Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 689
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Аз също съм завършила счетоводство и съм го учила 10 години, но съм работила само 6 месеца по програма за младежи, където не ни даваха да правим много неща, беше еднотипно долу-горе, така че уча тези неща от нета и от законите  Grinning

# 481
  • София
♥Elfita♥, винаги отзивчива по счетоводните въпроси, благодаря ти  Hug
Имам стаж, макар, че не съм изчислявала колко точно е той, тъй като съм работила и на 4 часов работен ден. 12 месеца ги имам със сигурност. Предполагам, че не е задължение на счети да ме информира самоинициативно, но все пак относно болничния я попитах какво трябва да й нося и тя ми каза, че само болничния лист й трябва, след което я попитах не трябва ли и банкова сметка и тя потвърди.

# 482
  • Пловдив
Ти за първи път от 2007 година насам ли ползваш болничен?

# 483
  • София
За първи път от '87-ма насам  Laughing

# 484
  • Пловдив
За първи път от '87-ма насам  Laughing

Да,значи ти трябва декларация.

# 485
Здравейте мами..дали след увеличението от този месец на маичинството от 240 на 310 превода отново ли да го очакваме в началото на месеца както досега? newsm78

# 486
Елфита аз пак с въпрос към теб и всички които знаят отговора му тук!
Сега четох в един форум,майка задава въпроса си !Дали ако по време на майчинството излиза по болнични майчинството и ще е по- ниско?И там имаше отговор Да.Сега аз ще питам Сега съм на борса 4 месеца от 23.07 до 23.11 след което ще се запиша в една фирма за ме осигуряват както ме беше посъветвала Елфита на 4 часа 155 лв . Искам да знам аз не мога да вземам под минимума нали така?,ако ползвам болнични по време на бремеността и разбрах че имам право на 180 дни болничен ?Благодаря пак за отговорите които ще получа Елфита е страхотна

# 487
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Сега четох в един форум,майка задава въпроса си !Дали ако по време на майчинството излиза по болнични майчинството и ще е по- ниско?И там имаше отговор Да.Сега аз ще питам Сега съм на борса 4 месеца от 23.07 до 23.11 след което ще се запиша в една фирма за ме осигуряват както ме беше посъветвала Елфита на 4 часа 155 лв . Искам да знам аз не мога да вземам под минимума нали така?,ако ползвам болнични по време на бремеността и разбрах че имам право на 180 дни болничен ?Благодаря пак за отговорите които ще получа Елфита е страхотна

Под минимума няма как да вземаш.Щом ще се осигуряваш фиктивно няма смисъл да е на високи осигуровки и правилно ти е казала на 4 часа на 155лв. Може да вземеш 180-то дни болнични, ако лекарят ти ги дават и да получаваш обезщетение.Така или иначе ще си на минимума двете години.

# 488

Под минимума няма как да вземаш.Щом ще се осигуряваш фиктивно няма смисъл да е на високи осигуровки и правилно ти е казала на 4 часа на 155лв. Може да вземеш 180-то дни болнични, ако лекарят ти ги дават и да получаваш обезщетение.Така или иначе ще си на минимума двете години.

да именно и аз така мисля

# 489
Аз уж си знам, но да попитам да не сгафя нещо. Сега съм безработна, но съм се разбрала със счетоводителката на една фирма, че някъде от началото на октомври ще ми пуснат трудов договор, трябва да изляза на 22 октоври по майчинство, нали няма проблем, че ще се осигурявам за по-малко от месец преди това. Ще отговарям на условията за стаж и ще съм на трудов договор.

# 490
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз уж си знам, но да попитам да не сгафя нещо. Сега съм безработна, но съм се разбрала със счетоводителката на една фирма, че някъде от началото на октомври ще ми пуснат трудов договор, трябва да изляза на 22 октоври по майчинство, нали няма проблем, че ще се осигурявам за по-малко от месец преди това. Ще отговарям на условията за стаж и ще съм на трудов договор.

Няма да е проблем.

# 491
pantera666, мерси  Grinning

# 492
  • Пловдив
Привет!До 45 дни преди раждане ще имам 6.5 месеца стаж,ще имам ли право на майчинство,след като 12 м стаж ще направя след раждането и какво трябва да направя за да мога да получавам майчинство?Извинявам се за многото въпроси и благодаря предварително за отговорите  bouquet

# 493
  • Пловдив
Привет!До 45 дни преди раждане ще имам 6.5 месеца стаж,ще имам ли право на майчинство не,защото нямаш стажа ,след като 12 м стаж ще направя след раждането като направиш 12 те месеца,ще започнат да ти изплащат обезщетение от НОИ.Дотогава имаш право на социал,ако отговаряш на условията и какво трябва да направя за да мога да получавам майчинство?трябва да се водиш на работа Извинявам се за многото въпроси и благодаря предварително за отговорите  bouquet

Да разбирам,че работиш,нали?
Трябват ти 12 м осиг стаж през целия ти живот.Нямаш ли ги?С първото дете не ползваш ли майчинство?

# 494
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор  bouquet Да работя,с първото дете взимах социално майчинство и това е първата ми работа на тд.А трябва ли да подавам някакви документи,когато навърша 12м стаж?До тогава ще се водя в болнични,които няма да ми се плащат нали?

Общи условия

Активация на акаунт