Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 377
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
И мен ме интересува какви впечатления имате за лаборатория Рамус и Цибалаб.

# 436
  • София
Определено сте по-напред в материята от мен Simple Smile Какво се случва при нелекуване на тези бактерии? Какви са рисковете? И всъщност кои са най-често срещаните? За какво са отговорни? Ще съм благодарна и само за насочващ линк, където да прочета.

# 437
Някой ползвал това :

# 438
Слънчев ден с превалявания, за кои бактерии точно се интересуваш?
Може и има навсякъде по тялото ни патогени и при силен имунитет, те просто си живуркат и не пречат.
Конкретно за стрептокок, който причинява скарлатина - ако се изолира в гърлото, но носителят е здрав (т.нар. здрав носител), той заразява или прави още носители около себе си. Рискът е, че дори и при носителство, бактерийката започва да се придвижва към органи и системи, като може да нанесе големи и необратими повреди - миокардит, ако засегне сърцето, бъбреци - бъбречна недостатъчност и да се стигне до хемодиализа, ревматизъм - ако тръгне към костите и т.н.
Затова и носителите пият АБ до изчистване - хем да не пренасят стрептокок, хем, за да са здрави.

# 439
  • София
Блу - гърления го взеха в Рамус - но аз от тази лаборатория нещо не съм доволна, но педи работи с нея и затова.
Защо? Ние тази седмица пак трябва да правим АСТ (че преди две седмици резултатът беше точно на границата).
Ами относно микробиологията, не за другите изследвания. Жената дето взима секретите бърка съвсем в началото на носа, а обикновено проблемите са дълбоко отзад. Ето секрета на малкия миналата седмица беше чист, а сега във вита излиза растеж...не че е гаранция, че не е прихванал нещо от кака си. Другото е, че все чакаш 3 дни, чист, не чист, резултатите не се слагат примерно на другия ден както е във Вита. Вчера на обяд дадох носния секрет, днеска пишеше, че не е дало растеж при каката, а на малкия не е качен, което значи, че има растеж. Та това е....ама аз на тема мб съм чувствителна Wink Половината парк пускат мб във Рамус и са с чисти секрети, а се лекуват с антибиотик или антибиотични капки...В случая както и аз ще направя де Wink

# 440
Лисичке, от вчера започнах Герисан. За първи път го давам.
Явно има причина (качеството) цените на МБ в Рамус да са на половин цена спрямо повечето други лаборатории в София  Thinking

# 441
  • София
Цитат
за кои бактерии точно се интересуваш?
За най-често срещаните детскоградински гадини.

# 442
Цитат
за кои бактерии точно се интересуваш?
За най-често срещаните детскоградински гадини.

Децата привикват и спират да боледуват.
Иначе всяко заболяване трябва да се лекува адекватно.

Моят син тръгна на градина на 3 години и 2 месеца. Разболя се за първи път от градинска бактерия чак 4 месеца след тръгването си и пи първият си АБ.
После започнаха жълтите хреми, през 1-2-3 седмици, ангина гнойна и почна да разрежда.
Идеята ми е, че децата се адаптират към фауната на градината с времето и патогените просто не им влияят, както в началото.

# 443
Лисичке, от вчера започнах Герисан. За първи път го давам.
Явно има причина (качеството) цените на МБ в Рамус да са на половин цена спрямо повечето други лаборатории в София  Thinking
Ние сутринта го купихме и започнах да давам от днес ,да видим  Peace

# 444
По 1 или 2 ч.л. даваш?

# 445
По 1 или 2 ч.л. даваш?
По 1 , че няма още 4 години Peace

# 446
# 447
Момичета, някоя от вас давала ли е Лимфомиозот на Хил и дали имате впечатление дали повлиява добре на третата сливица

# 448
Пихме Лимфомиозот, но при нас не подейства.

# 449
Аз съм давала, но не за трета сливица, а защото лекарят каза за не боледува често детето , което имало нещо общо с лимфите ли, не помня... Но останах с впечатление че като имуносимулант го изписват Thinking

Общи условия

Активация на акаунт