Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 261
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте,мами приятно ми е Вики!!!!!

През март месец коментирахме какво е най-доброто за твоя случай.Защо не се записа във фирмата?
Майчинството 2 г е за работещите
За безработните е социалното майчинство,ако отговарят на дохода.Доходите на партньора ти не влизат,защото нямате брак

Да се запишеш в някоя фирма и да излезеш в болничен е най-доброто.Така те посъветвахме още март месец

# 181
  • Русе
Здравейте,мами приятно ми е Вики!!!!!

През март месец коментирахме какво е най-доброто за твоя случай.Защо не се записа във фирмата?
Майчинството 2 г е за работещите
За безработните е социалното майчинство,ако отговарят на дохода.Доходите на партньора ти не влизат,защото нямате брак

Да се запишеш в някоя фирма и да излезеш в болничен е най-доброто.Така те посъветвахме още март месец

да така беше ,но имаше малък проблем с собственика на фирмата ...и още чакам ,защото той  току-що я открива и аз му звънях Март но той ми каза за Май ...и така имах още едно предложение но собственика на фирмата се отказа Confused Confused сега ми остава да чакам

# 182
  • Пловдив
Имаш време да те запишат във фирмата.Малко преди 45 дневния болничен да те запишат ще ти свърши работа.Ако не стане,ще взимаш социално майчинство 1 г+помощ за бременност 45 дни преди термин+детски
Помощта за раждане 250 лв е за всички майки

# 183
  • Пловдив
Искам да попитам-имам общ трудов стаж около 8 години,но от ноември 2012 не съм на работа;Трябва ли да започна да се самоосигурявам,при положение,че искам да забремея в скоро време и да взимам 250лв.майчинство в срок от 2г.?

# 184
  • Пловдив
Искам да попитам-имам общ трудов стаж около 8 години,но от ноември 2012 не съм на работа;Трябва ли да започна да се самоосигурявам,при положение,че искам да забремея в скоро време и да взимам 250лв.майчинство в срок от 2г.?

Много си скромна с тези 250 лв за 2 г  Laughing
Започни работа малко преди 45 дневния ти болничен и ще взимаш първата година 310 лв,а втората 240 лв

# 185
  • Пловдив
Сега видях какви са ми исканията Laughing Благодаря ти за бързия отговор.

# 186
Здравейте,искам да се включа във вашата тема,защото и аз имам едно запитване и се надявам на отговор.
Моят казус е такав:
Бременна съм в 5 месец.Имам трудив стаж около 6-7год. ,но последната година ме осигуряваха на 4 часа временно,а от тази година януари месец се водя на 8 часа.Наложи ми се да си взема болничен 1 месец+14 дни.Въпросът ми е дали този болничен влияе на майчинството ми и дали,ако не бяха прекъсвани болничните щях да си взимам цялото майчинство? А колко ще е то в моя случай?
Благодаря!

# 187
  • Пловдив
Здравейте,искам да се включа във вашата тема,защото и аз имам едно запитване и се надявам на отговор.
Моят казус е такав:
Бременна съм в 5 месец.Имам трудив стаж около 6-7год. ,но последната година ме осигуряваха на 4 часа временно,а от тази година януари месец се водя на 8 часа.Наложи ми се да си взема болничен 1 месец+14 дни.Въпросът ми е дали този болничен влияе на майчинството ми да,влияе негативно,защото 2013 си осигурена на ниска сума.не пишеш точно колко,но щом е било на 4 ри часа и дали,ако не бяха прекъсвани болничните щях да си взимам цялото майчинство? какво значи цялото майчинство.половин майчинство няма да взимаш.самото прекъсване на болничния не е проблем А колко ще е то в моя случай? кристална топка ли да извадя?никъде не посочваш осигурителен доход.разгледай калкуратора и си сметни с него бъдещето обезщетение http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
Благодаря!

# 188
мерси все пак Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 14:26 от ralica13

# 189
Здравейте
 Имам следния въпрос : Скоро ми приключва първата година от майчинството и ще се връщам на работа. Мисля да си взема платения годишен отпуск.Трябва ли да имам отработен трудоден преди да си пусна отпуската или мога директно да изляза отпуск?

# 190
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте
 Имам следния въпрос : Скоро ми приключва първата година от майчинството и ще се връщам на работа. Мисля да си взема платения годишен отпуск.Трябва ли да имам отработен трудоден преди да си пусна отпуската или мога директно да изляза отпуск?

Няма нужда от отработен ден.Можете да излезете директно.Пуснете си молбата поне 10-ти дни по-рано.

# 191
Благодаря   bouquet

# 192
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте.
Работя на граждански договор.Ще се записвам във фирмата на сестра ми на трудов и тъй като съм с рискова бременност,мисля да взимам болничен до края на бременността.В момента живея в Пазарджик,ЖК ми е тук,но по лична карта съм с адрес в София ,това проблем ли ще е за издаването на болничните и минаването на лекарската комисия в Пазарджик?Трябва ли да минавам комисията в София или са ме заблудили с тази информация?
Благодаря ви,предварително

# 193
Здравейте!Ще се радвам ако отговорите и на моя въпрос.Опитвам се да пресметна приблизително колко майчинство ,ще получавам с калкулатора,но не ми е ясно следното-пише,че ако през даден период съм била в болничен да въведа дохода от който е определено обезщетението "Дохода, от който е определено обезщетението и във Вид изберете "100% - база болничен". Този доход може да видите от сайта на НОИ в Справка за социално осигуряване - актуално състояние, ако имате ПИК и въведете своето ЕГН.",но в сайта на НОИ за 03.2013г. веднъж има осиг.доход 153.33,след това е за 4-ти месец и отдолу пак за 03.2013-278,62.Кое от двете трябва да пиша? Благодаря предварително.

# 194
Здравейте!Ще се радвам ако отговорите и на моя въпрос.Опитвам се да пресметна приблизително колко майчинство ,ще получавам с калкулатора,но не ми е ясно следното-пише,че ако през даден период съм била в болничен да въведа дохода от който е определено обезщетението "Дохода, от който е определено обезщетението и във Вид изберете "100% - база болничен". Този доход може да видите от сайта на НОИ в Справка за социално осигуряване - актуално състояние, ако имате ПИК и въведете своето ЕГН.",но в сайта на НОИ за 03.2013г. веднъж има осиг.доход 153.33,след това е за 4-ти месец и отдолу пак за 03.2013-278,62.Кое от двете трябва да пиша? Благодаря предварително.
Събираш и двете суми и пишеш сбора.

Общи условия

Активация на акаунт