Да преправим старите мебели с любов - 19 тема

• 81 943
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Meggysan, при мен например няма място за никакви водачи ни отдолу, ни отстрани  Rolling Eyes той мъжа ми ме предупреди, че заради визията ще имам после ръчкане със затварянето, ама на ...нали за пустата хубост сме ...та сега си го прибутвам лекичко...докато се поизпили, както казва baibibi  Joy
Lois това с маслото май е добра идея, хем няма да е боя да "лепка" хем ще има свежо и ново покритие  Peace

# 526
Здравейте майсторици рових, рових но не открих някоя от вас да е слагала механизми (плъзгачи) на чекмеджета на стари мебели без такива?.... и става ли? какъв модел би трябвало да са?
Става, но в 100% трябват нови кутии, само челата остават.  Peace

# 527
KaMu хвърли едно оЧо на това и си прецени за чекмеджетата.
До коркото схванах се махат старите водачи и се слага това в средата  newsm78
Може пък някаква идея да те навести  Hug
http://www.bgstroitel.com/article/preview/id/2082

# 528
Да ама виж, че между челата на чекмеджетата има бленди на които стъпва в предната и задната част плъзгача. Ако между чекмеджетата няма разделител, няма да стане по този начин.  Thinking

# 529
колориткен, екстра е табуретката! Никога не бих казала, че това е "първи опит".
Секцията - не знам каква ти е идеята. В смисъл плътна боя ли ще нанасяш, или искаш да прозира дървото. Ако е с плътна боя, то аз бих препоръчала мързеливия начин - боро контакт + боя две три ръце отгоре, а накрая протъркване на ръбчетата с фина шкурка. Аз вече само така действам. Изобщо не се занимавам да свалям стария лак. Даже и не разглобявам.

Чакай да видя дали съм разбрала правилно - взимам си чамовото шкафче, дето съм му хвърлила око и не се масрафя да го изшкуркам отвсякъде, а просто го намазвам с боро контакт и после боя, докато не стане бяло отвсякъде, както го искам? Егати якото, съвсем се въодушевих Laughing

Момичета, нещата, които показвате, са толкова красиви, че като ги гледам, много се въодушевявам и просто нямам никакво търпение да подхвана да мацам Laughing

# 530
  • Пловдив
Преди да плескочиш боро контакта го измий добре с обезмаслител.

# 531
Преди да плескочиш боро контакта го измий добре с обезмаслител.
Записвам си прилежно да не забравя тази първа стъпка Grinning

# 532
  • София-в сърцата на моите деца
И второ-най-много 1.30-2ч след Борото боядисваш... Peace

# 533
Момичета, абе върти ми се една идея - имам огромен пъзел, от най-големите - стара карта на света. Сега е набутан под леглото, опакован в найлон и ми се ще да го сложа на терасата отвътре на преградата.
Та питам, ако го намажа с водоразтворим лак (да речем няколко пъти) ще се запази ли от атмосферните влияния - все пак е хартия, а вънка си е влага, топло, студено... Или да взема от миризливите - лазурни, яхтени и т.н., какво мислите? newsm78

# 534
Момичета, някоя от вас беше ли правила подобна лампа?
Дали не се разпада лесно?

# 535
red shoe имаше някъде из темите,ама.... newsm78
Пак ще изкараш нещо от вълшебния ръкав  Wink
дописвам,не смееш да опиташ от инструкциите в нета ли?.
нещо по темата

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 19:16 от ZVEZDA *

# 536
Здравейте! В тази тема за първи път и се надявам, че тук е мястото да задам въпроса - имаме ъглов диван и на едно място, където е сядано най-много е потънало толкова, че дори да няма човек, се забелязва, може ли да се направи нещо? Не съм запозната въобще с тези неща. Към какъв специалист трябва да се обърна?

# 537
ZVEZDA *, напротив, иглеждат съвсем ОК съветите, но все пак се чудя. Аз няма и къде да я слагам, но много ми харесва.
Ще питам майка ми дали пази още купищатата плетени покривчици, които ужасно мразех като дете  Laughing

# 538
Реших да намина за малко Heart Eyes а вие сте изписали няколко страници.

По въпроса с чекмеджетата и плъзгачите. Когато преправях бюфетчето, чекмеджетата му вървяха ужасно- криви, летвичките, по които се плъзгаха се бяха разцепили и аз реших, че ги искам модерни, нормални. Да, ама не и в този им вид и размер. Направиха ми нови кутии, ползвахме само челата и така стана работата.

vanina_g, а с какво ще го лепиш? Защо не го залепиш върху нещо като фазер или изолационни плоскости за паркет и после да го монтираш на стената? Отгоре му нанасяш 3 ръце лак на водна основа, като между ръцете чакаш хубаво да изсъхне предходния слой и няма да имаш проблем с вода и влага. С нитроцелулозни лакове може да се съсипе пъзела, само с воден.

Здравейте! В тази тема за първи път и се надявам, че тук е мястото да задам въпроса - имаме ъглов диван и на едно място, където е сядано най-много е потънало толкова, че дори да няма човек, се забелязва, може ли да се направи нещо? Не съм запозната въобще с тези неща. Към какъв специалист трябва да се обърна?
Като повдигнеш седалката какво има отдолу- пружини, колани или направо рамка? Каквото и да е се е скъсало/счупило. Аз ти препоръчвам тапицерски колани, заковани на кръст. Дано си ме разбрала.

колориткен, табуеретката е БИЖУ! Умрем начи за розички, макове, люляк! Продължавай да освежаваш, а ние да цъкаме и да се възхищаваме на уменията ти. Секцията ще стане също, не ги слушай мъжорляците Naughty Само трябва да решиш дали да е плътен цвят или да прозират чеповете и шарките? Аз бих избрала второто, някак по- леко стои на дебели, масивни мебели Rolling Eyes
Ако си поиграеш да и зашкуриш лака и я намажеш с бяло масло ще стане екстра Peace Можеш да  започнеш с вратичките, после страниците. Отвътре шкафчетата можеш да пробваш да ги омаслиш направо, а може и да ги прескочиш, надали ще е фатално.

Fairy, от обикновен жълтеникав лакиран чамов шкаф, без шкурене ще стане такъв: http://media.snimka.bg/6570/019395906.jpg?r=0  Peace

Аз пак се потапям, ама ще намина скоро, обещавам bowuu

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 21:59 от СедеФка

# 539
Fairy, от обикновен жълтеникав лакиран чамов шкаф, без шкурене ще стане такъв: http://media.snimka.bg/6570/019395906.jpg?r=0  Peace

Въх, точно такъв искам да стане Laughing Heart Eyes А това колко ръце са минати, да знам на коя ръка да спра Laughing Не е ли вече достатъчно топло да ги захващам шкафа и скрина? Че ме сърбят ръчичките и даже почвам да кроя планове утре да натоваря болните дяца и да ги заведа до магазина да купя необходимите неща Laughing
Между другото, хвърлила съм око и на гардероба ни в спалнята, но да видим дали ще събера смелост за него. Че той е един красив, от бук, лакиран с орехов лак, ама аз съм си наумила, че всичко в спалнята трябва да е бяло и явно няма да мирна, докато и него не го бастисам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт