Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 225
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • варна
Здравейте искам да ви попитам  еднократната помощ за дете от 1-2 г. изплаща ли се още? И трябва ли да се подава някакви документи?

# 646
  • Пловдив
Здравейте искам да ви попитам  еднократната помощ за дете от 1-2 г. изплаща ли се още? И трябва ли да се подава някакви документи?

Няма еднократна за дете от 1-2 години.Питаш за нещо друго.Да не е майчинството втората година?

# 647
# 648
  • Пловдив

Това беше извънредна помощ.Изплати се май-юни на майките,които отговаряха на условията и се приключи.Ти няма да я получиш,защото вече не се дава

# 649
  • варна
така си и знаех... жалко.... благодаря Simple Smile

# 650
Здравейте, четох много по темата, но така и не можах да намеря по моя въпрос...
Работя, имам стаж 24 месеца почти в една и съща фирма, но имам следният проблем:
Осигурителният ми доход всеки месец е с 770лв., а брутното възнаграждение по договор е 500лв., също така получаваме бонуси всеки месец (150лв.), като на 3 месеца са в размер на една работна заплата (500лв).

И тук въпросът ми е какво майчинство ще получавам аз, тъй като е написано в сайта на НОИ - или брутното възнаграждение, или осигурителният доход.

Фирмата, в която работя е на светло, с чуждо дялово участие и всичко, както е на фиша, така е и в личният ми профил в сайта на НОИ като гледам.
И не мога да разбера кое да гледам...
Моля за помощ и благодаря предварително!

# 651
Някой има ли информация кога този месец, ще се изплаща майчинството за Септември?

# 652
Да,днес пратих имеил до НОЙ.Казаха ми,че на 03.10 ще изплащат майчинството за месец Септември

# 653
Да,днес пратих имеил до НОЙ.Казаха ми,че на 03.10 ще изплащат майчинството за месец Септември
Благодаря за инфото   bouquet
Аз се притесних, когато не видях никаква информация с пик кода си.

# 654
Аз също бях притеснена и затова пратих запитване сутринта.Няма защо Hug

# 655
ЕЛФИ АЗ ПАК СЪМ ТУК ,ЗДРАВЕЙТЕ И НА ВСИЧКИ ДР МАЙЧЕТА ,
та въпроса ми е щях да започвам работа но работодателя се оказа мн ''сериозен''
аз сега съм на трудовата борса до края на ноември  утре съм на първи преглед за бремеността
и обмислям ако се осигурявам при един познат да кажем на 500 лв и примерно 2-я ден започвам да си пускам болничен ,някой може ли да ми каже какво трябва да плащам на работодателя си (подучух че само здравните които са 20 лв) на месец.колко дни е позволения болничен за 9-те месеца и вклучва ли се в сметката 45 дневения преди раждане и след ?Знам че тук ще получа много конкретни отговори и много благодаря за което .А някой наясно ли е каква сума бих вземата на месец от въпросните болнични?БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО

# 656
Здравейте искам да попитам - До момента в целия ми трудов стаж съм осигурявана на максимума.Миналата година 30.07.2012г. родих до 30.07.2013г. тази година бях в майчинство,след това си пуснах платена отпуска до момента и като свърши се връщам на работа.Въпроса ми е ако забременея и си работя или излезна в болничен как ще ми се смята ,майчинството за второто дете,тази една година която бях в майчинство тя влизали в изчисляването на майч. 2 години назад или се гледат само 2 години работни осигурявани от работодателя , независимо колко време си бил в майчинство и отново за второто ще взимам прага  на майчинските?

# 657
  • Пловдив
аз сега съм на трудовата борса до края на ноември  утре съм на първи преглед за бремеността
и обмислям ако се осигурявам при един познат да кажем на 500 лв пусни се на МРЗ.няма смисъл от тази висока осигуровка и примерно 2-я ден започвам да си пускам болничен ,някой може ли да ми каже какво трябва да плащам на работодателя си (подучух че само здравните които са 20 лв) да,20.16 лв на месец и през двете години майчинство също  на месец.колко дни е позволения болничен за 9-те месеца 180 календарни дни.за повече ще се явяваш на ТЕЛК и вклучва ли се в сметката 45 дневения преди раждане не,той не се включва.броиш до 45 дневния дните  и след ?Знам че тук ще получа много конкретни отговори и много благодаря за което .А някой наясно ли е каква сума бих вземата на месец от въпросните болнични?БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО

Здравейте искам да попитам - До момента в целия ми трудов стаж съм осигурявана на максимума.Миналата година 30.07.2012г. родих до 30.07.2013г. тази година бях в майчинство,след това си пуснах платена отпуска до момента и като свърши се връщам на работа.Въпроса ми е ако забременея и си работя или излезна в болничен как ще ми се смята ,майчинството за второто дете,тази една година която бях в майчинство тя влизали в изчисляването на майч. 2 години назад или се гледат само 2 години работни осигурявани от работодателя , независимо колко време си бил в майчинство и отново за второто ще взимам прага  на майчинските?

новото майчинство ти се смята на база 24 м назад.не се отбират работни години или изгодни години.твърдо 24 м назад за всички майки
в твоя случай второто обезщетение също ще ти е на максимум,защото няма да ползваш втората година и отново ще имаш 24 м на хубави осигуровки

# 658
и обмислям ако се осигурявам при един познат да кажем на 500 лв пусни се на МРЗ.няма смисъл от тази висока осигуровка и примерно 2-я ден започвам да си пускам болничен ,някой може ли да ми каже какво трябва да плащам на работодателя си (подучух че само здравните които са 20 лв) да,20.16 лв на месец и през двете години майчинство също  на месец.колко дни е позволения болничен за 9-те месеца 180 календарни дни.за повече ще се явяваш на ТЕЛК и вклучва ли се в сметката 45 дневения преди раждане не,той не се включва.броиш до 45 дневния дните  и след ?Знам че тук ще получа много конкретни отговори и много благодаря за което .А някой наясно ли е каква сума бих вземата на месец от въпросните болнични?БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО

новото майчинство ти се смята на база 24 м назад.не се отбират работни години или изгодни години.твърдо 24 м назад за всички майки
в твоя случай второто обезщетение също ще ти е на максимум,защото няма да ползваш втората година и отново ще имаш 24 м на хубави осигуровки

ако съм на по-високо от МРЗ няма ли да получавам по-високи болнични?

# 659
  • Пловдив
ако съм на по-високо от МРЗ няма ли да получавам по-високи болнични?

Не,няма да получаваш по-високи болнични.Същите ще са като сума.Ако имаше вариант на нещо повече,щях да кажа

Общи условия

Активация на акаунт