За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 911
  • 972
  •   1
Отговори
# 615
Anathema  Hug  Simple Smile Браво за пътуването. Възхищавм се на позитивизма ти. Имаме нужда от такива като теб Heart Eyes Приятно изкарване на морето и до скоро Simple Smile

# 616
Anathema,Nj-вие сте прекрасни!  Hug Не се познаваме,но ви чувствам близки,защото сте ми помагали в много сложни  моменти! Целувки и хубаво лято!   Nature Sun With Face

# 617
Здравейте! Пак аз да се включа с въпрос Simple Smile Не разбирам разликата между Хашимото и Базедова болест. Изследвах Tsh- 0,032. Ft4- 26,80. Утре ще видим Тат и Мат и антитела.
Ендокринолога ми каза да видим всички изследвания и тогава ще говорим за диагнози. Аз попитах дали има надежда да не е базедова болест, обаче той нищо не каза Sad((( Страх ме е да не се окаже това и да трябва да чакаме 2 години за бебе Sad

# 618
Завърнах сеее! Ако можех да живея само на морето, щях. Ама и да е вечно лято, де Wink
За разликите между Хашимото и Базедова болест - тези двете не са ли противоположни? newsm78
dotmot, спокойно - ако някой доктор ми каже да чакам 2 години, за да забременея заради някаква болест, вероятно ще го сменя. Най-малкото ще потърся 2-ро и 3-то мнение. ИЗчакай да излязат резултатите и спокойно обсъдете с лекаря какво да се прави.
Ей, голям проблем е тая липса на свестни ендоринолози, егати.

# 619
Оказа се, че не е Базедова болест. Пия си хапченца и след 1 месец ако новите изследвания са добре, сме готови за екшън.  baby_neutral Laughing

# 620
Оказа се, че не е Базедова болест. Пия си хапченца и след 1 месец ако новите изследвания са добре, сме готови за екшън.  baby_neutral Laughing

Как са ти антителата?
Аз забременях с Хашимото - проблема идва с износването, така че с помощта на специалист и то наистина добър - няма да имаш проблеми Simple Smile

# 621
anti Tg ( TAT )                      226.50 IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )                34.55   IU/ml   < 34
TSH рецепторни антитела  <0.30   IU/l           < 1.5 отр; 1.5 - 1.75 граничeн; > 1.75 пол.

Пия Пропранолол за 1 месец и ако нещата не се подобрят- минавам на Метизол. Това разбрах за сега. Иначе и на мен ми казаха, че именно износването е проблем. За сега не ми се рискува, ще почакаме малко, дано пък е за добро. Simple Smile

# 622
 Simple Smile Здравейте мили дами и вече мами,моля ви за малко съвет и информация относно промяната ви на инсулин.Запознати ли сте поради каква причина се прави точно и имате ли представа дали моите ще бъдат променени,аз съм на ЛЕВЕМИР И НОВОРАПИД.От 2 години и половина съм с диабет тип 1 и в момента съм бременна в началните месеци още,поточно във втори месец. Ще съм благодарна и за някои полезни съвети от вас,които вече сте минали по този път.Пия си фолиевата киселина и алфа-липоевата също ,тъй като разбрах че за нас е изключително важно техният прием. Гледам гликирания да ми е в нормални стойности около 6. Целувки на всички от мен.

# 623
Zdravei gpesheva,
niama prichina da ti promeniat insulina ako kontrola ti e tolkova dobur. NE se davai da go promeniat ako iskat ili potursi i vtoro mnenie. Men mnogo me natiskaha da smenia insulinite na choveshki no ne se suglasih. No tova beshe predi 8 godini s ednoto dete i predi 2 s drugoto. Kusmet.

# 624
 Heart Eyes Благодаря ти nj, за бързия отговор а ти къде ражда,в коя болница и секцио ли беше? Защото мен са ме ориентирали към Майчин дом,но нямам още конкретен от там ендокринолог, тъй като съм в 12-та седмица и още не съм направила консултацията там.Благодаря ти предварително!!!

# 625
Здравей!
Няма нужда да си променяш инсулина. Аз също съм на новорадид и левемир и съм в осми месец. Никой дори не ми е предлагал да си сменям инсулина. Важното е да се мериш по 7-8 пъти на ден, да поддържаш добра захар. И честито, дано всичко да е наред до края  Simple Smile

# 626
Благодаря ти sluncoo, ти къде си се ориентирала да раждаш? Пожелавам ти и при теб да е всичко наред.......и поне много не ти остава.Късмет за здрава и щастлива рожба........ и какви кремове против стрии използвате,тъй като моята кожа е предразположена и честно казано съм тотално объркана от избора на продукти,който се предлага на пазара,пък и я има ефект-я не.Нещо изпитано и сигурно-ще съм ви безкрайно благодарна!!!

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 14:40 от gpesheva

# 627
Gpesheva, бихте посъветвала да избереш внимателно къде искаш да раждаш. За мама с диабет има доста рискове, един от които е бебчо да се появи по-рано. Затова проучи добре дали в болницата има добро неонантологично отделение, мисля, че това е доста важен критерий. И следи захарта, инсулиновите нужди се променят много през бремеността. При мен през 3-5 месец много паднаха и непрекъснато имах ниски захари, ходех си с 1 литър сок в чантата. Пази се по време на бремеността и си обръщай внимание Simple Smile

# 628
Здравей, Гпешева,
ендокриноложката в Майчин дом по мое мнение е много добра. Името и е д.р Йонкова. От 13-та седмица можеш да постъпиш да те наблюдават или винаги може да се видиш с нея и на частно, тя ще ти иска последния гликиран и кръвни захари на гладно, 1 и 2 часа след хранене, преди лягане, в 12 и в 3 през нощта (много са, но един ден ще трябва да се пободеш още). Тя няма да иска да сменяш инсулина докато ти е добър контрола, гарантирам.
Аз също като Слънчо съм в 8-ми месец, но съм с инсулинова помпа, така че не мога да ти дам конкретни препоръки. При мен контрола с писалки не се получаваше изобщо...
Ако мога да ти помогна с нещо, казвай  Simple Smile

# 629
Heart Eyes Благодаря ти nj, за бързия отговор а ти къде ражда,в коя болница и секцио ли беше? Защото мен са ме ориентирали към Майчин дом,но нямам още конкретен от там ендокринолог, тъй като съм в 12-та седмица и още не съм направила консултацията там.Благодаря ти предварително!!!
Секцио не се прави без медицински основания за това, диабетът сам по себе си не е такова. Аз раждах със секцио заради усложненния в очите, NJ например ражда нормално двата пъти. И двете сме раждали в МД при един и същи лекар.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт