За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 955
  • 972
  •   1
Отговори
# 555
Е, не е толкова високо, но и има време да се качи. Като те види АГ се консултирай с ендокринолога. Успех!

# 556
Честит празник на всички,които се чувстват деца!   bouquet

Момичета,бебето ми е вече на 3 месеца и сме изцяло на кърма.Другата седмица мисля да отида да си направя обременяване с глюкоза и ме интересува това изследване ще попречи ли на кърменето-в смисъл голямата доза глюкоза,която ще ми се наложи да изпия?  newsm78 Бебето го храня веднъж през нощта и първото хранене за деня ни е към 6 ч.,а през деня се храним на около 3 часа.

# 557
  • София
Честит празник на всички,които се чувстват деца!   bouquet

Момичета,бебето ми е вече на 3 месеца и сме изцяло на кърма.Другата седмица мисля да отида да си направя обременяване с глюкоза и ме интересува това изследване ще попречи ли на кърменето-в смисъл голямата доза глюкоза,която ще ми се наложи да изпия?  newsm78 Бебето го храня веднъж през нощта и първото хранене за деня ни е към 6 ч.,а през деня се храним на около 3 часа.
не,кърми си спокойно.

# 558
Благодаря ти,magnetHug Интересно ми е и дали кърменето се отразява на моята кръвна захар,но това ще питам Начев,като отида с резултатите! Покрай кърменето имам завишен апетит и ме е страх да не си покачвам захарта прекалено! ooooh!

# 559
  • София
Благодаря ти,magnetHug Интересно ми е и дали кърменето се отразява на моята кръвна захар,но това ще питам Начев,като отида с резултатите! Покрай кърменето имам завишен апетит и ме е страх да не си покачвам захарта прекалено! ooooh!
Да отразява се,нормализира я Simple Smile

# 560
Sunny, при кърменето изгаряш калории - т.е би трябвало да намалява кр. захар. Внимавай за хипогликемии и хапвай редовно и по малко. НАй-сигурния начин да знаеш какво се случва е да мерши няколко пъти на ден или поне да провериш преди и след кърмене как са нещата при теб.
Браво за кърменето, аз след седмица ще направя 2 години кърмене заедно с малката ми зверкиня която става на 2 и няма изгледи да спре скоро Laughing
Хубав ден.

# 561
magnet,nj-благодаря ви момичета!  Hug Хубав ден и ще пиша какви са били резултатите от кр. захар,инсулин и ТСХ!

# 562
Пфу, нещата продължават да вървят на зле - ТСХ 4.7, иди дойди приемливо, обаче гликиран 9.2%  #Crazy Пак съм оплескала нещата. Някой друг като мен наоколо?

# 563
Anathema, не се панирай само. Случва се. И аз съм имала ужасен гликиран, който понякога се дължи на много глупава причина. Премисли пак какво правиш грешно и го коригирай - може би в този сезон хапваш повече плодове или нещо такова. с малко усилие ще го оправиш Simple Smile

# 564
Anathema, не се панирай само. Случва се. И аз съм имала ужасен гликиран, който понякога се дължи на много глупава причина. Премисли пак какво правиш грешно и го коригирай - може би в този сезон хапваш повече плодове или нещо такова. с малко усилие ще го оправиш Simple Smile
То май ще ми е по-лесно да се сетя кое правя правилно  Laughing Досега все ми се е разминавало около 8-те %, ама тоя път нещата са съвсем изтървани. Сигурно, защото за 4 месеца нямах ленти и съответно - никакво мерене. Ще се оправим, де Simple Smile

# 565
Наистина лентите са много важни. При мен като пропусна един ден мерене, после всичко отива на кино и ми трябват няколко дни да вляза пак в норма. Колкото и глупаво да звучи, така  е. Така че бягай да си намериш ленти и почвай пак с редовното мерене, че няма как да се подобрят нещата иначе за най/голямо съжаление  Confused

