Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
момичета  някой ползвал ли е този марципан  на д-р Йоткер
][url=http://prikachi.com/images.php?images/361/5774361q.jpg][/url]

Ползвала съм подобен на Schwartau, това е бадемова паста, която може да се ползва самостоятелно за малки фигурки, за бонбони, разточвала съм с пръсти за да обвия топче ганаш за бонбон, който после заливам с шоколад...малко е количеството, цената е около 5лв и мисля, че няма да много лесно да се покрие торта. Обикновено бадемов марципан се ползва за покриване на английски кейк, но съм виждала да го правят като обиколка и капак или, ако е квадратна формата, точат дебело (ок.0.5см и повече) режат страни и ги прилепват към кейка, след което покриват със захарно тесто.

# 556
Днес го гледах този марципан 4,99лв в Метро!
Имат в сайта на Йоткер рецепта на  торта и го дават ,че стига за покриване ,а днес ми се видя много мъничка кутийката!  http://www.oetker.bg/oetker_bg/html/default/debi-8z7cqn.bg.html

# 557
Момчета, моля ви, имам проблем... помагайте. Трябва ми моделираща паста - несъхнеща, от тази, която продават Илчовски. В момента при тях няма такава, очакват в понеделник, а на мен за съжаление ми трябва най-късно до утре... Кажете ми от някъде мога ли купя такава във Варна или да си поръчам... или да се ровя в някой сайт и да търся някакъв компромисен вариант =( Благодаря ви!

# 558
Момчета, моля ви, имам проблем... помагайте. Трябва ми моделираща паста - несъхнеща, от тази, която продават Илчовски. В момента при тях няма такава, очакват в понеделник, а на мен за съжаление ми трябва най-късно до утре... Кажете ми от някъде мога ли купя такава във Варна или да си поръчам... или да се ровя в някой сайт и да търся някакъв компромисен вариант =( Благодаря ви!

колко ти трябва? Щом ти е спешно мога да ти дам  от моята, но не повече от кило-кило и нещо, понеже няма да ми стигне после и на мен, а следващата ми торта е за 31ви де...

# 559
bibilyana, благодаря ти, че се отзоваваш, но спасих положението... или поне така си мисля... Обадих се директно в Пловдив... и си поръчах от Ирида. Много се притесних, но да се надяваме, че ще получа кофичката навреме. Благодаря ти още веднъж=)

# 560

Трябвало е да вземеш съхнеща, ако е имало. Става и за фигурки, и за покриване и е много по-добра от несъхнещият им лигоч. На мен лично съхнещата ирида ужасно много ми прилича по консистенция и начин на работа на сатенайса, даже според мен е малко по-добра.

# 561
Ами... не знаех какво да правя, а ми е необходима спешно... Просто прочетох, че много момичета ползват несъхнещата, а в магазина като ми казаха, че съхнещата е само за фигурки и просто ми се развали настроението...  Sad

# 562
Мина, много благодаря за този съвет, аз много се колебах между съхнеща и несъхнеща, и в крайна сметка взех несъхнеща просто защото ме е страх като поседи известно време да не стане на камък, може ли да споделиш твоите наблюдения по отношение на съхнещата маса на Ирида, дали ще стане на камък ако седи примерно месец - понеже аз не правя много торти и ми отива по малко количество реално

# 563
  • На небето
ditsan имам такъв но реших да не го ползвам този път, уж да ми спести малко място в хладилника, но пак ми зае цял рафт.  ooooh! Пещерата са и малко омацани цветовете, но идеята ми беше да изглежда така все едно е с различни нюанси, както обикновените скали, ама не се получи точно така. Някой камъни не ги направих много добре, но каквото е такова, а и ползвах кръгла форма, не я правих на ръка пещерата. Нарочно не я изгладих, понеже самите скали са грапави, няма идеално гладки и дори се постарах да не е гладка. Но принципно не работя това, и рядко правя такива торти, нямам много опит. А и сина ми е в важно да е доволно.

# 564
  • Русе
Ето ги ,моите торти без глутен,брашното което ми донесоха за блатовете ми скъса нервите,за мен си беше чисто царевично нишасте.Пекох блата от най-вкусната шоколадова торта на Ирина,но изобщо не бухнаха ,направо бях изпаднала в тиха лудост...

# 565
Илариана,колкото и да са те озорили много ми харесват тортите ти !Чудесно си се справила! Hug

# 566
Прекрасни са, а предизвикателството, което пое с това безглутеново нещо е огромно

# 567
Илариана,справила си се повече от страхотно.Поздравления   bouquet
Въпреки че не обичам убитите цветове за детски торти ,тортата със рибките много ми харесва като цветово съчетание.

# 568
ilariana, чудесни са и двете торти! Браво!

Аз само ще ви покажа тортата, която днес направих и ще чакам коментари, защото наистина не знам отстрани как седи. Според мен стана претрупана, но го разбрах късно, когато бях нашляпала тези големи дървета вече. Листата също не ми седят добре, но ги сложих, защото иначе щеше да стане още по-претрупана с това, което бях замислила.

# 569
ilariana, чудесни са и двете торти! Браво!

Аз само ще ви покажа тортата, която днес направих и ще чакам коментари, защото наистина не знам отстрани как седи. Според мен стана претрупана, но го разбрах късно, когато бях нашляпала тези големи дървета вече. Листата също не ми седят добре, но ги сложих, защото иначе щеше да стане още по-претрупана с това, което бях замислила.

Сладурска е, що тигъра е в меда е друг въпрос, но е много симпатичен.  Нещо не ми е съвсем на тамън в тая композицията, обаче не мисля, че е претрупано много, листенцата е трябвало да са по-мънички май... тея големи стъбъла на тея малки цветенца са несаразмерни и нещо ме дразни факта,че подложката е  квадратна, тортата кръгла, но иначе пък много добре се вързва като шарка и като цветове...  ами това е, като цяло много сладурско Simple Smile   bouquet браво!

Общи условия

Активация на акаунт