За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 986
  • 972
  •   1
Отговори
# 825
Anathema, да ти кажа никаква промяна нямам в начина на хранене, меря я постоянно преди всяко хранене  и като се налага м/у тях. 13 ми е естествено в следствие от хипоглекимия след обяда, за сега нещтата влезнаха в релси, но ме притеснява все пак тази стойност 13, колкото и непостоянна да е! Исках да знам при Вас момичета как са вървяли нещата Simple Smile
Всички сме имали единични високи стойности, както и много хипогликемии Simple Smile
При мен увеличение на дозите се налагаше даже и при никаква промяна в начина на хранене. Мери не само преди ядене, а задължително час и два часа след Simple Smile Успех и спокойствие!

# 826
Здравейте на всички - и аз съм с двете диагнози - това което искам да ви питам мами и бъдещи мами - вие стояли ли сте в болница в началото на бременността и по време на нея - ако да защо се налага това ?

# 827
Здравейте на всички - и аз съм с двете диагнози - това което искам да ви питам мами и бъдещи мами - вие стояли ли сте в болница в началото на бременността и по време на нея - ако да защо се налага това ?
Аз да - два пъти и отделно веднъж в Ендокринологията. Не се "налага", лежи се за наблюдение, корекция на дозите, изследвания се правят. Ако не искаш, не лежиш Simple Smile

# 828
Аз се страхувам ,защото започва едно объркване на инсулини и на организма -когато нещата са контролирани ,дали трябва пак да се отиде в болница - моя ендокринолог  каза-задължително ще отидеш, а гинеколога казва , че не е необходимо и аз съм объркана  и затова питам ?

# 829
Аз се страхувам ,защото започва едно объркване на инсулини и на организма -когато нещата са контролирани ,дали трябва пак да се отиде в болница - моя ендокринолог  каза-задължително ще отидеш, а гинеколога казва , че не е необходимо и аз съм объркана  и затова питам ?
Аз лично не мисля, че е задължително, ако успяваш да се справяш с контрола и КЗ. Като цяло на мен никой не ми е определял дозите, слагах колкото аз реша. Единствено при първото влизане ми смениха едния инсулин, което в моемента отчитам като грешка. За по-късните влизания много успокояващо ми действаха прегледите не бебето, тонове и подобни.
И да се наложи да се влезе, човек не трябва да го приема кой знае колко драматично. А и после дават месец болничен  Wink

# 830
Много,много благодаря ! Едно усмихнато денче от мен!!!!!!!! А занапред ще се обръщам пак към вас със сигурност!!!!!

# 831
Здравейте момичета. От скоро съм бременна и с диабет тип 2. Също така си имам доста килца в излишък. От 5 дни съм на инсулин заради  бременността. Много се притеснявам, че мога да кача безобразно много от инсулина. Можете ли да споделите дали някоя от вас има проблем с напълняване от инсулин или е някаква заблуда. Просто не искам да изтърва още нещата.

# 832
Здравейте момичета. От скоро съм бременна и с диабет тип 2. Също така си имам доста килца в излишък. От 5 дни съм на инсулин заради  бременността. Много се притеснявам, че мога да кача безобразно много от инсулина. Можете ли да споделите дали някоя от вас има проблем с напълняване от инсулин или е някаква заблуда. Просто не искам да изтърва още нещата.
Здрасти!
Напълняването "от инсулин" не е точно мит, може да се случи поради следното: ако получиш повече от необходимия инсулин, кръвната ти захар ще падне, което ще изисква допълнителни въглехидрати, за да се нормализира. Ако тези въглехидрати са повече от необходимото, това ще изисква допълнителен инсулин и така нататък, малко като порочен кръг се получава. Като цяло не се качва от самия инсулин, а от това, което той "причинява" на тялото, намалявайки глюкозата в кръвта. Качва се винаги от допълнителни и излишни калории.
За теб, щом си си Диабет 2 и инсулин, е адски важна диетата - колкото е възможно по-малко въглехидрати. Също така е много важно дозирането на инсулина - свържи се с някой добър ендокринолог, защото сама ще ти е трудно. Стреми се кръвната захар да не варира много и проверявай често. Желая ти успех! Simple Smile

# 833
Момичета здравейте и от мен,
Stsanova  - помилси си дали нямаш хипо което да не усещаш следобяда и това да води до високите ти вечерни? Аз също съм така. Премери 2 часа след обяд, 2 часа след това...Помисли какво обядваш и колко бързодействащ слагаш. Ако изпускаш хипо и не го усещаш ще си продължиш така до безкрай...
dotmot - твоята КЗ не влияе на бебето след като се роди по никакъв начин. Кърменето е горене на калории, следователно ти намалява КЗ. Оклоло кърмене може да се наложи да хапваш или да намаляваш инсулина ...зависи. Мери преди и след и ще видиш зависимостите при теб. ПОдкрепям кърменето доколкото е възможно повече. ТО ти обърква хормоните, но все пак е важно за бебето.
Pi29  -аз лежах 3 пъти в МД в патологията 3 пъти с първата бременност и нито веднъж с втората. Въпрос на избор според мен. Просто ти правят повече изследвания и те стресират;-) Ти си реши какъв човек си и дали искаш да те следят изкъсо или ти сама можеш да се следиш....
anastasia_81 -не искам да се изтъквам но съм на инсулин от 15 години и продължавам да съм слаба. Поддържам хранителен режим и спортувам, смятам всичко което изяждам като вид и количество....Мисля че ако се хранех грешно щях да напълнея повече отколкото ако си увелича инсулина....
Успех на всички и наистина имаме нужда от новини за нови бебета  Wink

# 834
Мерси, nj, за съветите!   bouquet
Аз си свалих в болницата всичките 12 качени килограма, обаче за 2 седмици съм качила 2 кг. Толкова хипогликемии не бях виждала през целия си живот. По 5-6 на ден. Не страшни, ама все пак..  Та значи от яденето на мед и бонбони и захар е явно. Добре, че мина вече.. Успокоиха се нещата, бебо направи 1 месец вчера.
П.С. С диабет съм от 22 години, мислех, че никога няма да имам деца, но ето че се справих! Коства ми страшно много усилия с храненето, до болка надупчени пръсти, 5 пъти по 1 седмица лежане в Майчин дом за наблюдение, накрая и инфекция на бебо и изписването ми без него (това не го пожелавам и на най-големия си враг).. Взехме си го на 12тия ден чак, беше ми много тежко.
Но пък си струваше всяка секунда! Заради тази беззъба усмивка..  Heart Eyes
Мда, похвалих се, но пък мисля, че го заслужаваме майките с диабет Simple Smile Живи и здрави и успех на всички в борбата!

# 835
Благодаря ви момичета за отговорите. В момента съм на 3 кратен прием по 4 единици Актрапид и вечер 6 единици Инсулатард. Хапвам без хляб и наблягам предимно на пресни плодове и зеленчуци, мляко, извара, разни семена и пилешко. ГХ ми е 6.1. За сега захарта е добре от 4.9 до 5.5 на гладно и 6.5 след нахранване. Надявам се да успея да задържа добрите резултати до края. Още не съм включила упражнения в програмата си, но мисля да имам около час и половина аеробни упражнения. Само незнам с тях как ще е захарта. Прочетох, че след упражнения е хубаво да се хапва въглехидрат. Купила съм си хляб от семки и мисля да пробвам с половин филийка от него след тренировка.

# 836
dotmot , повтаряш моята история след раждането на първото ми дете- всичко беше същото при мен. Хипото е страшно, защото освен че води до увреждания, води и до реактивни. Намали инсулина и мери по-често. Не е нужно да стигаш до хипо и после да се тъпчеш насила с мед и бонбони. Прецени си бавните въглехидрати за да нямаш резки качвания и спадания на захарта. И си нацелувай бебето, забрави за лошите неща. Наслаждавай се, защото ужасно бързо растат....
anastasia_81 -хубаво си помисли за режима си. На 4 едитици актрапид -колко въглехидрат приемаш?! хубаво изчисли 1 Е актрапид с колко ти намалява КЗ....Ставаш сутринта. Мериш КЗ. Стойност -Х. Ако е нормална, но не под 5 –за да не стигнеш до хипо - не яж и не пий нищо освен вода, сложи си 1 Е актрапид и мери КЗ след 1.5 часа и виж с колко е паднала. Внимавай за хипо.....Погледни пак в нета след колко мин е макс на действие на актрапид...Същия тескт с храната. Виждаш колко ти е КЗ. Изяждаш точно определено количество въглехидрат . примерно сметни си за 1 бисквита или 1 ф хляб. Не слагаш актрапид. Мериш след 1.5 часа. Така ще видиш с колко 1 ХЕ ти променя КЗ. С тази математика продължаваш...

# 837
nj благодаря ти за насоките. Останах с впечатление, че след нахранване трябва пак да е нормална. 6.5 много ли е. Извинявай ако не съм разбрала, но съм на инсулин едва от 6 дни.

# 838
anastasia_81, идеята е да е нормална. Маскимума на увеличение на храната ти обикновенно е след около 1,5 часа когато става въпрос за бавни въглехидрати и при положение че няма много мазнини примерно които забавят този процес. Затова е важно да знаеш максимума на действие на актрапида за да сметнеш пика на разграждане на въглехидрата с пика на действие на инсулина и да нямаш рязък скок в Кр захар. Въпроса е този скок на КЗ след нахранване на не е прекалено голям и съответно след това да се върнеш на нормална захар - 4-5 часа след нахранване пак да си в нормите. Това е идеалния вариант

# 839
anastasia_81, идеята е да е нормална. Маскимума на увеличение на храната ти обикновенно е след около 1,5 часа когато става въпрос за бавни въглехидрати и при положение че няма много мазнини примерно които забавят този процес. Затова е важно да знаеш максимума на действие на актрапида за да сметнеш пика на разграждане на въглехидрата с пика на действие на инсулина и да нямаш рязък скок в Кр захар. Въпроса е този скок на КЗ след нахранване на не е прекалено голям и съответно след това да се върнеш на нормална захар - 4-5 часа след нахранване пак да си в нормите. Това е идеалния вариант
Да разбрах напълно. Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт