Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 229
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • бургас/софия
аз имам сушилня, но никога не съм я ползвала. изобщо не ми допада идеята, май не само заради еко съображения, харесва ми естественото съхнене. а и май си е доста енергопоглъщаща тая сушилня.
аз май пера на около 3 дена, имам достатъчно пелени и подложки, даже премного.
Исках да споделя, че от известно време много взеха да се вмирисват използваните пелени, преди ги държах в банята и не беше проблем, сега са на остъклената тераса, за да не се задушаваме с пикливостите на бебето. не знам дали с възрастта се променя състава на пикнята или от жегите мирише повече.. 
това масло от чаено дърво върши ли работа, струва ми се, че тази смрад нищо не може да я спре освен пералнята... Wink

# 646
Еми в жегите повече се вмирисват. Аз пера всеки 3-ти ден, но всяка вечер изплаквам използваните през деня пелени, за да не се вмирисват много.

# 647
  • By the sea
И аз се чудя дали от жегите или просто вече в самата материя се пропива миризмата...Изплакване, изплакване и пак изплакване му е майката Crazy

# 648
  • Варна
Еовин, не знам колко ще ни се получи. 12бр са, всяка с по 2 парчета, а купих и още 9 бамбукови парчета, общо стават 31 парчета. А и ще разчитам много на сушилнята. Ще видим как ще се получи. Сигурно ще си взема за всеки случай един пакет еднократни памперси. Че и имам съмнения да не са ни широчки многократните в началото.
За маслото от чаено дърво ще търся явно по био магазините или пък в билковата аптека. Благодаря! Останах с впечатление, че като се слагат 2-3 капки при прането убива миризмата, а и действа дезинфекциращо. Ще го проверя и него Simple Smile

# 649
Ааа, 31 е по-добра бройка. Peace Аз разбрах, че ще имаш само 12 Simple Smile

# 650
За маслото от чаено дърво ще търся явно по био магазините или пък в билковата аптека

От всяка аптека можеш. Моето е от "Марешки".

# 651
  • София
Аз пък суша пелените почти само в сушилнята. Стават много мекички.

# 652
# 653
Neya, най-вероято няма да минеш без еднократни в началото. Сигурно ще са ви широки, но аз например се чувствах толкова изморена слез секциото, че някак нямах сили да се занимавам с многократни пелени.

# 654
Ние от 7ми ден сме с многократните, не му бяха големи, но аз бях с нормално раждане и си бях ок, когато се прибрахме.

# 655
Здравейте!
Искам да попитам за пелените alvababy - за колко горе-долу време пристигат до България? Поръчах ги на 03 юни и в сайта са със статус shipped, но все още нямам известие, че са пристигнали.

# 656
Танище, аз поръчах на 6ти и преди 2 дни имах известие от пощата. Първите пратки също за около 3 седмици ги получих.

# 657
Мерси, значи скоро да очаквам известие и аз Simple Smile))

# 658
Здравейте !
Да попитам някой ще прави ли поръчка от амазон и ако може да се присъединя към поръчката.
Имам нужда от многократни бамбукови /или конопени/ подложки и многократни подложки за ако, може пък да взема още някоя друга пелена.
Това е многократна подложка за ако, която УЖ лесно се изпира.
http://www.amazon.co.uk/Tots-Bots-Fleece-Nappy-Liners/dp/B000MQA … ts+bots+liners%20.
Благодаря

# 659
Добро утро Simple Smile Аз пак се обръщам с въпроси към вас. Но първо да благодаря за съветите за изпиране на наакани пелени - натърках ги със сапун за петна, пуснах ги на 60 градуса и даже без сушене на слънце са се изпрали добре, но за всеки случай ги оставих на слънце.
Та от вчера правя втори опит с пелените BumGenius, засега почти успешен - 6 пелени удържаха, 1 пропусна напишкано около крачетата. Имам 2 въпроса; първо за ползващите BumGenius - като ползвате дългата подложка, която се подгъва в единия край, къде слагате двойния пласт - отпред или отзад; и втори въпрос - като сваля пеленката има червени отбелязки от ластиците около краката и кръста, а по дупето има следи от нагънатата материя на пелената. Мисля, че не стягам прекалено много (особено щом пропуска около крачетата), но все пак се притеснявам да не и е дискомфортно на бебка. При вас има ли следи от пелените като ги свалите?
Акото много лесно се изпира с обикновен сапун Дуро, натъркайго изпери го и отново го натъркай и го остави в лигена с сапуна поне на 30 мин и после малко вода в лигена переш и доста добре са изпира и после си ги пери както искаш и с каквото искаш.

Общи условия

Активация на акаунт