Отговори
# 120
Здравейте,
при нас уж се беше създал някакъв режим, правеше нощна пауза от 7-8 часа, сега от 2 дни се буди нощем към 4-5 за да яде. Освен това стана много неспокойна тези дни, чудя се дали кърмата не е намаляла, и нали на три месеца имало скок в растежа?
Аз почнах да чета една книга - Ръководство за недоспали родители,  и като чета какво пише там отвсякъде съм в грешка. Авторката е категорично ЗА режим на хранене, спане и бодърстване, а на мен ми е ужасно сложно да спазвам такъв. Не защото не искам, просто не се получава. Пише, че кърменето не трябва да се използва за успокоение и приспиване, а аз редовно го правя, просто защото незнам какво друго да направя. Препоръчва се един метод - "вземи-остави" когато детето плаче в креватчето и неиска да заспи. Всеки път когато се разплаче, трябва да се взима в ръце, когато спре се оставя в креватчето и така се повтаря докато спре да плаче. Пише, че приспиване в разни помощни средства не било добре, тъй като всеки път бебето ще очаква ритуал за да заспи. А при нас вечерното заспиване е най-проблемно и пада едно люлеене в столчето за кола.....
За наддаването- аз имам кантар и меря, изяжда около 130-140 гр. кърма, но за 20 дни е наддала 350 гр. Струва ми се малко, но ще видя на консултацията какво ще ми кажат.

# 121
И при нас от два-три дни нощната пауза липсва - само 4-5 часа е. На това отгоре, като се нахрани, се почва едно вртене, оригане, акане, при което се разсънва и трудно заспива, та ме върти поне час и половина.
През деня е кротка много и никакви проблеми не създава. За разлика от бебчетата, които рядко акат, при нас е точно обратното - след всяко хранене памперсът се пълни с гръм. И все още не сме се отървали от газовете и спазмите. Както е спокойна и си лежи, изведнъж изпищява зверски и плаче със сълзи много сърцераздирателно, зачервява се чак. Но поне бързо й минава. Заради тези спазми още сме с Инфакол. На вид добре наддава, особено на ръст, вече обличаме дрехите, които батко й носеше на пет месеца.
Аз слагам дъждобран ако е дъждовно, снежно, ветровито или много студено. Ефект на парник е невъзможен, просто защото дъждобранът огвсякъде пропуска въздух, а има и дупки - не е плътно затворено отвсякъде. Но пък пази завет.

# 122
Емили -->
Благодаря  dion   bouquet

# 123
Здравейте!
Днес ставаме на 3 месеца и по този повод ви черпя по една торта

Току що се връщаме от консултация и резултата е точно 1 кг. отгоре, а за ръста така и не разбрах колко е. Лудницата в кабинета беше пълна. Ваксината оставихме за другата седмица, съответно лекарката мрънка ли мрънка, че много изоставаме, че ставал по-голям и още един куп глупости.
Добре, че на мен ми е през ......... . Докато не съм 100% здрава никаква ваксина.

За режима : мога само да си хваля детето. Вечер заспива най-късно към 12, след много ритане, ръкомахане, драскане по лицето, хапане и смукане на ръце. Накрая баща му просто му "арестува" ръцете плътно до тялото и малкия се тръшва на мига. Вече се замислям дали да  не го повивам вечер. И така............ след като заспим към 12 се събужда към 7-8-9.
Вчера дори откара до 10:30. Съответно аз се събудих от звучното му смукане на ръце.

Днес времето тук е супер, е като изключим сутрешния дъжд. Дано след обяд да се махнат тия облаци, че да поизлезем малко Simple Smile

Относно коликите,газовете и гърченето : просто незнам какво да кажа- до сега не съм давала абсолютно нищо друго освен домашно приготвено чайче от копър, анасон и съвсем малко мащерка.  Вече по никакъв начин не показва, че ще пръцка, просто го прави и то качествено.  Joy

Вигантола му го капя направо в устата. По предписание е 1 капка на ден. Е понякога падат и 2, но....................
За коледа получи люлеещо се столче на Fisher Price. Много си го кефи но, аз съм още по-щастлива. Направо се родих. Оставям го и може да откара 20-30 минути. А как се кара на играчките които висят. Голям шемет ми е станал (да ми е  жив и здрав)

Спирам, че стана дълго Simple Smile

# 124
Ето от мен препратка към албум на Влади, защото нямам снимки с подходящ формат
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4642161584209&set=a.4 … ype=1&theater

# 125
Здравейте момичета Simple Smile. Вчера открих къде са нашите връстници и много се радвам, че има къде да си "сверя часовника". Не знам дали има друга тема за представяне или нещо такова, понеже съм съвсем нова във форума, но се записваме тук, където предполагам ни е мястото. Simple Smile

п.п. Прекрасни бебета сте си завъдили!  Grinning

# 126

Не съм и аз, Танчето досега запек не е имала. Лактулоза съм пила само аз докато бях бременна. Между другото откак съм родила пак ме мъчи запек, а през живота си такива проблеми не съм имала, освен през първия триместър, ама за тогава ясно, че беше заради прогестерона. Чудя се сега дали пак е от хормоните и дали ще е докато кърмя, има ли и други мами така?

Светле, и аз съм така. Преди имах много редовен стомах, но откакто родих получих запек. Като родих каката не съм имала такива проблеми, а  я кърмех до 1г4мес.

След 52часа неакане, Катрин се изака. Не е била неспокойна през това време, но доста пръцкаше. Доки и` предписа Лактулозата вечер по 2,5мл. Снощи не дадох, защото вчера и` слагаха ваксина и не посмях. Та днешното изхождане пак е благодарение на нейния метаболизъм. Катрин също се смее с глас, посяга към дрънкалките, като ги докопа, ги държи в ръка и се радва. Лапа всички пръсти на ръката и така се успокоява и заспива, слагам биберон, но го маха от устата и лапа пръстите. Много е сладка като махна ръчичката от устата и се усмихва дяволито.  Grinning
Наде, Jeni, много са сладки бебоците.  Hug
Къпем Катрин в детската, че в банята е хладно,пък и няма място за коритото (имаме корито на стойка).
Столче за кола - още ползваме зимния кош, който връзваме с коланите, а Катрин е с допълнителен колан вътре в коша (тя свикна с него, нали го ползваме от най-ранна възраст  Laughing), имаме и столче за кола, което е в комплекта на количката и като започне да сяда, ще ползваме него (то е от 0 до 13кг) Дъждобран не ползвам, защото не става на коша, но той е с покривало, така че не е необходим.
Светле, добре дошла!  Hug

# 127
chovecheto аз затова книги не чета.То на книга всичко е лесно.Ето сега реве в кошарата - ставам пъхам бибата и пак се връщам на компа и така...облякла съм му едно боди със скрити ръце, че и той си ги изяжда...Ако трябва да го взимам и пак да го оставям съвсем без кръст ще остана.То ако става въпрос и бибероните ги отричат, но е за предпочитане пред лапане на пръстите.А и той всеки път заспива различно, понякога на ръце, понякога на моето легло..абе не може всички деца да са еднакви.
Вигантола и аз директно в устата капя.
И сега да питам..купих ето тази люлка Пише, че е за 0+ но определено детето е много седнало в нея.Направо си стои прибрана в кашона и не ми дават да я ползвам до 6-тия месец.Но тя е до 9 кг., той в момента е 7..И аз не знам вече.Толкова ме е яд сега, трябваше вибриращ шезлонг да купя  ooooh!

# 128
Ох,моята мома днес е нетърпима..та затова нямам и много време да пиша...
Само да кажа-прекрасни са ви дечицата!!!
И въпроси към консултантите-Моята шушулка продължава стачкуването ..минават три часа и нагоре а тя яде едвам едвам с триста зора и завъртам главичката към мен TiredНо не това ме притяснява толкова защото все пак гладна не я оставям ,а по -скоро искам да попитам  следното- от повече от месец всеки път ,абсолютно всеки път тя връща пресечено веднага след нахранване ,или пък няколко минути до половин час след нахранване...и то доста обилно всеки път-все бърша или направо сменяме и двете дрехи защото ме оплесква и мене и себе си а  и наоколо-даже вчера татко и ме попита докога ще продължава така ... Криви  се ,гадно и е и в гърлото и на устата и на коремчето...чудя се  до кога ще е това и опасно ли е за стомахчето на беба?На кърмата ми ли и има нещо?Днес слушах една лекарка която казваше че няма такова нещо като стомахче и черва на новородено, които тепърва привикввали към новия начин на хранене а имало кърмени бебета с колики, от майки които не са наред със стомаха и червата или пък като са раждали нормално е влязла недобра вагинална флора и оттам проблемите с колики и тем подобни ..толкова гадно ми стана..и това било по последни проучвания..Има ли наистина  нещо такова?

# 129
Та такаа вече сте на 9-та страница.  Laughing НИе вчера бяхме на ортопед - всичко на този етап от развитието е в норма.Препоръча да правим упражнения при всяко сменяне на памперса - разкрачване като жабка 20 пъти, в кенгуро може след 3 месец, сядане - след 5ти месец, проходилка- след 6-тия  Shocked. Тук много няма да се съглася с него, според мен е рано. Препоръчително е и носенето на хълбок след 5,6-ти месец.
Днес пък бяхме на консултация - юнакът здраво е дръпнал и вече е 5630 и 60,5 сантиметра  Laughing, мамин сладък  Heart Eyes. Продължавам да се кърмим успешно и това много ме радва, наистина така е много по-лесно. Успях да отложа ваксините засега, че е сополив, но няма да е задълго и все пак колкото по-късно, толкова по-добре.
Рали, ще ти пусна пак ЛС за данните ни, че ни няма на 1-ва страница. Peace

# 130
Fortuna, казаха ли ти в продължение на колко време да даваш Лактулозата? Питам, защото когато докторката я изписа пропуснах да попитам. Давах на Иво 7 дена, резултата беше точно никакъв и не посмях да давам още....
Тази нощ за първи път Ивайло направи пауза от 10 часа, това никога досега не е било...
Аз съм много болна, ходя с маски в нас, горкото дете ме гледа и се чуди каква е тази мама?!? Само се моля да не го заразя. Давам му Имунокинд, та да видим.

# 131
Ivality, и аз пропуснах да питам  ooooh! , но то беше и едно припряно, че слагахме ваксина, навън чакат пациенти, ужас. Може би е по-добре да се консултираш отново с педиатъра.  Peace

Сребрина, преди малко забравих да ти пиша. Казваш, че детето не приема кърма от шишето след като е яло пюре. Защо не опиташ да даваш и кърмата с лъжичка? Това е следващото към което ще се приучват, мисля че няма да е проблем.  Peace

# 132
  • София
Днес мойто чудо е особено неспокойно. От сутринта реве, киселявчи се, яде със зор. И вчера не беше особено ящен, а това е нетипично. Няма температура. Държи се като по времето на тежките колики. Всяко пръцкане е свързано със стабилно ореваване, възможно ли е пак да се връщат коликите?  Thinking Те не са затихвали, но по едно време бяха по-поносими.
Както онзи ден си говорихме с Деси за подсичането, така от снощи и на нашия момък му лъсна задника. Искрено ме учуди, защото нищо не е променяно - нито храна, нито хигиена. Преди 5-6 дни бяхме купили памперси Либеро с идеята да ги тестваме дали не са по-добри от Huggies, сложихме няколко пъти и се отказахме. Възможно ли е с дни по-късно да реагира на смяната на памперсите? На пипане дупето му се усеща като гумено, много е странно.Веднага започнах да мажа с мазила, дано се оправи по-бързо.

# 133
Ivality   , съжалявам че се намесвам без да питаш, но педиатъра на Дани изписа Дуфалак 4 дни. Дано съм ти била полезна, Ивайло обаче е по-голям...
 милинка и на някоя от нас да й "лъсне задника" така и ние ще се киселявчим и ще ревем. Бързо оздравяване на  киселия бръмбар!  Hug

# 134
  • София
Деси, погледна ли в Продавалник? Прегледах и видях, че за София няма много подобни обяви, но за Варна има. Ако искаш съдействие за нещо - свиркай  smile3503

Не бях поглеждала  Hug, но сега огледах. Използвани няма да купя в никакъв случай, има няколко много добри обяви, обаче цените са като в магазина, тази нощ ще се поровя основно в "Продавалника", дано изскочи нещо  Peace Влади е голям сладур  Hug

tanchoo, мерси, ще гледам и за такива гащички  Hug

tsveti_do, честито заминаване на свекървата   bouquet За памперсите: Зарко е над 7 кг, ползвам "Памперс" от 3 до 9 кг  Peace

Наде, мнооого е хубава!   Hug

chovecheto, и при нас няма точен режим и не мисля, че съм в грешка, най-малкото ако е гладен - ще му дам храна, няма да го мъча. Дори ние самите не ядем и не спим в точно определено време и не поемаме еднакво количество храна  Crossing Arms Иначе това за "взимането-слагането" го правя, но само защото няма друг начин  Peace И съм с две ръце "за" ритуалите, защото се създава една сигурност на детето, а освен това ще имат голямо значение по-нататък, когато детето порасне. Така че според мен авторката на тази книга определено не е права  Simple Smile

Светле, добре дошли!  Hug

skrita FUstA, и нашата люлка на "Фишър Прайс" е със същата извивка, на Зарчето му е много комфортно, така че слагай детето без да се притесняваш  Peace

И сега... за нашите приключения  #2gunfire Малкото Зарче-гаднярче се събуди в 21.30, дремна около 1 час и започнаха капризите. Внимание: заспа в 10 сутринта  Twisted Evil Пак добре, че не прецака голямата пауза - изнуди ме да го нахраня в 9, но все пак спа до 16 часа, т.е., 7 часа. За сметка на това проспа хубавото време, та не успяхме да излезем - докато направя ваничка с калиев перманганат, докато намажа с кремове, докато полежи гол, докато го преоблека, че повърна - и то мина 17 часа  Tired

Милинка, много ти съчувствам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт