ОСМИ клас е лесен, а чуждите езици песен- 2 тема

• 44 887
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
helli_sun, не се коси, според мен е не епидемия ами пандемия  Mr. Green
Ще си каляваме търпението и това е Hug
Днес като се прибра каза, че текстът с дупките бил гаден и че не и стигнало времето. Но пък втората част с вещиците била по-приятна Crazy Ще видим в понеделник...

# 616
  • СОФИЯ
Днес като се прибра каза, че текстът с дупките бил гаден и че не и стигнало времето. Но пък втората част с вещиците била по-приятна Crazy Ще видим в понеделник...

Mоят младеж каза почти същото: на първата част (доколкото разбрах) е попълнил около 30% от "дупките" - не му е стигнало времето. Но пък е доволен от втората част - писал е на чернова, после си го е проверил, поправил и преписал на чисто. Ще видим какво е направил, като излязат резултатите. Но нещо не е много ентусиазиран да ходи в лайстунг паралелка. Преди, като го питах все казваше "не знам", "ще видим", а последните дни преди изпита (баща му нещо се опитваше да го навива) и той каза, че не искал да ходи. Може и друго да реши в последствие - не знам и гледам да не се меся. Да са живи и здрави, пък каквото стане.

Пожелавам успешно завършване на 8-ми клас на всички форумски деца!

# 617
  • в огледалото на живота
Вижда се края на учебната година май... Grinning
За моя син обаче срока свършва чак на 18.06,че му предстои годишен изпит по музикалния предмет и солфежа.Спокоен е момъка,дано не ме изложи...

Дали има актуален списък с литературата за 9клас?
Не,че от сега ще седне да чете,но поне като инфо да го има  Laughing

# 618
  • София
DANY_SP и аз съм я оставила да вземе решението си сама. Обсъдили сме всички плюсове и минуси безброй пъти и вече не ми се отваря темата Simple Smile А вчера като се е поизпържила на текста за Айнщайн каза, че се самоуспокоявала, че и в шпрах е много добре Joy
Погледнах за литературата за 9 клас -тежка е, само старобългарска -жития, страдания и прочие, а от чуждестранната -епическите поеми на Омир, Есхил, Софокъл ooooh!
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/izu4avana_litera … /izu_lit_9kl.html

# 619
  • в огледалото на живота
liebesbaer , Hug
Старобългарската литература няма да му се понрави,но виж Прометей и Атнигона със сигурност ще хареса  Peace
Обожава старогръцки книги за митове и легенди,та предополагам ще му е интересно  Rolling Eyes

# 620
  • Пловдив
Още ли ги учат тия жития и страдания - още по мое време ги учихме, отвратителни ми бяха. Значи учебните планове не са мръднали от 15-20 години . Ми има толкова по-интересни автори който биха развили мозъците им от тези жития и страдания от старобългарската литература.

# 621
Още ли ги учат тия жития и страдания - още по мое време ги учихме, отвратителни ми бяха. Значи учебните планове не са мръднали от 15-20 години . Ми има толкова по-интересни автори който биха развили мозъците им от тези жития и страдания от старобългарската литература.

И аз много ги мразех!!! Напълно подкрепям горният пост.
А и старогръцката как я учихме - мани, бегай. И те ми бяха отвратителни. Пък и ще си призная, срам не срам, че дори Илиадата и Одисеята така и не ги прочетох. Намразих ги още тогава и така и не ги отворих повече, макар че сега в зряла възраст може вече друго да ми се стори, но мерси.

# 622
Ееее, хора, нали трябва да се проследи историята на литературата от самото й начало. Няма как да се избяга от извора  Laughing

"Дупките" и нас са ни затруднили Rolling Eyes Да видим каква сме я сготвили Sunglasses

# 623
Кога ще станат ясни резултатите за лайстунга-за 91НЕГ питам Praynig
Иначе и "Илиада" и "Одсея" ги има филмирани-дано ги заинтригуват.За житията  Shockedна есен ще ги мислим.

# 624
Кога ще станат ясни резултатите за лайстунга-за 91НЕГ питам Praynig
Иначе и "Илиада" и "Одсея" ги има филмирани-дано ги заинтригуват.За житията  Shockedна есен ще ги мислим.
Ами, във вторник е устният изпит. До него ще бъдат допуснати сто деца. Значи до понеделник най-късно ще стане ясно  Simple Smile

# 625
  • София по рождение

И аз много ги мразех!!! Напълно подкрепям горният пост.
А и старогръцката как я учихме - мани, бегай. И те ми бяха отвратителни. Пък и ще си призная, срам не срам, че дори Илиадата и Одисеята така и не ги прочетох. Намразих ги още тогава и така и не ги отворих повече, макар че сега в зряла възраст може вече друго да ми се стори, но мерси.

Мдааа, не само, че ги учат, както и ние, но и все още в 9 клас. Помня, че и по нашата програма беше тогава. И в тази връзка се чудя дали и по Български език програмата е същата. В 9-ти ние изучавахме старобългарски, глаголица и т.н. Най-ужасния ми клас бе този. Но, виждам и новости в чуждестранната литература - Бибилия, стар, нов завет...това за едно лято не се чете...със сигурност моя синковец няма да ги прочете, ще си остане с Евангелията.

За лайстунга - и при нас упражнението за Айнщайн е било по-трудно. Няма представа за верността на думите, иначе ги е попълнил.
Списъци ли изнасят между двата кръга?
Ако е така, значи не всеки се явява на устен. На мен ми се спестява "излишната" информация...
Но, от класната зная, че някои дърпат на устен, а други на писмен и после се гледа общата оценка, но може и да не съм разбрала.

# 626
  • София
По повод на изпита съм си записала на РС, че писменият носи 40т като тежестта падала на съчинението -логика, обосновка, построяване, коментари, брой думи. Устният носи 20т. като тук се гледала общата способност за водене на разговор, произношение, езикова коректност и богатство на речника Crazy Засичат времето с хронометър-15 минути и за да имаш шанс трябва да си изгкарал над 15т.

# 627
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
с малко закъснение да споделя и аз: попълването на "дупките" в текста е затруднило нашето момиче, но честно казано го очаквах.
 имам чувството, че по начина представен на този изпит, без изнесени думи, от които да избират, не беше работено достатъчно сериозно в училище. /мое лично мнение, може и да греша/
на другите упражнения каза, че се е справила.

ще публикуват ли резултатите на сайта на училището, знаете ли?

# 628
  • София
dtra попитах девойката за обявяването на резултатите -в понеделник преди обяд щели да бъдат разлепени в училище.

# 629
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
dtra попитах девойката за обявяването на резултатите -в понеделник преди обяд щели да бъдат разлепени в училище.

благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт