Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Честно да ти кажа при смесване на масло с течен шоколад не следя пропорции.... както и за маслен крем... абе често при кремовете карам на око. Гледам да стане пухкав крем. Да кажем че на пакет от 250гр масло спокойно слагам 1 кофичка от 400гр течен шоколад.

Виж за тестата обаче спазвам грамажите.

Благодаря ти - записвам си аз за всеки случай и тези грамчета. Peace

ditsan, котето е един път! Знам, че правиш прекрасни неща, но и това коте направо ме грабна.

мегало, и твоите торти ми харесаха много.

А аз изпадам в ужас...започнах да правя принцесата и си мисля за Мини за тортата на дъщеря ми, но не намирам черен, или тъмно кафяв фондан. Sad Има само марципан, който е ужасно мек - ходих в 2 специализирани магазина и на още 2 дето има доста материал за тортоправене, но няма. Сега съм в голяма чуденка: да пробвам да сложа тайлоза в марципана, че да докарам Мини, или да си направя фондан и да го оцветявам с бои? Дали някой ще ми помогне с идеи кое би ми се получило? Thinking

# 541
Този дракон ми скъса нервите. крилото му се счупи точно на финала, но го дочупих и го скалъпих някак. Можеше да изглежда и по добре

Като виден любител на де що има люспести гадини Mr. Green по шестобалната система ти пиша седмица за твоя дракон!!!Веднага обяснявам защо Grinning Има нещо котешко в него- в позата му, в цветовете,в изражението,  ако щеш- и в изплезения език дори!!!!И тъй като претендирам, че съм един от най-върлите почитатели на котешкАго брата , значи няма как да не оценя по достойнство тази твар!!!Много ми хареса!!!!! Hug Laughing

# 542
  • Пловдив
Честно да ти кажа при смесване на масло с течен шоколад не следя пропорции.... както и за маслен крем... абе често при кремовете карам на око. Гледам да стане пухкав крем. Да кажем че на пакет от 250гр масло спокойно слагам 1 кофичка от 400гр течен шоколад.

Виж за тестата обаче спазвам грамажите.

Благодаря ти - записвам си аз за всеки случай и тези грамчета. Peace

ditsan, котето е един път! Знам, че правиш прекрасни неща, но и това коте направо ме грабна.

мегало, и твоите торти ми харесаха много.

А аз изпадам в ужас...започнах да правя принцесата и си мисля за Мини за тортата на дъщеря ми, но не намирам черен, или тъмно кафяв фондан. Sad Има само марципан, който е ужасно мек - ходих в 2 специализирани магазина и на още 2 дето има доста материал за тортоправене, но няма. Сега съм в голяма чуденка: да пробвам да сложа тайлоза в марципана, че да докарам Мини, или да си направя фондан и да го оцветявам с бои? Дали някой ще ми помогне с идеи кое би ми се получило? Thinking

Направи шоколадово тесто от тъмен шоколад и го озвети, после към него може да добавиш някое съхнещо тесто. Аз винаги така процедирам за черно

# 543
  • На небето
Този дракон ми скъса нервите. крилото му се счупи точно на финала, но го дочупих и го скалъпих някак. Можеше да изглежда и по добре

Като виден любител на де що има люспести гадини Mr. Green по шестобалната система ти пиша седмица за твоя дракон!!!Веднага обяснявам защо Grinning Има нещо котешко в него- в позата му, в цветовете,в изражението,  ако щеш- и в изплезения език дори!!!!И тъй като претендирам, че съм един от най-върлите почитатели на котешкАго брата , значи няма как да не оценя по достойнство тази твар!!!Много ми хареса!!!!! Hug Laughing

Абе определено можеше по добре да стане, но важното е, че сина ми си го харесва. Той от миналата година ми е заръчал тази торта да е дракон с криле. Но се измъчих с муцуната, по-точно носа и единия крак, единия стана много реален, но този който се вижда не се получи добре. Езика стана много добре, според мен. Simple Smile) Малко е омацана тортата, но нямах време, да чакам да съхне всеки детайл. Въпреки, че дракона го правих вчера, още не беше изсъхнал. 

bibilyana можеше да го направя с плънка отвътре, но реших да го направя от моделираща маса, така и така ми стои и няма да я ползвам. А не планираме да го ядем. Само крилата ги направих от онзи фондан, който незнайно защо се втвърди (въпреки, че не му беше изтекла годността), но пък това ми помогна до известна степен за да се втвърдят добре крилата, въпреки, че станаха много чупливи. Предни години ги правих тортите във формата на животни и се ядяха, но тази година реших да е различно. Дори ми остана от фондана, за който ти благодаря, направо ме спаси.   bouquet Ще има за още някоя малка тортичка, но рождения ден на мъжа ми е близо. Много искам да му направя торта на Барса, той е голям фен, но няма да се справя с логото им. Не знам как да изрежа блатовете.  newsm78

# 544
Ето ги двете ми произведения от днес, 

Имам много кусури, ама давайте с конструктивните критики,че барем се понауча....

# 545
  • Sofia
На мен много ми харесват !

# 546
bibilyana аз не виждам кусури , даже много ми харесват Peace. да попитам и тебе , тези цветенца как си ги боядисала - много сладки са станали , като поръсени отгоре. аз нали нямам никакъв опит - събирам вашия....

# 547
bibilyana ,тортата със цветята е със повече косури от другата.Започвам от изглаждането и облият ръб горе.Цветята от горе са добре,но тия от страни не са изсъхнали хубаво и са клюмнали/знам че не ти съхне фондана,търси решение/непочистени листа от пудрата.
Втората е във пъти по-добра,ръба е направен супер но и тук ще те схрускам за не почистената подложка.Във никакъв случай не оставяй торта във тоя вид.Иначе фигурите са сладки,влакчето също си го докарала,но и там проблема със не изсъхналите части,като гумите.Не знам от какво си правила влака но е не равно и бабунесто.Рисунките от страни не ги виждам хубаво и въобще не мога да разбера какви са,и според мен са излишни,само тревичката беше достатъчна.
Естел,динозавъра е добре.Само тортата не е изгладена добре а и тоя поднос разваля цялостната картина.По добре щеше да е да изрежеш и облечеш картон отколкото тоя поднос.

# 548
gri6ana цветенцата ги направих, изчаках ги да поизсъхнат 1 или 2 дена, после с четка и боичка на прах (от онея евтините българските) просто ги четках отгоре - това е, в началото изглеждаше много бледичко, но като пое влагата от въздуха и изпъкнаха боите даже по-силно от колкото ми се искаше...

Много ти благодаря Дитсан, ей за това ставаше дума Simple Smile
та да взема да се оправдая сега, хахахаа Simple Smile -  тортата с цветята беше за щерчето и в последния момент и за това на нея хич не й се старах (другата все пак е за чужди хора, та за туй там се постарах да го направя), но си забелязала много неща, някой от които виждах, други не - рисунките от страни са от самата игра - Някакви глупави стилизирани дървенца...
за мръсната подложка си абсолютно права, аз съм си виновна че не съм видяла, много ме естрах като чистя да не бастисам нещо

фигурките са направени от оризови вафли и маршмелоус (ама от фалшивите) и наистина станаха грапави поне локомотива, птичките НЕ, интересно що ли, колкото  и да си опитвах да ги изгладя след това, имате ли идеи по въпроса?

тоя фондан как да го накарам да съхне по-добре, да му се невиди, освен да ги правя много напред или да слагам много тайлоза, друго не ми идва на ум... определено тоя като свърши ще пробвам от оная на ксеркс...

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 09:33 от bibilyana

# 549
  • Бургас/Пз
Аз ще се боря с дракони и отивам да тормозя Маринчето! Simple Smile  Mr. Green

Айде, бе!!!Само заплашваш!!! JoyКъде го тоя тормоз??!! JoyНасреща съм!!! Hug

Амиии, аз таковата, чакам да ми отговориш, щот си мисля, че съм ти писала  Rolling Eyes Shocked Joy Joy, ама мнооооо съм злеее! Simple Smile

# 550
Направи шоколадово тесто от тъмен шоколад и го озвети, после към него може да добавиш някое съхнещо тесто. Аз винаги така процедирам за черно

Благодаря, Пепи. Този път ще направя шоколадовото тесто на Ванчето и дано се справя по-добре. Ще се разгледам и за други съхнещи теста в магазините тук, че май освен фондан не съм виждала... но ще питам и ще видим. Peace

bibilyana, тортата с влакчето ми харесва, въпреки че малко си личат кривичките неща на жълтото вагонче, а тази с цветята е идейна също. Peace

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 10:59 от Tony_st

# 551

моля ви, кажете, използвате ли молдове за лица на феи или принцеси или подобни същества. които сте купили например. или сами си ги правите (то не че аз имам кукла под ръка да си направя молд). и може ли да препоръчате някой хубав молд. засега само се оглеждам
http://van444eto.multiply.com/video/item/45/45
Я виж дали ще ти тръгне клипчето, че при мен неще.

и при мен не иска сега. но аз съм го гледала това филмче, както повечето твои. доколкото си спомням, използваш кукла, за да направиш молд. но аз кукла нямам, ще трябва да купя. та се чудех дали няма подходящ молд направо, който да си купя и който да не го докарва на вещица де. по-принцеско-фейски Simple Smile

# 552
момичета  някой ползвал ли е този марципан  на д-р Йоткер
][url=http://prikachi.com/images.php?images/361/5774361q.jpg][/url]

# 553
в Несебър се надявам поне този марципан да намеря , след като другите даже и в Бургас ги няма .

# 554
в Несебър се надявам поне този марципан да намеря , след като другите даже и в Бургас ги няма .
Лятото като идвам натам ще ти донеса Simple Smile Шегувам се  Grinning Grinning Grinning
Поръчай от някой интернет магазин, до ден максимум два ще го получиш Simple Smile
Пробвай шоколадовото тесто на Ванчето, на мен лично ми беше най-лесно да го приготвя (в сравнение с другите домашно правени теста Rolling Eyes) и си ми е най-присърце Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт