За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 938
  • 972
  •   1
Отговори
# 75
Лантуса вече официално е одобрен за употреба при бременни. За апидрата пише да се използва с повишено внимание при бременни, аз затова се чудя дали да не я сменям когато му дойде времето, но за Лантуса съм сигурна че може  Peace
Като ви чета за болниците и ражданията .. хм, взех и аз да се чудя много. Аз си мислех при следващо забременяване случайно директно да отивам при Дяволов и той да ме следи, после съотвено да родя при него. Много ми беше чудно като бях бременна предния път, исках да раждам при моята гинеколожка, тя обаче каза: Не, в МД. Диабетичките са там, имали опит, ала-бала.... Аборта пак там, няма да разказвам, че не е за разказване, ама си мислех после, добре явно там наистина е най-добре. Чела съм много хубави неща за Вита, но може би трябва да се пита дали в друга болница ще приемат диабетички... И друго бях чела си спомням, дори да родиш в друга болница, бебето пак се транспортира до МД, за изследвания. На мен лично ми е много мътно всичко, която мама  ражда най-скоро ще разказва кое как е Simple Smile
Това за Лантуса е супер, аз го очаквах де, бях питала преди 2 години във фирмата и ми бяха отговорили, че чакат още няколко случая, за да изпълнят нормата за бременни. Качествата на този инсулин в сравнение с други, които съм ползвала, са страхотни.
За МД - нищо страшно няма там. Каквото и да си говорим, там наистина са много добри докторите. Случи ли се нещо с бебето, практиката е да се транспортира то директно в МД. Същото се отнася и за бременните - най-рисковите случаи се решават там. Аз лично бях свидетел как караха родилки с линейките от други болници. Новите им операционни и интензивното към тях са като космически кораб. На 7 етаж си е дива мизерия, но има ВИП стаи, а на 12 етаж също не било зле, съм чувала,а и там бебето може да е при вас. Така че нещата може и да са много добре. И все пак къде да се роди е въпрос на личен избор на всяка дама. Най-важното е начинанието, наречено раждане, да приключи успешно Simple Smile

Между другото тия дни гледам, че Холи Бери забременяла с второ дете - тя е с диабет тип 1 и е на 46 години. такива новини много ме радват Wink

# 76
Абе то, нали знаеш - колкото хора, толкова мнения Simple Smile Аз като цяло изобщо нямам лоши впечатления от МД, де.
А Холи Бери не беше ли 2 тип?  Thinking И аз четох че пак била бременна, хубави новини са това, наистина Simple Smile

# 77
Абе то, нали знаеш - колкото хора, толкова мнения Simple Smile Аз като цяло изобщо нямам лоши впечатления от МД, де.
А Холи Бери не беше ли 2 тип?  Thinking И аз четох че пак била бременна, хубави новини са това, наистина Simple Smile
Вярно е това за мненията Wink
А Бери-то - аз гледах в имдб.цом, там пишеше, че е 1, но разбира се, може и да е грешка - беше ми интересно от колко време й е диабета, ама не намирах чак толкоз информация. Тази като забременя първия път и си спомням, че си помислих - ех, и за мен има надежда Wink
А моят мъж все казва да не ги гледам тия звезди, тя сигурно си има слециален ендокринолог да й мери кръвната захар по 10 пъти на ден  Laughing

# 78
Момичета сега нещата са други. Едно време трябваше само в МД да раждаме, сега имаме избор и с други болнници. Иначе на 12 ет в МД за мен беше ок, ако изключиме че родих юни месец и там на 40 градуса 1 семица едвам издържах. Адска жега беше и не може да отваряш прозорец да не духа на бебето. Иначе от 3-рия ден бебка си беше до мен, а от 2-рия дам ходех в интензивно да си я кърмя. Така че това за мен беше голямо предимство. За вашта КЗ пак казвам че най добре да мерите и да разчитате на себе си за дозите инсулин. С Ламтуса изкарах и двете си бременности. Сега си кърмя. Не са ми ок стойностите, но може в мен да е проблема а и не намерих добър ендо който да ми помага. Последния ми ГХ беше 8. Но упорито кърмя. Това беше моя избор.
УСпех момичета.

# 79
  • Assenovgrad
Момичета аз също съм диабетичка, в момента 27г.с. Споделям вашия опит, до около 20 -23г.с. контрола на КЗ що-годе беше добре, но в един момент нещата наистина излизат извън контрол. На 4-кратен прием на инсулин съм, Новорапид и Левимир, до преди това всичко си е било ок, но сега независимо, че се старая да спазвам стриктно диетата просто понякой път КЗ е неконтролеруема. Играе ми често, например събуждам се сутрин с КЗ 5ммол и след лека закуска /примерно малка купичка мюсли с мляко/ захарта след 2 часа ми е 17. Кошмар са стойностите, колкото и да се старая и ми е много странно, тъй като преди при тази закуска и по-малко еденици се е налагало да ям допълнително плод примерно, за да не изпадна в хипо, а сега по-малко храна, повече единици и по-висока захар. Но слава Богу засега се стремя да поддържам нормални стойности, въпреки че напоследък се движат около 6-12.

# 80
Моя ендокринолок ми каза че нуждите от инсулин ще нараснат в третия триместър.Това се дължало на качените килограми защото не се гледат само въглехидратите но и килограмите.А от седмия месец било много важно КЗ да е в норма защото това води до раждане на по голямото бебе което казват че е присъщо за диабетичките.Не знам дали е така защото ми предстои.

# 81
  • Assenovgrad
Момичета да ви попитам тези от вас, които са в по-напреднала бременност къде си инжектирате инсулина?

# 82
Бързо действащия в корема или в ръката а бавно действащия в бедрото

# 83
Мен ме беше старах в корема да слагам към края на бременноста и само в бедрото. Но са ми казвали чее няма проблем да е в корема.

# 84
Моя ендокринолок ми каза че нуждите от инсулин ще нараснат в третия триместър.Това се дължало на качените килограми защото не се гледат само въглехидратите но и килограмите.А от седмия месец било много важно КЗ да е в норма защото това води до раждане на по голямото бебе което казват че е присъщо за диабетичките.Не знам дали е така защото ми предстои.
Не е само заради килиграмите, макар че и те си имат значение - получава се и инсулинова резистентност - просто инсулинът не се усвоява изцяло и затова се налагат по-големи дози. При мен в края на бременността беше стигнал до 2.5 пъти повече, отколкото в началото.
А дали ще е голямо бебето - изобщо не е задължително Simple Smile Случва се най-вече при зле контролиран диабет.
Аз инсулина го слагах където се сетя без корема - не е проблем и там, но мен си ме беше шубе.

# 85
Здравейте, да питам за изследванията на щитовидната жлеза, ако някоя от вас може да ми отговори.
Току що ми излязоха резултатите :
FT 4 ( свободен Т4 )   14.69   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   1.060   mIU/l   0.27 - 4.20
ТАТ анти тиреоглобл. антитела ( anti-Tg )   147.70   IU/ml   < 115
МАТ анти микрозом.антитела ( anti TPO )   6.01   IU/ml   < 34

ТАТ са ми завишени. Миналата година бяха в норма, а МАТ бяха малко по -високи, сега обратното. Хормоните са ок. Можете ли да ми кажете какво означават тия завишени антитела? Не съм говорила с ендокриноложката все още, информативно питам само, дали ще ми попречат нещо на опитите за бебе?
  bouquet

# 86
Здравейте, да питам за изследванията на щитовидната жлеза, ако някоя от вас може да ми отговори.
Току що ми излязоха резултатите :
FT 4 ( свободен Т4 )   14.69   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   1.060   mIU/l   0.27 - 4.20
ТАТ анти тиреоглобл. антитела ( anti-Tg )   147.70   IU/ml   < 115
МАТ анти микрозом.антитела ( anti TPO )   6.01   IU/ml   < 34

ТАТ са ми завишени. Миналата година бяха в норма, а МАТ бяха малко по -високи, сега обратното. Хормоните са ок. Можете ли да ми кажете какво означават тия завишени антитела? Не съм говорила с ендокриноложката все още, информативно питам само, дали ще ми попречат нещо на опитите за бебе?
  bouquet
Здрасти Инди Simple Smile
Ами да ти кажа моето мнение - без да съм специалист, разбира се - според мен са ти идеални резултатите и няма да ти попречат на опитите за бебе. Отклонението на ТАТ-а е съвсем малко.
Да ти разкажа и при мен как беше, без претенции, че с всички е така. Аз знаех, че съм с Хашимото от много време, обаче никога не съм го третирала - преди 6-7 години се пробвах да пия Еутирокс, обаче получих такова сърцебиене от 50 мгр, че го отказах на момента.
И живях си аз щастливо и без проблеми, забременях и в 5 месец се видях с ендокриноложката, която ми прегледа на ръка щитовидната жлеза и установи, че е увеличена. Каза ми да си изследвам щитовидните хормони и че по принцип Хашимото върви с диабет в 75% от всички случая - и двете заболявания са автоимунни и са свързани много често.
ТСХ-то излезе 4, ТАТ и МАТ бяха над 600. Назначиха ми пак елтироксин, като първоначално докторката искаше да е 50 мгр, но като й казах, че ми се е отразил зле, веднага ми го намали на 25 (било бебешка дозичка). Каза да изследвам ТСХ-то, целта е да се свали под 2 за бременни и забременяващи жени, останалите хормони нямало смисъл да ги гледам - така или иначе са щели да са високи в моя случай, да не се тревожа за тях. И оттогава го пия редовно.
Питай и доктора, ама да не вземе да те стресира нещо Wink 

# 87
Anathema, благодаря много Simple Smile Аз следя жлезата точно защото при преглед с ръка се установи, че е увеличена. За резултатите не се притеснявам, издразних се честно казано като видях че  са увеличени антителата, но това е защото бях абсолютно сигурна, че всичко ще е в норми  Mr. Green
От моята ендокриноложка също знам, че автоимунните заболявания се препокриват, ще видим другата седмица какво ще ми каже. Аз си гледах миналогодишните изследвания, хормоните даже са ми били малко по-високи тогава.
Другата седмица ще ходя при ендокринолога и ще видим Simple Smile
Лека вечер от мен   bouquet

# 88
сега сме в 26 седмица и аз правих изследвания на ТАТ И МАТ,ТСХ  и ТФ4 от които само тата излезна висок но ендокринолига ми каза че може да се свали но не ми обясни как.За бременни не препоръчвал това сваляне щом другите показатели били на ред,не било нужно да поемам още медикаменти аз му се доверих на пълно за сега всичко е окей и се надявам и за напред да е така.Мен   сега ме притеснява избора на болница в която да се направи секциото.Чета различни мнения не мисля да ходя до Майчин Дом искам да е в Пловдив.От една страна като чета за частните клиники ми звучи добре но ако се появят някакви проблеми след изписването кой ще ти обърне внимание.Вашите мнения какви са.

# 89
Ваня, аз не знам какво да те посъветвам, може би ако попиташ на място в клиниките, между които се колебаеш, ще получиш отговорите от които имаш нужда. Нали повечето правят дни на отворените врати... Със сигурност ще прочетеш противоречиви мнения, пожелавам ти да вземеш най-доброто решение за себе си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт