко да дъстнеш цветчетата и отзад, за да няма такава остра разлика по ръба им. На втората торта имам само една забележка - трябвало е да оставиш гумита на влака да поизсъхнат. Че малко са се смачкали. Но като цяло е много готина.

Теди, рисуваната торта адски много ми харесва! Цветята на втората също са прекрасни, но защо така крива тортата? И зелените плитки ми идват излишни.

Естелл, дракона си е супер. А защо с бели крила?

Аз от 100 години не съм се вясвала и нищо не съм показвала  Crazy
Отсрамвам се с малко торти и рецепти  Embarassed:
Бебешка розовка торта: - еклерова

Мини-маус - шоколадови платки с маскарпоне мус и поширани круши

Калинка-малинка (медовик)

Футболна топка Гараш

Коледна торта

Пепеляшка и рецепта

И една торта без украса, но с рецепта  Whistling

# 582
Tatitt, много са ти красиви тортите. Впечатлена съм особено то Мини и Пепеляшка, че задачата ми е подобна за РД на дъщеря ми, та ми се иска да попитам дали имаш описано някъде рецептата за тортата с Мини? Аз си представям нейната торта такава като твоята с Мини, но на единия етаж да е Мини и лека украса около нея, а на другия да е принцесата с някакви принцесени аксесоари... и да е така издържана в бяло и розово.

# 583
Tatitt благодаря за коментарите, тортите ти са просто безупречни и блестящи Simple Smile

# 584
  • Русе
Tatitt Благодаря,за коментара!Аз не очаквах само похвали да чуя ...За синьо смесих Royal blu на Уилтън и малко Navy на Шугър.
А,тортите ти ,какво да ги коментирам...просто прелестни!
Редактирам,се защото сега видях рецептата и да кажа,че и нея ще пробвам...обожавам ги тези френски макарони,на вид все още не мога да ги докарам ,но на вкус ми се получават Rolling EyesТочно да ги сложа в торта и да не се виждат JoyА дали ще може да се покрива,мисля за Шоколадовото тесто с бял шоколад на van444eto?

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 11:04 от ilariana

Общи условия

Активация на акаунт