Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 650
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • на североизток
Да се включа и аз със мнение, ако може Flutter

Първо към Каталина - паркета ти е хубав цвят и според мен капучиното, което показа Октоподчето много ще му отива като цвят на мебелите, т.е. да не е съвсем бяло, може да е една идея по-бежово или мръсно бяло Mr. Green но никакъв патладжан Naughty въобще не ми се връзва с паркета, пък да не говорим със стените. Проекта ти е много хубав и не разбирам какво пречи да го изпълниш с по-евтини плоскости? То на практика са едни чисто бели плоскости, с оранжев кант тук таме. А за принта с цветята може да си го направите по по-лесен и евтин начин - или със стикери по поръчка или с плат, или с декупаж Thinking. И горещо ти препоръчвам да смениш цвета на стените със зелен като на проекта или една идея по-светло зелено, а на някоя стена може да има и по-тъмно капучино(нещо средно м/у тъмния паркет и светлата секция). Това оранжево в момента, което откровено си бие на праскова, направо ще ти съсипе всичко останало, колкото и да е изчистено и подбрано. Много особен цвят е и досега не съм видяла интериор с него, който да ми хареса.
За стикерите ще ти препоръчам да изчакате. Като наредите цялата стая, с всички подробности, тогава само ще си покаже дали има нужда от още нещо и какво точно.

mida03, аз пък много харесах тази плоскост и ако я имаше, когато правех нашата стая, може би щях да се възползвам Mr. Green Визибъл, много добре те е ориентирала кой да питаш за съвет Laughing
Ако се използва умерено и се съчетае добре, ще се получи много хубаво. За корпуса на мебелите само бяло и нищо друго, а тези цветните само като акцент на някое чекмедже и на по-малка вратичка. Съвсем успешно можеш да комбинираш с пердета(и двата вида) и тапети като моите, но или едното, или другото. Даже тапета може да е само една дължина или две на място, където ще остане по-голо откъм мебели. А за пердетата, май този плат вече не се предлага в Икеа, за съжаление, но предложението на Визи за бели от естествена материя също е много добро(като моите Wink). Не разбрах пода какъв ще бъде, но на бяло ходи всичко, така че смело напред. Ще стане много хубаво!

# 616
За Мечо Пух и тапета с черепи-

# 617
Супер!  Simple Smile

Един пиратски сандък за играчки ми харесва много като идея, мерси  bouquet

# 618
Ще правя детска за 3-год. момче и съм харесала серията STUVA на Икеа. http://prikachi.com/images/83/6061083m.jpg
Тези шкафчета са по-ниски, съобразени с височината на детето, с идеята само да достига и да си подрежда шкафчето. Сегаааа, не знам дали при нас ще стане номера с подреждането, но ми харесва идеята. После като порастне, мисля да допълня с още някой-друг шкаф от серията, за да стане по-висок гардероба, примерно. Какво ви е мнението? Децата бързо растат, да правя ли такава стая за възраст 3-7 годишно или направо да сложа голям гардероб, голямо легло....?

# 619
Аз сякаш си представям цяла мебел от това раираното ПДЧ, но да е малка някаква из стаята или като модул от секция. Т.е. и корпуса, всичко да е от шареното, не само вратичките, но да не е цялото обзавеждане, а само някакъв модул. Примерно ако гардероба е бял, скрина целия да е от раираното ПДЧ, или бюро от него, или нощно шкафче, но само едно нещо.

# 620
  • Русе
Ивчи, аз пък да те питам, че все забравям, откъде са ти чаршафите? Пердетата ясно, но искам нещо подобно като чаршафи, а не на разни герои.

# 621
iv4i,много ти благодаря за мнението,аз се чудех дали да направя всички корпуси бели,всички лица и врати на мебелите с тази плоскост,тук таме(примерно една врата и една етажерка) в тревисто зелено,стените бели само една да направя зелена(или с твоя тапет),бели пердета и пода ще е класик бреза.Мебелите между другото ще са двуетажно легло(перпендикулярни легла едно в/у друго между,които има гардеробче)по-голям гардероб с плъз. врати,бюро,до което има колонка с шкафчета и етажерки и една нисичка секциика за ТВто  bouquet

# 622
Трябваше и аз така да направя - бели корпуси и шарени вратички  Banghead
За другият път ще зная да чета поне 6 месеца темата.

# 623
  • ВАРНА
ЗА БЕЛИТЕ МЕБЕЛИ - аз продължавам да чета и да се ровя назад в темите,моля споделите ако вашите са от ПДЧ,МДФ или лакиран чам или обработен с масло Осмо - как е поддръжката,захабяват ли се,налага ли да се търкат по-често...Ние в спалнята сме с ПДЧ бреза и ми се струва че малко да се зачекне някое ръбче и се показва по-тъмно отдолу  Rolling Eyes Сега обмислям лакирани чамови мебели,ако някой има моля за отзиви,както и за фирми производители Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 17:11 от morgana07

# 624
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564471_10151545827 … _1271241837_n.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/543136_10151545827 … 9_290405237_n.jpg

Не съм сигурна дали се виждат снимките така, защото са качени във ФБ... Ако не, ще редактирам като изображение да пусна.

# 625
Мечо Пух, виждат се. Интересно ще стане  Peace
morgana07 с бяло ПДЧ съм от 5 месеца. Почиствам с най- обикновени мокри кърпички и за сега нямам проблеми.

# 626
Здравейте може ли да ви попитам,виждали ли сте такъв фото тапет..побърках се да търся а страшно ми харесва.  http://wallpapers-diq.net/wallpapers/11/Happy_Summer_Smile_For_Desktop.jpg

# 627
  • на североизток
Meggysan, естествено и чаршафите са от Икеа Mr. Green

mida03, имаш ли проект на мебелите? Ако нямаш се опитай да си нарисуваш нещата и да си отработиш различни варианти. И после ни ги покажи  Wink
Така, както го описваш за комбинацията от цветове е прекалено шарено. Ако направиш толкова шарени мебели всичко останало ще трябва да е бяло или едноцветно, включително и текстила(което всъщност не е лоша идея, но трудно осъществима  Thinking) Но аз ти препоръчвам да се вслушаш в съвета на Пина - ако искаш да имаш повечко шаренко, направи една цяла мебел само с него(примерно секцията за ТВто или гардеробчето м/у леглата, но в никакъв случай плота на бюрото, защото там и без друго става голяма шарения като започне да се ползва  Laughing ). Между другото ако държиш да има още един цвят по корпусите на мебелите, черното е много неутрален вариант(виж пак моя гардероб и бюро) и също лесно се съчетава после, а и има доста аксесоари(като лампи, корнизи, крака на мебели), които също са черни и така се обединява картинката като цяло. Зеленото го остави за стените или пък за чаршафите, пердетата или килима.

Мечо Пух, много добре се получава Peace Ако ти остане тапет, може да го ползваш и за друго после - например да си облепиш пиратския сандък или просто обикновен здрав кашон, или да си направиш лампа Wink

djordjiq-viki отиди в някоя рекламна агенция и им покажи тази снимка, те ще ти я направят в голям размер за фототапет.

Amica, добре си го замислила, какво те притеснява? А може да допълваш и с други серии на Икеа. Само за леглото бих ти препоръчала да вземеш направо голямо(аз така направих и малката си свикна без проблеми)

# 628
  • София
Здравейте може ли да ви попитам,виждали ли сте такъв фото тапет..побърках се да търся а страшно ми харесва.  http://wallpapers-diq.net/wallpapers/11/Happy_Summer_Smile_For_Desktop.jpg
АЗ бих те посъветвала да извикаш например някоя студентка по изобразително изкуство да ти я направи. Никак не е сложна картинката.

# 629
  • Русе
Ивчи, така си и мислех, предвид, че всичко останало е от там. За пердетата знаех, но за чаршафите съм забравила Simple Smile. Мерси все пак, за съжаление си нямаме Икеа Sad. Иначе как са, мекички ли са?

Общи условия

Активация на акаунт