ОСМИ клас е лесен, а чуждите езици песен- 2 тема

• 44 409
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Как се забавляват младежите през ваканцията?
Щерката си е направила план и учи, почива, чете книги, излиза по малко.
 Днес ходихме и подадохме документи за лична карта Sunglasses

# 391
  • София-Младост
Моята девойка изяви желание през ваканцията да ходи на училище Simple Smile))))
Записа се на English in action в училище, срещу съответно заплащане разбира се. Цяла седмица от 9 до 15,30 с преподавател от АНглия ще се обучават под формата на игри и разговори. Да се тренира предимно езика и да се опитват да мислят на англ. е целта.
Иначе имат да прочетата 1 книга и да направят резюме, да могат да преведат 1 стр. по избор на класната, отделно имат доста домашно и думи.
Вечер пък всеки ден е на  тренировка.
Вчера първоаприлски във ФБ се разпространяваше заповед на ...С.Игнатов, че ваканцията им се удължава...заради предстоящи предизборни кампании Simple Smile))))))) Хаха и те шараните решили, че е вярно Simple Smile

# 392
Моята младежка е на безопасно разстояние от мен. Дори когато си пишем, си прехапвам езика и не питам как върви, но пък тя подробно ми обяснява Laughing Уплътнено им е времето с домашни по немски, но каза, че и за математиката щяло да остане ден-два Sunglasses Твърди, че няма време за книжка. Миналия месец прочете една - първата книжка на немски в оригинал и с това се приключи. Щеше ми се и през ваканцията да прочете една, но ... щом казва, че няма време, ...  Sunglasses

# 393
  • гр. София
Ние засега излизаме насам-натам и се мотаем най-общо казано. Въобще не се отваря дума в къщи за учене, писане и тем подобни, а само с кой ще се виждаме утре. Не съм и очаквала да погледне нещо през ваканцията. Вероятно ще учи в края на седмицата.

# 394
  • София
Да дам и аз отчет - много: спане, разходки с приятелки, музика, компютър; малко - математика, преговор по природните науки, защото предстои тест, книги на български /по препоръка на учителката по БЕЛ, за да не го забравят  Joy/
П.П. Какво се случва в НГДЕК? Хванах края на предаване по БТВ за някакви протести.

# 395
  • Пловдив
От началото на ваканцията досега не е отворил учебник. Каза ми ,че към четвъртък , петък щял да се настройва за училище. А дано , ама надали.

# 396
  • София
ех добре, че има и такива, които не са изцяло на вълна учене, че в първите постове - направо се стреснах  Shocked Shocked Ние се опитваме да редуваме, къде успешно, къде по-малко  Mr. Green Mr. Green

# 397
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
По темата:
На гости при баба на Враца  Joy Таблет, написа латинския и го върнах даже Simple Smile; каза, че вчера и днес е научила и по история и остава да чете по френски и да се подготви за втория вътрешен кръг за Олимпиадата по БЕЛ Simple Smile Излиза ... пред блока  Joy на лафче с най-добрата си приятелка ... и така Simple Smile Очаквам я в неделя - отпочинала, наговорила се и научила Simple Smile

...
П.П. Какво се случва в НГДЕК? Хванах края на предаване по БТВ за някакви протести.

Ами, какво да ти кажа ... явно от години са забатачени нещата ... Някои от преподавателите са били решили, че може да се кара на тип ... лекции да кажем ... влизали, когато поискат и преподавали каквото поискат ... Папазова е от лятото заместващ директор (титуляра, който е такъв е на поста от 2010, е в майчинство) и е решила, че не може да не се работи, та е започнала да си влиза в ролята ..., но явно това не се е понравило на хората, които са уволнени по гореспоменатите причини ... и сега са по медиите ... Как излизат тези хора в ефир просто не знам ..., че и бивши ученици завличат ... Най-пресния случай - преди 2 седмици беше уволнена учителка, която е представила болничен за отсъствието си, а в същото време е била в чужбина за съдийства ... Ами, мен ако питаш и аз ако съм работодател ще уволня ... да не говорим, ако се намеси НОИ за източване на болничен, или се направи и проверка на лекаря издал същия ... Все пак всички знаем, че като се издаде болничен на него пише: отпуск домашен (без напускане на населеното място) ... И такива работи ... Грозното е, че се играе от някой хора по тънката струна на емоционалността на децата и ги манипулират ... Не знам ... Папазова иска да вкара ред, но някой не иска да има такъв ... Защо? Мога само да гадая ...

# 398
Моят спи до обяд, после се мотае, прави се, че учи думи, после сяда пред компа и така до посред нощ. На другия ден се повтаря същата схема  ooooh!. Сега му прочетох първите 2 поста на страницата, а той ми отговаря: Мамо, това са МОМИЧЕТА! Ако откриеш нещо подобно за някое момче ми прочети, щото не вярвам.  Mr. Green

# 399
Моят спи до обяд, после се мотае, прави се, че учи думи, после сяда пред компа и така до посред нощ. На другия ден се повтаря същата схема  ooooh!. Сега му прочетох първите 2 поста на страницата, а той ми отговаря: Мамо, това са МОМИЧЕТА! Ако откриеш нещо подобно за някое момче ми прочети, щото не вярвам.  Mr. Green

Laughingпри нас е 1:1 същата работа, с изключение на "Прави се, че учи думи" - изобщо не си прави труда да се прави...

# 400
  • София
Сега му прочетох първите 2 поста на страницата, а той ми отговаря: Мамо, това са МОМИЧЕТА! Ако откриеш нещо подобно за някое момче ми прочети, щото не вярвам.  Mr. Green
Прав е човекът, ваканцията е основно за почивка и развлечения.

# 401
Сега му прочетох първите 2 поста на страницата, а той ми отговаря: Мамо, това са МОМИЧЕТА! Ако откриеш нещо подобно за някое момче ми прочети, щото не вярвам.  Mr. Green
Прав е човекът, ваканцията е основно за почивка и развлечения.

Напълно съм съгласна,но би било добре и госпожите да го знаят и прилагат,когато дават "малки"домашни за ваканцията Embarassed

# 402
  • Там, където ме обичат
Колко е таксата?

# 403
Колко е таксата?

Няма такса - безплатно е. Ние вече си извадихме.
А що се отнася до ваканцията, малката активно си почива. - с приятелки, на компа и т.н. Аз и не я карам да учи! Нека си играят децата! В края на краищата ваканцията е за това - за почивка и развлечения!

# 404
  • София
Не само,че няма такса ами и става от понеделник за сряда - ние днес си я взехме.

Общи условия

Активация на акаунт