Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 827
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Щом в момента спи на голяма кошара, според мен направо взимайте от по - големите легла. Аз се двоумя между 90 или 100 / на 190, 80 ми се виждат много малки. А относно тапетите аз много ги харесвам, но не ми се струват практични за детска. И въпреки това ние решихме да си сложим латекса, а да го освежа с една ролка тапет нещо шаренко или фототапет.

# 391
  • София
И аз умувам за легло сега, дали да е 70/160 или направо 90/200 или там какъвто е по-големият размер. Сега спи в сгъваема кошара, матракът е 70/140.
Направо голямо.

# 392
За цапането да кажа - ние сме боядисали не с латекс, а с фасаген и се мие с вода и веро. Латекса се замазва, но се продавали някакви специални мокри кърпички за латекс и те също успешно изчиствали всичко.

Какви са тези специални мокри кърпички, аз лично трия стените с обикновени бебешки кърпички, после минавам с нещо сухо и засега няма проблеми.

# 393
  • Sofia
Аз мия изцапано по стените с Меглио или препарат за прозорци Фрош,а понякога и само с мокър чист парцал,зависи и от какво е замърсено все пак

# 394
Да, зависи от какво е петното наистина, както някой по-напред писа и аз чистя основно следи от обувки в коридора, някоя друга драсканица с молив...

# 395
Самия цвят на латекса се променя с времето, а за миене, гъби и веро и препарати – въобще не ми се занимава, затова казвам, че за детска стая по-добро от тапет няма за мен.
Peaceтака е, особено при нас с 2 бр.момчета Simple Smileопитахме преди 2-3 год. с латекс, но след няколко месеца беше за ремонт отново CloseСложихме тапети и за сега още удържаме положението Laughing
Но и тапетите си имат голям минус-свалянето smile3511

# 396
  • ГОре на черешата...
Леглата, които поръчах са 82/190 - доколкто разбрах, това е стандартът за ъглови легла. В магазина ми се видяха нормални, малкият даже си полегна Laughing. Иначе по-големи няма как да побера в стаята, а не смятам, че има нужда.
А спалня за двамата - категорично против Naughty. Всеки да си знае неговото, да си се върти и рита колкото ще, без да пречи на другия.
А аз дълбоко се замислям да махам големия матрак и да взема два отделни за нас, че този моят хипопотам ми изкарва ангелите всяка нощ - обръща се с подскачане и все ми иде да скоча да се крия под касата на вратата ooooh!...

# 397
  • при моите любими
Ние в нашата детска стая ще сложим и от двете. На едната стена ще има тапет, а на другите боя. Но боята ще е готова в кутия от тези по-скъпите марки. Няма да я тонираме. Вкъщи имаме от всички видове и само тази е издържлива. Преди 6 години, боядисахме 2 стени с много наситено червено, точно с такава боя и мога да кажа, че е като нова. Колкото и да мия и търкам, няма и следа. На другите стени тонирахме и там беше за пребоядисване след 2-3 години. Да не говорим, че малко преди да се роди малкия, пребоядисахме коридора, че беше най-зле. Уж пак с по-скъп латекс, но тониран и вече е за боядисване , след две години. Да не говорим, че по-скъпата (готова в кутия) боя е много покривна и аз ще сложа на най-голямата стена тапет , а за другите ще ми трябва много малко, защото има и прозорци. Впечатленията ми от тапетите е, че наистина по-бавно се захабяват, но все един ден им идва ред да се сменят и тогава вече става голяма хамалогия. Затова реших да е само на едната стена.  Peace

# 398
  • Пловдив
А коя е тази по-скъпа боя? И има ли избор на цветове?

# 399
Ние за детската взехме от Бриколаж - от тези тонираните по каталог. Мисля, че беше на Оргахим, но не съм сигурна, трябва да поровя по старите си постове. Цветът е наситен. По същото време боядисахме и коридора като ние си тонирахме сами. Този в коридора избледня, другия в детската не (вече 5-6 г.). Няма и поражения по него. Нанасяше се супер лесно. В спалнята имаме зад главите стена с тапет, ами диването го разлепи и откъсна парче, представям си ако детската я бяхме направили така какво късане щеше да става.

Затова си мисля, че за малки деца не става с тапет, а за големи - стават и двете, зависи от вкуса.
На мен ми харесват тапетите, но като се нанесохме майстор ни направи страхотна шпакловка и честно казано сърце не ми дава да лепя в/у нея  Laughing а като се сетя за сваляне на тапети ми става лошо. Така че предпочитам латекса, мога всяка година да пребоядисвам, за няколко часа стаята е като нова Simple Smile

Има и комбиниран вариант - ако се притеснявате от цапане - до нивото на ръста, а нагоре латекс, така може да се обновява по-малко площ  Simple Smile

# 400
На мен икономически по-изгодно ми излиза латекса. Две години подред сменях  рисувани с химикал тапети- първите бяха на точки и малката старателно свърза точките с линии. Вторите бяха на квадратчета и на един рожден ден се оказаха перфектни за морски шах.  Simple Smile
Сега към едноцветните гладки стени няма интерес.

# 401
аз съм вземала бои Crown, готови цветове в кутии, и вече 5години не са мръднали. Много са покривни и въпреки, че са по скъпички е добър вариант. В София имаха магазин на кръстовището на Раковска и Дондуков, сега не знам още ли е там. Сега при ремонта за бебето мисля пак от тях да взема. Спалнята бях я боядисала с тонирана боя от Бриколаж- избеля/почти към бяло отива вече, а по едно и също време са боядисвани стаите.
http://www.crownpaint.co.uk/index.htm това е страницата на боите, по мои спомени имаше и една серия, които бяха миещи се.
http://ideidom.com/firmi/boi-i-lakove/175-crown-представителя в БГ

# 402
  • Berlin
Ние боядисвахме с Дулукс, много хубави цветове.
А за тапетите - сега има много видове тапети, които се свалят супер лесно, просто дърпаш надолу и няма тапет. Хартиените се махат и слагат трудно.

На мен икономически по-изгодно ми излиза латекса. Две години подред сменях  рисувани с химикал тапети- първите бяха на точки и малката старателно свърза точките с линии. Вторите бяха на квадратчета и на един рожден ден се оказаха перфектни за морски шах.  Simple Smile
Сега към едноцветните гладки стени няма интерес.

Това ми се струва чудесно за малкия човек! Simple Smile

# 403
леле като чета, толкова ли е трудно махането на тапетите
това ме чака напролет в три стаи, и направо ми се изправя косата
няма ли някоя изпитана технология  ooooh!

# 404
Да, аз говоря на изуст понеже.  Laughing

Да,явно наистина е така,защото технологично обясненние на това,което твърдиш няма. Действа дезориентиращо за хора,които тепърва ще избират между тапет и латекс!!!

Общи условия

Активация на акаунт