Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 850
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
Ние сме с латекс...да цвета леко се променя. Изсветлява малко. Но пък миенето за мен е безценно...тапетите как да ги измиеш. А все пак петна се появяват. Не искам след година стаята да изглежда захабена. Чесно казано аз съм луда в чистенето или по скоро като вида нещо захабенно ми се догажда:)))

# 376
Ние също сме с латекс,навсякъде и определено много лесно се поддържа. Ако след време ми омръзне цвета или пък дотолкова се е захабило,4е трябва да се смени,просто грабвам 4етката и действам.Ама това не е за всеки де Wink
Тапетите поемат много миризми,стават на петна,късат се,особено по ъгъл4етата.Ако се появи мухъл,отмена доста пове4е време докато избие отгоре и се действа. Отделно,ако  има  хлапе (като моето),което се изживява като Ван Гог ,как се сменя само един тапет?
 За мене подмяната на тапети е адски трудоемка работа и обикновено е свързана с наемането на майстор. Това удоволствие тук може да ми струва доста скъпо и затова още пове4е гледам да го избягвам.

# 377
Е, всеки си казва – аз имам и латекс, и тапети и живеем едни и същи хора в стаите и си правя сравнението. Тапетите в спалнята са ми на 3 години – като току що поставени са. За 3 години в хола латекса прилича да не казвам на какво, тая пролет абсурд да не се подмени.

# 378
и аз съм за латекса
вкъщи навсякъде е тапети, без коридора и още една стая
ами трудоемко е това с лепенето, а и малкия доста изпокъса и изрисува
 а и като е с боя където се зацапа-мога да мина отгоре с четката
така практикувам-оставям боя от същата и всяка година където има петна цапам отгоре

# 379
  • Русе
E, има значение дали е детска, спалня или хол. Натоварването е много различно.
Сега в къщата заложих на латекс, в детската на миещ. Щом изтърках крем Здраве от доста синя стена, значи е ОК. Холът за една година и вече е за пребоядисване и това при положение, че имаме цокъл от декоративни тухли на около метър височина. Малко над него е доста оцапано от децата. В спалнята нямам забележки, като ново е.

# 380
  • Berlin
Аз съм за тапети в детската, защото може да се сложат такива с шарки. Simple Smile Не знам как е с подръжката, но ги сложихме и с мисълта, че ще бъдат нарисувани. После просто ще ги сменим.

# 381
и аз съм за латекса
така практикувам-оставям боя от същата и всяка година където има петна цапам отгоре

O да бе, то и при затворен капак боята/.атекса се сгъстява и променя...Тия цапанки отгоре така си личат. Както и  да е, въпрос на избор.

# 382
  • ВАРНА
Вече ми бръмна главата от толкова варианти и снимки,на които се нагледах последните дни - понеже чета назад темите.Сега и дилемата тапети или латекс ще я мисля  Joy

Искам мнение на мами с 2 еднополови дечица  Peace Нашата кака май месец става на 5г,тогава чакаме живот и здраве и бебка да се роди.Досега каката спеше на кошарката в спалнята,сега вече мислим детската стая,която не е много голяма - 3.40м/3.40. Мисля си,че поне докато започне училище (т.е. още 2г3м) и трябват в стаята едно легло и гардероб и повече място за игра.Повечето гардеробчета,които гледам да се продават в комплектите са ок за 1 детенце,но за 2 ми се струват малки,така ли е   newsm78 през 2г да се сменят мебели не ми се струва практично,затова какво бихте ме посъветвали - да правя ли голям гардероб по поръчка,защото където се закрепи там ще си и остане и засега 1 легло,с идеята после да се добави друго.Лошото е,че ако каката е на 7г  ученичка,малкото ще е на 2.5г и ще си иска мястото за игра,а каката ще и трябва бюро и пространството много се затваря в стаята....Отказах се от идеята за двуетажно легло,обмислям тези,които са с издърпване,за такива какво ще кажете,удобно ли е?И изобщо какви са нуждите на децата на 7-10г възраст и какво ще ме посъветвате,ще се радвам на всякакви мнения  Hug

# 383
Всичко си зависи от прасето, прощавайте детето. Първата стая на синът ми беше в така любимия ми цвят капучино. Още на вторият ден си залепи намазанто с лосион дупе на стената и след месец сякаш не бяхме боядисвали от 5 години. Сега е вече 7 месеца в стая със снежно бели стени и нямаме нито една драскотина.

