Отговори
# 150
  • Варна
Ааааа рано ми е още да започва купона, не съм се настроила психически  Mr. Green

# 151
  • София

Стига с тоз' синдром бееееееееееее.... а мааа хааа.. страх ме е от него.

Кокосчо, браво за покупките, само така  Mr. Green

Мраве- 6ти месец - честито  Mr. Green

Вава, абе какво стана с онзи стерилизатор от англия от адреса, взехте ли го?

Само аз ли съм лудата дето не иска да взема неща от други бебета?  ooooh!

# 152
  • Варна
Вава,
знайш' колко бързо ще мине Grinning Аз честно казано накрая колкото по-малко време оставаше, толкова по-ненастроена се чувствах. Ама няма страшно, малче ще те настрои Hug
Рейни,
нема се пУашиш Laughing

# 153
Зилен, избягвай такива квалификации. Който как му е на сърце, така да си облича детето.
Аз нямам скруполи да приема дрешки от познати дечица.
Нито теб ще обявя за луда че не приемаш, нито аз ще приема някой да ме обижда че бих взела дрешка която ще се облече 3 пъти  Peace

# 154
  • София

Нито теб ще обявя за луда че не приемаш, нито аз ще приема някой да ме обижда че бих взела дрешка която ще се облече 3 пъти  Peace
те май и по толкова не са обличани, всички разправят че съвсем бебешките много бързо отесняват и май по веднъж им е и толкова  Rolling Eyes

# 155
особено в първите месеци растат като гъбки.

# 156
  • Варна
Ами аз нямам никакви скруполи да ползвам дрешки от племениците ми  Mr. Green Както и други необходими вещи  Grinning
Приемам всичко, което са ми дали като спестяване на една доста внушителна сума, която ще ми трябва като се появи бебанка  Crazy

Рейни, стерилизатора вече пътува насам. Фирмата превозвач ми беше предложила за 10 паунда да го вземат от адреса, но на мен ми се видяха много  Mr. Green Убедих продавача, да ми го изпрати, като си мислех че няма да е за повече от 5-6 паунда. Оказаха се 9  hahaha Та така де, ще го видим като пристигне  Grinning

Месечинке,
точно така се чувствам. Колкото повече наближава, толкова по-неподготвена се чувствам  #Crazy

# 157
Аз купих всички дрешки, защото ме е обхванала една налудничева мисъл, че трябва сама да набавя всичко на детето. Приемам и дрешки, които са ползвани, но като нещо допълнително - всичко, което е необходимо съм го набавила сама. Това ми е нещо от бременността, никога не ми е било проблем да прием дрешки, които са ползвани и за мен и за бебето, но явно това ми желание да се доказвам е породено от хормоните  Crazy. Освен всичко и не ми е приятно друг да купува нови неща за детето. Майката на ММ се хвана за главата от мен, вика "да му купя одеялце на детето" - аз викам "не, аз съм му купила достатъчно", "да му купя еди какво си" - "не и това съм му купила". Направо съм като луда, държа се като някоя обсебена  ooooh! .  Хормони, хормони......

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 13:47 от rendence

# 158
Ренди, не си само ти. И аз исках всичко да си купя сама. Имам и дрешки от други дечица, но тези които съм си купила сама са ми по на сърце. Heart Eyes

# 159
  • Sydney
аз също нямах проблеми с това някой да ми даде дрехи, но мъжът ми - да... за това сега само се чудя на кой да ги дам... а са хубави Simple Smile

# 160
  • София

Сигме, изобщо не искам да квалифицирам никой за луд... ма на виж Ренди много добре е описала състоянието ми...
Другото е- една приятелка каза, вземеш ли веднъж ще носят всеки път, а аз в склад за стари дрехи не се превръщам. Имало майки, които дават, но държат да им се върнат ако имат второ  ooooh! Ми не мога да мисля, а да не говоря, че ме е гнус да пипам нещо оповръщано от друго бебе... не бях такава, дори до преди месец си мислих, че може и да взема поне дрешки... за колички и креватчета бях категорична, че няма...
Може и да не ме хване гнездено, ама за моето гардже само най-доброто определено ме е хванало  Twisted Evil

Бенчи, има много мами от форума, които се нуждаят.. мисля, че има и такава тема дори... самод ето не си спомням къде. Може да ги предложиш, ако нямаш приятелка, на която да дадеш  Peace

# 161
  • Северозапада
Аз мисля, че бих ползвала използвани неща, но за сега почти нищо не ми е предложено. Единствено сестра ми ще ми даде стерилизатор, защото само това пази, и някой по-симпатични дрешки от племенницата. Тя си е раздала всички по-обикновени дрешки на други бебета. За купуването обаче предпочитам с ММ да си изберем всичко. За стоки 2-ра употреба от непознати съм малко скептична.

# 162
 Здравейте, шушулки  Heart Eyes.
 Стели - дано успееш да направиш своя избор , послушай сърцето си  Hug. Най- важното е - без паника  Heart Eyes. Аз все с това се успокоявам , че раждането е естествен процес и природата е помислила за всичко . Все пак нещата са измислени така , че при нормални обстоятелства да има щастлива майка със здраво бебе  Crazy.
Алекс - браво за добрите новини от прегледа , все така послушно да си стои госпожицата с главата надолу  Heart Eyes.
Стани - леле, колко бързо мина един месец  Hug. Все така да расте здрава и кротичка малката кукла  Heart Eyes. А за приспиването на ръце си мисля , че в първите месеци няма страшно , ама все се чудя по кое време трябва да се спре , че после да не се носим до 2- 3 години  newsm78.
 Данаека - Дени и той голямо момче е станал вече , пу-пу   Flutter.
 Деси - както не беше подготвила нищо , вече си почти обзаведена . А прането и подредбата е лесна работа  Heart Eyes Hug.
 Вава - и при теб върви добре подготовката  Heart Eyes, аз доста изоставам  Blush.
 Рейни - не се страхувай от неизбежното , хич няма и да разбереш как ще се събудиш един ден с мисълта , че трябва да чистиш , подреждаш , переш и гладиш за малкото човече  Mr. Green Hug.
 Прегледът мина добре в понеделник . Бебка вече е с главата надолу и си отговаря на седмиците . Плацента и околопл. течност също са ок.Тъй като хемоглобинът ми падна до 107 , докторът ми изписа и 20 ампули тот- хема . Изписа ми също така и магнезий с Б- комплекс , да се понасити организма . Другият месец вече трябва да ми дадат най- накрая и направление за ортопед , да каже дали е безопасно естествено раждане за мен , тогава ще си взема и първият болничен лист  Crazy. Да ви питам за амбулаторната карта - нали представлява една книжка като тези , които имахме като деца.Такава ми дадоха в книжарницата , да не ме върне личната лекарка , като ходя да я заверявам  Blush.
 Относно моята подготовка , засега сме на ниво обещани разни работи - кенгуро, количка и легло.Аз също нямам притеснения относно взимането на дрешки от бебетата на близки приятели , а и три племенника си имаме  Crazy.Както ми каза една много близка приятелка - взимаш гледаш кое ти харесва и ще ти е от полза и така  Peace.Още повече , че първите месеци наистина бързо се подменят размерите и малко неща се износват  Peace. За количката съм решила да я вземем( от зълва ми) , пък ако ми се стори много раздрънкана винаги можем да купим нова - тя е модел на Чико , има зимен кош, ама доколкото разбрах на мен май няма да ми трябва. Леглото също е от племенницата , за него съм сигурна , че е малко употребявано , но видях че купувате нови матраци , та се чудя дали да не вземем и ние нов. Кенгурото въобще не е ползвано , но аз мисля да го избягвам , мисля че слинг ще ми е по- удобен , ама за мъжа ми ще е екстра  Mr. Green. Относно покупките , засега съм на ниво разглеждане , в Бургас магазините ми се струват малко разпръснати , та ще ми трябва време да ги пообиколя .

# 163
Пони точно това е амбулаторната карта  Peace .
Зимният кош е всъщност кошът, който се използва за новородено, защото е с напълно легнало положение.
И аз предпочитам слинг пред кенгуру.
Аз с 20-те ампули тот-хема го вдигнах хемоглобина. Приготви си малка чашка, в която да го изсипваш, защото лъжицата е малка, а шансът да се омажеш цялата ако пробваш направо в устата да го изсипваш е огромен. Също си приготви и нещо за пиене, защото мирише приятно, но оставя неприятен вкус в устата.

# 164
  • София
 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha оооо моя направо откачи като му казах, че съм взела дрешки от приятелка....направо щеше да обърне света  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha хич не ще и да чува за дрехи от други хора "няма ли сме да гледаме дете ...................., та затова и такива дрехи не иска да вижда" развалила съм му кармата на детето с тея дрехи и да ги махам. Но така или иначе не ги махнах и после се разбрахме, но просто само като чу и изпадна в нервна криза...хахахах така до сега не го бях виждала.

Иначе и аз съм Ок за дрешки от близки хора тъй като наистина особено първите 2 - 3 месеца нещата много бързо омаляват и се носят точно 1 най много 2 пъти и наистина си остават нови.

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 17:36 от ˙·٠• АлЕкС •٠·˙

Общи условия

Активация на акаунт