ОСМИ клас е лесен, а чуждите езици песен- 2 тема

• 44 859
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
На олимпиадите знаете  ли къде дават отговорите?

Да, и аз това исках да попитам... Wink newsm78

# 271
  • София
За днешната по математика:
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … h4-8_reshenia.pdf

По принцип ги пускат на страницата на МОМН / олимпиади / изпитни материали и решения,
но не за всички олимпиади (защо, МОМН знае  newsm78).

# 272
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … h4-8_reshenia.pdf

По принцип ги пускат на страницата на МОМН / олимпиади / изпитни материали и решения,

Благодаря! Hug Да, така е по математика ги видяхме, но при чуждите езици са само задачите ...няма отговори.. newsm78

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 22:14 от Lusi24

# 273

Grinning МОМН знае всичко.... Thinking

# 274
  • Вече на светло в София
Момичета, прескачам от 7-мокласната тема с малко въпроси. Знаете как е в 7-ми клас - тревоги, въпроси... Разчитам отново на вашата отзивчивост Hug
Виждам, че има приети деца в СМГ. За моя изненада напоследък синът ми ме разпитва за гимназията. Може ли да ми разкажете малко повече, как се учи чуждия език в 8 клас ( английски или немски). Добро ли е преподаването, учителите постоянни ли са или има текучество. Сериозно ли се учи езика?  Отворих програмата в сайта на училището и видях за математика 3 часа седмично СИП и още 4 часа друга математика- тя каква е? И още един въпрос. В 8 клас класния продължава ли да е същия до 12 или в 9-ти е друг.

# 275
  • София
MAD65, май само аз от СМГ майките пиша активно в темата.
Дъщеря ми е в немската паралелка, така че по-конкретно инфо мога да
дам за немския. Учи се много усилено от изключително отдадена на работата си
учителка. Нямам база за сравнение с немските гимназии, но погледнах миналогодишния
протокол от националния кръг на олимпиадата по немски и от София са се класирали 4 деца от НЕГ, 2 от СМГ
и 1 от 73 СОУ - страхотно представяне, като се има предвид, че в СМГ паралелката с немски е една.
Видях и доста деца от МГ-та в страната. Но разбира се, след 8-ми клас картинката е различна -
немският е само 2 часа седмично и изобщо езиците ще се поддържат странично.
Математиката е шест часа седмично - трите ЗП, които са за всички училища и още 3 СИП.
Има и още 2 часа школа по състезателна математика (безплатна). Нивото по математика
е като за СМГ - има деца, които се позадъхват  Simple Smile
За съжаление, класните ръководители са само за 8 клас, след това идват нови класни,
които ги поемат от 9 до 12 клас.
Мисля, че това е практиката във всички профилирани училища още от моето време.
За английския имам само косвени наблюдения - има страхотни учителки, и не толкова.
Има отделна тема за СМГ в общия отчетен - питай там и може да събереш повече информация.

# 276
  • Вече на светло в София
Carmela Biscuit, много ти благодаря Hug

# 277
  • София
По БЕЛ пък е обратно - тя е доволна от себе си, но аз й четох черновата и не мисля, че се
е справила кой знае колко добре  Simple Smile Ще видим  Sunglasses

Ха, добре, че не съм им аз проверител на децата  Mr. Green - интерпретативното съчинение
на девойката е оценено с 29 от 30 точки и отива на областен кръг по БЕЛ - ако междувременно
не се класира за нац. кръг по немски или за пролетните мат. състезания във Варна  Simple Smile - всички са на една дата  ooooh!

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ  bouquet !

# 278
  • София
Честита баба Марта!
Много здраве и усмивки за всички  Hug Hug

# 279
  • София
Честита Баба Марта! Много здраве и усмивки!  Heart Eyes Болните бързо да  оздравяват, здравите да не се разболяват! Идва вече хубавото време, и на нас да ни бъде все хубаво!  Praynig

# 280
  • Там, където ме обичат
Честита Баба Марта и от мен!
Момичета, тези протести в центъра мен много ме притесняват, понеже моето момиче учи следобед и минава оттам за да се прибере. При вас как е?

# 281
Честита Баба Марта-бели и червени и винаги засмени Hug
И мен ме притесняват протестите в Центъра,по същите причини,за това се стремим по-възможност минаването около такива места да ограничим.Дано нещата се успокоят и поемат обичайния си ритъм.

# 282
  • Там, където ме обичат
Ти кога успя да смениш тоалета? Много си хубава така.  Peace

# 283
  • София

Честита Баба Марта!

Carmela Biscuit браво на госпожицата, да ти е жива и здрава и все така да те радва!

# 284
  • В най - голямото село
Честита баба Марта! Слънчево настроение и здраве през цялата година ви пожелавам!

Carmela Biscuit
Браво на детето!

Общи условия

Активация на акаунт