Къде в Пловдив? - 40 тема

• 74 255
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Запис  Simple Smile

# 31
# 32
Някой скоро подновявал ли е шофьорска книжка? Каква е процедурата? Къде първо трябва да се отиде, искат ли нова снимка или ползват наличната от системата? В Северен живеем, ако има значение това.
ходи си в КАТ
първо  медицинско за съответната категория
л карта
снимат те на место
 такса  и ако имаш глоби се плащат в клона  на банката отстрани на КАТ
Някой ако се сеща друго да допълва.
Даниела, ако книжката е валидна, може да се поднови в съответното РПУ. Ако скоро си сменяла лична карта и са те снимали, директно ти дават формуляр с лични данни, който да провериш, подпис, квитанция и т.н. както mama66 е писала.
Ако книжката е изтекла, трябва задължително в КАТ. При мен беше така, не са ме снимали - в системата имаше снимка, отпечатаха ми формуляр, проверих данните, бързо стана.

Книжката е валидна, просто идва време за подновяване. Значи отивам в РПУ-то и не ми трябва медицинско. Така ли да разбирам?

# 33
  • Пловдив
Подмяна на свидетелство за управление на МПС

Подмяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство се извършва при изтичане срока на валидност, при подмяна на стар образец с нов и при промяна в данните на водача (чл.151, ал.9 от ЗДвП).

За подмяна на свидетелство за управление на МПС лицето представя в звената "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР по постоянния адрес на заявителя следните документи:

1. заявление по образец;

2. карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска експертна комисия (ТОЛЕК) или Транспортна централна лекарска експертна комисия (ТЦЛЕК) за съответната категория;

3. декларация, че обичайното му пребиваване не е в друга държава - членка на Европейския съюз, и че не е притежател на валидно свидетелство, издадено от държава - членка на Европейския съюз;

4. старото свидетелство за управление на МПС (след проверка на данните се връща на водача до изготвяне на новото свидетелство);

5. документ за платена държавна такса;
При подмяна на свидетелство за управление на МПС, на български граждани, поради изтичане срока на валидност, заявление може да се подаде и в Районните управления на МВР само едновременно с подаването на заявление за друг български личен документ (лична карта или паспорт).

# 34
  • Пловдив
  bouquet

# 35
  • Пловдив
Някой да знае дали в момента има промоции някъде за печат на покани и др.?   bouquet

# 36
  • Майничка
...И все пак се радвам, че информацията за еднаквата тарифа е била точна. Сега ще имаме по-голям избор на таксиметрови услуги Hug.

Не са еднакви тарифите, доста фирми свалиха цената след Нова година на 45ст., преди празниците само 2 бяха на такава тарифа, но все още има и на 55, и на 65ст. Има и една-две фирми на 3лв. от точка до точка. Горна граница няма, стига да е обявена коректно цената.

# 37
И аз да ви следя!

# 38
  • пловдив
Здравейте  Hug
Някой да знае дали в Пловдив все още има място на което да подвързват книги с дебели корици  newsm78 Имам една много стара книга, доста повредена от времето, а много ми се иска да я съхраня още дълго и едно подвързване ще и помогне.... опитах с гугълчо, но ... нещо не откривам  Sad

# 39
Подмяна на свидетелство за управление на МПС...

...

Благодаря ти.   bouquet

# 40
Здравейте  Hug
Някой да знае дали в Пловдив все още има място на което да подвързват книги с дебели корици  newsm78 Имам една много стара книга, доста повредена от времето, а много ми се иска да я съхраня още дълго и едно подвързване ще и помогне.... опитах с гугълчо, но ... нещо не откривам  Sad

Според мен ако попиташ в библиотека "Иван Вазов", няма начин да не те насочат...

# 41
...
Има и една-две фирми на 3лв. от точка до точка.
...
Би ли споделила кои са те? Понякога ми се налага да пътувам на доста големи разстояния, както през вчерашния ден, и дори и при цени 45 ст./км  сметките са доста височки. Ако има фирми за 3 лв фиксирано, ще ми бъде полезно да знам.

# 42
  • Пловдив
За книжката-миналата седмица отидох да я подновя.Ходих в Кат.
Първо минах през банката-платих си таксата-28 лв.
После на гишето с платена такса,медицинско и старата книжка и талон,където ми дадоха да попълня декларация/1 или2  newsm78/.Използваха данни от личната карта.

# 43
  • о`майна лунна нощ е
Здравейте  Hug

Точно в началото на моста на Герджика - от страната му към бул. "Руски" - източната лента /ръкавът, който идва от "Руски" и  слиза на бул. "Марица". На самия ръкав. Там подвързват /или поне подвързваха/ такива книги. Питала съм преди години във връзка с подвързването на броеве на Държавен вестник да ги направят като книга.

# 44
...
Има и една-две фирми на 3лв. от точка до точка.
...
Би ли споделила кои са те? Понякога ми се налага да пътувам на доста големи разстояния, както през вчерашния ден, и дори и при цени 45 ст./км  сметките са доста височки. Ако има фирми за 3 лв фиксирано, ще ми бъде полезно да знам.

Аз не мога да посоча конкретни фирми, но искам да дам съвет да внимавате при какви условия е валиден принципът от точка до точка, защото преди това не важеше за крайните квартали.

Общи условия

Активация на акаунт