Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 658
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • ГОре на черешата...
Ето го, тъкмо да почина малко - омаслено е вдясно от по-тъмната дъска:

Скрит текст:

# 661
... на мен лично ми се иска да го лепим, не знам клик клак дали може и да се лепи  newsm78
предвидила съм около 20лв за квадрат с подложки, лайсни и т.н.,
Може да се лепи и аз лично го препоръчвам. Единствената стая, в която редиха паркета специалисти е детската стая и съответно не го лепиха. Вече се получиха подувания на няколко места, тъй като няма какво да спре проникването на вода. В другите стаи нямам такъв проблем.
mari_eta, страхотно се е получило.

# 662
  • ГОре на черешата...
Приключих Party! 3 и половина часа, подута ръка и сини колене, но си струваше всяка секунда! Много съм доволна, синът ми е във възторг, днес сме щастливи!

И още:

Скрит текст:

Извинявам се за многото снимки, но съм сигурна, че все на някого ще са от полза, като знам аз колко търсих и гледах...

# 663
  • ВАРНА
mari_eta това с една ръка Осмо 3111 ли е минато?Ор снимките ми изглежда бяло-бежово,минавала ли си някъде 2 ръце,предполагамоще по-бяло става  newsm78 За колко часа съхне,мирише ли?Аз съм бременна и се чудя мога ли да работя с такова ...

# 664
  • ГОре на черешата...
Моргана, да, 1 ръка е. С две става доста по-плътно и не си личат шарките, а аз исках точно тях да запазя. За мирисане - мирише, но съвсем поносимо, при положение, че омаслявах на затворен прозорец, защото отвън майсторите режат и лепят плочки и е голям прахоляк. Сега вратата на стаята е отворена, аз съм в съседната и се долавя съвсем лек мирис. за съхненето - все още не знам, после ще пиша.

# 665
  • София
Съхненето е бавно, минимум 24 часа.
Ето снимка при 2 ръце с 3172 боядисвано с четка. Ако е с флок-мече е още по-равномерно. Плътничко си става. http://maminko.snimka.bg/daily/zakachalki.690492.27967461.big

Мариета, чудесно е. Като изсъхне ще видиш колко е приятно да ходиш бос.

# 666
  • София
Мариета, браво!
Където и да те прочета, се убеждавам в едно нещо - правиш всичко с хъс и от сърце!
Честит ви нов под.  Wink

# 667
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви  bouquet!
Ирина, много висока оценка за скромната ми особа Blush.

Утре пристигат мебелите и монтажниците започват да ги сглобяват. Остана само килимът, имам идея в главата си, остава да намеря точния Peace.

Встрани от темата за детските стаи - ще правя с масло и пода в кухня+дневна. Само мисля какъв цвят да е...

# 668
  • ВАРНА
А маслото пази ли от дървояди,ако се намокри не попива предполагам и пази дървото?

# 669
  • ГОре на черешата...
Пише, че импрегнира отлично. За дървояди, сигурно предпазва. Преди години всичката дървения се е мазала с безир.

# 670
  • на североизток
Малее, момичета, голямо съревнование се е получило Simple Smile И двете показвате работата в движение, все едно наблюдаваме on line  Simple Smile
Пък и много добре ви се получава и на двете Peace Ще очакваме продължението с интерес.

На мен като че ли ми се иска да се получи малко по-сивеещ ефект с Осмото(за моя си паркет имам предвид) Дали има такова светло сиво като цвят и дали ще стане направо с него или ще е по-добре първо една ръка с това бяло и после съвсем леко да се мине с някакво сиво и то да не е плътно навсякъде, за да се получи на нишки Thinking То май докато не се пробва няма как да се разбере. Даже е най-добре на мостричка от самия паркет, ама вече на следващия ремонт ще го осъществя.

# 671
  • ГОре на черешата...
Ивчи, 3151 е гълъбово сиво/каталогът е отворен пред мен/. От Креатива има фиорд /3173/и  ахат/ 3181/ - на мен те ми сивеят...

# 672
  • на североизток
Ще си запаметя информацията за в бъдеще, благодаря ти  bouquet

# 673
А има ли безцветно масло? На мен този светъл дървен цвят ми е уникално красив и се замислям може ли да си остане само такъв, но все пак с нещо намацан за предпазване?
У нас имаме такова дюшеме в трапезарията, което е класически циклено и лакирано, с жълтеникавия оттенък. Чудя се може ли да се преправи и да остане това светло матово като на снимката на Мариета...

# 674
  • София
Има безцветно, но опитът ми показва /на буков паркет/, че от светлината се изменя леко цветът с времето. Предполагам, че за чамово ще е още по-контрастна разликата. Според мен, ако искаш да задържиш един опушен ефект, та дори и близък до естествения изглед, трябва да използваш цветно масло. Някой съвсем скоро тук или в майсторката тема беше пуснал снимка на мострата от цветовете от магазина.

Общи условия

Активация на акаунт