# 384
  • ГОре на черешата...
Благодаря на всички, които се включиха, дискусията ми беше много полезна Hug.
Та - семейният съвет реши - тапети Grinning.
Стаите ни са доста големи и високи /тази е 4,70/3,20 и 2,70 см висока/. Стените никога не са били шпакловани фино, има от старите по-груби и неравни мазилки, съответно от сума ти време са само с тапети, които подменяме да речем на 6-7 години. Отделно са толкова криви, че...та ако решим латекс ще трябва шпакловка - не ми се мисли колко материал ще влезе, оттам колко време ще е нужно за съхнене и т.н. Ремонтът е планиран за пролетната ваканция, т.е. от 1 докъм 10 април.
За мен всичко опира до качеството на тапетите и разбира се до прасето /Октоподче Hug/, пардон - детето Laughing. В стаята, в която сега спи големият ни син и ще стане изцяло детска, сложихме тапети, които не излязоха качествени. Обаче бях вече с голям корем, не ни се обикаляше, искахме нещо бледо и не открихме по-подходящо. В резултата тапетите изглеждаха като захабени още на втората година. В нашата спалня, която ремонтирахме по същото време, веднага след като направихме детската, залепихме немски тапети, които открихме съвсем случайно докато бях на консултация и со ще по-голям корем Whistling. Ами разлика от небето до земята - бели са така, както преди 6 години. Единствено потъмняване виждам около ключа за осветлението и то е от прасешките ръчички на Малчо, защото вече го стига. Има обаче избил мухъл в двата ъгъла, но разбрахме причината и сега ще я отсраним /улуците на блока минават точно там и ще ги отделим на разстояние от стената/. Тапетите са ми толкова любими, че няма да ги сменяме изцяло, а ще подменим само около прозорците, защото ще сменяме дограмата и в ъглите, за да махнем мухъла /майка ми миналото лято сложиха същите и имат цяла ролка останали/.
Та смятам да инвестирам в качествени тапети и в следващите 6-7 години ще си реша дилемата. После да му мислят снахите hahaha...

# 385
  • ГОре на черешата...
Ох, тръгнах да отговарям на Моргана, пък се олях, затова в отделен пост.
Моите синове са с 6,8 г разлика. Отделихме големия в негова стая малко преди да родя. Е, в последствие баща му се прехвърли да спи при него /в стаята има огромна секция с приста /широка 1,30 см/. Така че проблем с мястото за дрехи съм нямала. Обаче големият порасна, спалнята с баща им отесня и си го прибрах пак при мен и детето вече се шири самО. Сега като тръгнах да избирам мебели се ужасих - ми те детските секции с по едно гардеробче 80 см - абсурд е да се поберат всички дрехи на 2 деца Crossing Arms. Затова сега направо си поръчах още един двукрил гардероб и един скрин с чекмеджета - за мен скринът е незаменим - и сега имаме в нашата спалня и е побрал всички дрехи, бельо, чорапи на малкия. Така че поразгледай гардеробите на фирмата, от която ще поръчвате детско обзавеждане - при всички положения ще имат същият.
За леглото - категорична съм, че всяко дете трябва да си има легло, затова поръчах ъглови. Гледах ги тези тип сандвич - ами едното дете ще спи почти на земята, другото над него, моите както ритат - току се изтърколил горният върху долния hahaha. За двуетажно едно над друго - категорично против - този отдолу ще се чувства като в дупка, аз не бих могла да спя така. За ученето в стаята- големият чак сега започна да се затваря /5 клас/ и то защото наистина вече има много и сложна материя за учене и дори ТВ му пречи. Обикновено пък следобед докато го няма малкия вкъщи си учи в дневната - повярвай ми - грамадната ни маса понякога не стига да разпъне всички учебници, карти, атласи, какво остава за малкото бюро - т.е. много по-удобно му е там. Така че ще има мясот и за двете деца. А и при тази разлика следобед докато учи голямото малкото ще е на градина, нали?
След 8-9 години почти нямат играчки - всичко е подарил на брат си, купуват се вече само и единствено книги. Затова сега исках секция, на която да се подредят купищата енциклопедии, глобусът му, сувенирите от пътуванията. А и вече виждам, че малкият също не играе с играчки - предимно рисува, оцветява и понякога играе с малките колички или лего. Така че няколко кутии с капаци ще приютят съкровищата му и наредени една над друга няма да заемат много  място.
Последно и спирам, че ви опротивях - поръчах леглата с механизъм за повдигане на матраците, така че ще има място за дрехите извън сезона, за спалното им бельо и т.н. - т.е. неща, които няма да са им нужни или за които /като чаршафите/ така или иначе отговарям аз.

Изгонете ме, плиййззз ooooh! Whistling...

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 21:47 от mari_eta

# 386
Да вметна само, че и нашите тапети са немски флийз и се лепят безумно лесно - няма опъване, няма въздух - просто слагаш и лепва за стената  Peace

# 387
и аз съм за латекса

O да бе, то и при затворен капак боята/.атекса се сгъстява и променя...Тия цапанки отгоре така си личат. Както и  да е, въпрос на избор.
Латекса се разрежда с вода и тези цапания отгоре въобще не личат. Това го казвам от опит!!!

# 388
Да, аз говоря на изуст понеже.  Laughing

# 389
  • Berlin
И аз съм много доволна от едните тапети, много лесно ги сложихме с мъжа ми, май бяха винилови някакви. Вече само такива ще взимаме. А и се отлепват по същия начин после.
И аз умувам за легло сега, дали да е 70/160 или направо 90/200 или там какъвто е по-големият размер. Сега спи в сгъваема кошара, матракът е 70/140.

Общи условия

Активация на акаунт