# 566
Момичета много съм притеснена - от 10 дни разбрах че съм бременна и чак във вторник ще пътувам до клиниката на доц. Конова в Плевен за преглед и  евентуално вливане на имуновенин
С високи стойности на ТАТ съм и към момента съм на терапия с фраксипарин и аспирин, като ги редувам през ден ...
След като видях  EFP се обадих на АГ от клиниката и тя ми каза да пусна TSH- излезе 1.36
Симптомите ми за начална бременност ту се появяват, ту отшумяват - пак звъннах на гинеколожката и тя ми каза че е нормално... възможно ли е ТАТ да повлияе на толкова ранното развитие на плода ? Пропуснах да ви кажа че съм с два аборта в началните седмици Sad

# 567
  • София
Не,не е възможно ТАТ да повлияе.

# 568
Здравейте момичета!  Hug Аз съм доста притеснена-днес правих обременяване с глюкоза (3 месеца и половина след раждането) и резултата е ужасяващ!!! На гладно глюкозата е 4,8,на 60 мин. е 14,а на 120 мин. е 15...абеее диабет,инсулин на гладно е 4,27,а ТСХ от 1,2 преди месец и половина сега е 0,044!!!  ooooh! Начев каза да спирам Л-тироксина (пия 0,25 мкг.) и да започвам Сиофор,Метфогамма 1000 или някой от другите подобни препарати (казах му ,че кърмя и той каза че няма проблем,ана листовките им пише да не се пият по време на кърмене... ooooh!) и да си направя някакво изследване на антитела в лаборатория Мед Дия за определяне на типа диабет...Вие правили ли сте го? Преди да забременея бях с инсулинова резистентност,но такива плачевни резултати не съм имала-тогава пих Сиофор за 6 месеца и забременях!Момичета,много съм уплашена,плаче ми се...  newsm45

# 569
Здравейте момичета!  Hug Аз съм доста притеснена-днес правих обременяване с глюкоза (3 месеца и половина след раждането) и резултата е ужасяващ!!! На гладно глюкозата е 4,8,на 60 мин. е 14,а на 120 мин. е 15...абеее диабет,инсулин на гладно е 4,27,а ТСХ от 1,2 преди месец и половина сега е 0,044!!!  ooooh! Начев каза да спирам Л-тироксина (пия 0,25 мкг.) и да започвам Сиофор,Метфогамма 1000 или някой от другите подобни препарати (казах му ,че кърмя и той каза че няма проблем,ана листовките им пише да не се пият по време на кърмене... ooooh!) и да си направя някакво изследване на антитела в лаборатория Мед Дия за определяне на типа диабет...Вие правили ли сте го? Преди да забременея бях с инсулинова резистентност,но такива плачевни резултати не съм имала-тогава пих Сиофор за 6 месеца и забременях!Момичета,много съм уплашена,плаче ми се...  newsm45
Здрасти Съни! Сега влизам след една седмица почивка, гледам, че никой не ти е писал, ама да се включа, макар че сигурно си се успокоила вече Simple Smile
Стойностите на КЗ наистина са високи. По принцип една измерена стойност на КЗ над 11.2 е достатъчна индикация за диабет, независимо кога е мерена. При теб вероятно се касае за 2 тип (при 1 тип и тази на гладно щеше да е висока, си мисля аз, без да съм доктор). Типът диабет също може да се провери какъв е - С-пептид например се гледа, вероятно има и други тестове.
Основно правило - не се шашкай Simple Smile Който и тип да се окаже, нещата се контролрат - с хапчета, инсулин и диета. Моят съвет е да послушаш точно каквото ти е казал Начев. Относно кърменето и Сиофора - разпитай в кърмаческия, има един много хубав съвременен сайт, който показва съвместимостта на лекарствата с кърмата - много често на опаковките на лекарствата пише, че не стават за кърмачки, защото компаниите не правят тестове върху такива и се застраховат така.
Моят мъж днес е на обременяване, та си представям какво ти е. От шаш и паника обаче няма никаква полза Simple Smile Стискам палци нещата бързо да влязат в релси!

Общи условия

Активация на акаунт